reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Gosia to sobie odpoczniesz:tak:

Ja juz ide sie polozyc i ksiazke poczytac:tak: Mój maz pojechal na chlopski wieczor w karty pograc:tak: Michal przed chwila padl ,w dzien pospal w aucie:tak:

dobrej nocki dla was

reklama
Lucy, najserdeczniejsze gratulacje !!!
dobrze, ze juz jestescie wszyscy razem! wiele radosci z coreczki!
u nas byla dzis kolejna urodzinowa imprezka, wlasnie ogarnelismy chatke i idziemy spac.
dobranoc!

Gosia, to Ci super, odpoczywaj:-D
My dzisiaj zaliczyliśmy długi spacerek po śniegu. Fajnie jak tak skrzypi pod nogami:-) Widzieliśmy, że co odważniejsi śmigali na łyżwach po zamarzniętych kanałach.

A mój mężuś się właśnie pakuje i jutro wyjeżdża na cały tydzień do Belgii na kurs holenderskiego (firma go zmusiła;-))...czyli od jutra siedzimy z Jankiem sami.

Witam nocną porą.
LUCY gratuluje córeczki i udanego porodu.
Chociaż osobiście lubię stan ciąży (piękne włosy i paznokcie) to już tez chciałabym go mieć za sobą.

ANP, dziękuje za pocieszenie. Moja teściowa nigdy nie liczyła się z pieniędzmi, zawsze mówiła: "pieniądz musi być w ruchu, dziś jest, a jutro go nie ma i co z tego". Mój mąż też kiedyś, dawno temu wyznawał taką zasadę, ale troszkę go utemperowałam. I chociaż dziś mamy problemy finansowe to nie wynikają one z naszej (lub jego) rozrzutności.
Po wczorajszym udało nam sie spędzić całkiem udaną noc (nawet z sexem;-)), ale dziś od rana był trochę nerwowy. Sobotnia gonitwa go trochę rozładowała, bo najpierw szybkie zakupy, potem szybkie sprzątanie i dostał zadanie ugotowania pysznego, śląskiego żuru.
Nie podejmujemy tego tematu, ale ja i tak nie popuszczę. W końcu jestem koziorożec, a to bardzo rogate bydlę :laugh2:
Teściowa nauczyła ich wszystkich (mojego męża, jego brata i bratową), że imprezy maja być huczne (niekoniecznie w knajpie, ale huczne). Im łatwo tak robic, bo mieszkają wszyscy obok siebie i zawsze jest gdzie spać. U mnie nie ma takich możliwości, niestety.
Szwagierka jest chrzestną do mojego syna, mieli 3 lata temu zaproszenie na jego pierwszą komunię, nie skorzystali to ich strata. Teraz sorki, nie mam zamiar prosić ich za chrzestnych więc nie są mi potrzebni w okresie planowanych chrzcin. Mogą przyjechać w innym terminie.

Ok, wygadałam się, już mi lepiej :-)

Jeśli chodzi o zakupy - akurat u mnie jest tak, że tylko ja mam prawo jazdy i mąż beze mnie na zakupy nie pojedzie:-D
A wole robić je sama, bo wiem co potrzebuję i nie chodzę jak lunatyk po sklepie myśląc co mi się jeszcze może przydać, jak to często robi mój mąż:-D i nie pomaga w tym nawet lista zakupów. Zdecydowanie wole sama :)

Dobranoc wszystkim

witam z kawusią.....

Lucy GRATULACJE !!! DUZO ZDROWKA DLA WAS OBU !!

NANCY19 nie wiedzialam o czym piszesz wiec doczytalam do konca wszystkie posty twoje...i niewiem o co chodzi to co piszesz to swieta prawda !! nie kazdy porod w domu przebiega idealnie ...kto sie na to decyduje musi byc swiadomy komplikacji , to normalne nie ma sprzetu w domu niema lekarza itd...wiec niewiem o co tutaj dziewczynom chodziło ..??? nic chyba zlego nie napislas
ja bym nigdy w zyciu nie rodzila w domu zbyt dlugo czekalam na dzieci zeby teraz ryzykowac ich zdrowie i zycie....ale kto chce w domu to czemu nie ? przeciez jestesmy dorosłe...Prawda mamusie ?? kazdy porod ciaza itd jest inna bez dwoch zdan !

ANIU fajna zabawa na sniegu moi wczoraj 5 min i uciekli do domu bo zimno im bylo ,pozatym mala jest przeziebiona wiec lepiej ze byli dluzej ...

SENCILLA jeszcze troszeczke i znowu bedziesz mamusia , fajnie....ale ja juz niechce wiecej za stara jestem juz , ale czas leci szybko !!!! udanych urodzinek

AGNES co ty bank okradlas ? 400 euro w jeden dzien to super zakupy byly ja wydalam 150 euro i polowe ciuchow musze oddac bo nie pasuja mojemy J i mi tez , nawet nie bylo szans przymierzac w H&M tyle ludzi w przebieralni wiec bralam i w domu przymiarka ale .....jedno za male drugie ok

GOSIU bede w srode chyba w okolicach wiec sie spotkamy ..???

ale sie rozpisałam...ufff

Milego dnia wszystkim :-):-):-)

7axe7 jak dobrze pamietam to w liscie pisze ,ze jesli nr konta jest zly to trzeba ich szybko poinformowac:tak: A to jakas ksiegowosc czy jak?
dokładnie tak pisze :) JUż dzwoniliśmy do Mojki , Pani była bardzoooo nie miła od razu powiedziała, że to urząd musiał się pomylić i zły nr wpisać... Mój Kuba wściekły powiedział ze jutro sobie zadzwoni do Belastingu i zobaczy czyja wina :)

Iskierka uhh koziorożec i jak mój facet ;) Czy Ty też zawsze musisz mieć rację? Bo on taaaaaaaaaaak! hehehe

Ogólnie to DZIEŃ DOBRY! :) MIłej niedzieli dla Was! :)

Iguana,Twoj maz po tygodniu spedzonym Sam na sam z jezykiem bedzie smigal jak rodowity holender ;)

Też mi się tak wydaje;-) Po powrocie od razu ma rozmowę z szefem, więc pewnie już po holendersku... Szef od razu sprawdzi poziom:tak:

A dzisiaj w planach leniwa niedziela...troche poczytam, obejrzę do końca True Blood sezon 4 (jakoś tak nie może mnie wyjątkowo wciągnąć ta seria)...a wypada skończyć, bo już czekam na kolejną przesyłkę z Polski od przyjaciela, bo ściągnął mi następne 2 amerykańskie seriale z polskimi napisami:-)

reklama
Witam.

Lucy gratuluję!!!

Fajna zima się nam zrobiła;)))

My wczoraj na zakupach byliśmy, kupowaliśmy już następny fotelik do auta dla Tymka...pojechaliśmy po maxi cosi a pani nas namówiła na Romera:-D... Tymuś oczywiście cały dzień grzeczny był, jak aniołek...jeździł tylko w foteliku i od czasu do czasu otwierał oczy...

Rozmowa na temat jakiś kremów się wywiązala....
To ja polecam do kąpieli Oilatum, Balneum, Emolium i kosmetyki Weledy, a do smarowania buźki to dermobaza, lipobaza i krem Mustella cold cream-rewelacja.
A na pupę niemowlaczka alantan plus(to to samo co bepathen tylko z alantoliną, która łagodzi), linomag i sudocrem.

Jeśli chodzi o zakupy to u nas robi i mąż i ja, muszę przyznać że męża można spkojnie samego na zakupy wysłać i kupi wszystko co trzeba,w dobrej cenie i jakości.

Do góry