reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Anna, ja jeszcze bede w amsterdamie 11 lutego u kosmetyczki, zdaje sie, ze to jest jakos blisko do Iguany.. czy ja dobrze pamietam?
wlasnie wrocilam z dzieciakami, jeszcze o centrum handlowe zahaczylysmy, malo mi kregoslup nie strzelil, bo musialam zakupy zrobic, jezcze ta moja dwojka u boku (dobrze ze PRAWIE zawsze grzeczna i posluszna), a na dodatek MArysi sie tak strasznie siku zachcialo, ze musiala zrobic.. pod drzewkiem! wyobrazacie sobie! -5 stopni, a ona siusia, no nic, czasem trzeba.
Clauditka, ale szkoda.. mialam nadzieje, ze dostaniecie to mieszkanie! a fajne bylo? drogie?

reklama
ale jakie tanie! szok, tu gdzie mieszkam nie ma takich tanich, nawet te socjalne sa od 500 eu w gore.
jutro moja MArys ma urodzinki, zakupilysmy koszulki biale i mazaki do malowania na tkaninach, kazde dziecko bedzie moglo swoja wlasna koszulke pomalowac. Mam tez pomysl, aby zrobic kanapki w ksztalcie zwierzat, zrobie najpierw kanapki podwojne z serkiem, szynka, salata itd. a pozniej powycinam z nich ksztalty zwierzat z foremek.

ale jakie tanie! szok, tu gdzie mieszkam nie ma takich tanich, nawet te socjalne sa od 500 eu w gore.
jutro moja MArys ma urodzinki, zakupilysmy koszulki biale i mazaki do malowania na tkaninach, kazde dziecko bedzie moglo swoja wlasna koszulke pomalowac. Mam tez pomysl, aby zrobic kanapki w ksztalcie zwierzat, zrobie najpierw kanapki podwojne z serkiem, szynka, salata itd. a pozniej powycinam z nich ksztalty zwierzat z foremek.

fajny pomysl z tymi koszulkami :tak: a mazaki gdzie dostalas?:sorry:
Clauditka nastepnym razem napewno sie uda,:tak::tak::tak: - my juz po obiadku - dzieciaczki w lozkach uffff...dobrze ze juz jutro srodek tygodnia:-D

Witam wszystkich :)
Ja dzisiaj po wizycie u poloznej... wszystko jest goed, pozostalo czekac... Nastepna wizyta juz po planowanym terminie porodu, ciekawe czy dotrwam :)
Pisalyscie o wozkach to ja sie swoim tez pochwale NOWY X-LANDER XA 2011 +GONDOLA +f. Maxi-Cosigrati (2089218008) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. a pokoik (lozeczko, komoda i szafa) kupilismy z drugiej reki na marktplaats'u za 200e, po wyczyszczeniu wyglada jak nowe :) duzo rzeczy zamawialismy tez na allegro bo roznica w cenach jest czasem kolosalna, no i w PL te wszystkie bajery dla maluchow sa jakies takie bardziej wypasione, kolorowe i wogole :)
Iskierka ja wlasnie na tym centrum mieszkam w okolicach C&A ... moze dlatego mi zbrzydlo :)
Sencilla Ty normalnie na takich wysokich obrotach chodzisz ze az jestem pelna podziwu... aaa i udanej imprezki urodzinowej

A cos pisalyscie o ruchach to ja tak w 18 tyg czulam takie motylki wlasnie :) a teraz to jak mala sie ruszy to czasem mysle ze przebije mi brzuszek na wylot :)
A mam takie pytanie do was jeszcze, czy ktoras z was zkladala sobie moze tutaj w NL spirale? Ja mam taki zamiar, bo planuje karmic piersia a narazie jedna ksiezniczka mi wystarczy :) i niewiem ile po porodzie mozna ja zalozyc i czy to prawda ze lekarz rodzinny ja zaklada :baffled:
Spokojnego wieczorku wam zycze :)

Pitaja, witaj na forum:-)

Anna, ja jeszcze bede w amsterdamie 11 lutego u kosmetyczki, zdaje sie, ze to jest jakos blisko do Iguany.. czy ja dobrze pamietam

To fajnie:-D Ja co prawda 11 lutego mam zapowiedzianych już gości, ale na popołudnie. Jakbyście razem z Anią miały czas tak do południa to możemy się umówić:tak:

Karola, ja mam Mutsy Transporter, dokładnie ten kolor:
transporter_sg_2010_cabrio_d.jpg
Jestem z niego bardzo zadowolona. Minus to ten, że spacerówka nie odwraca się w drugą stronę. A tak jest wszystko to na czym mi zależało: jest lekki, zwrotny, 4 koła i 3w1.

Ostatnia edycja:
Iguana, ja zobacze, jak bedzie sie sytuacja porodowa rozwijac, na razie mam skurcze, godzine temu sie zaczely, no licze na to, ze to tylko te przepowiadajace.. :szok:
Lucy, ja sobie nigdy nie zakladalam, ale tak jest, ze to domowy zaklada, choc podobno nie wszyscy, jesli Twoj nie zaklada, to da Ci skierowanie do takiego, ktory zaklada. MOja przyjaciolka ma zalozona i bardzo zle na nia reaguje.. ale to chyba zalezy od osoby. ja bym sie na to nie zdecydowala.

Sencilla uhh czyżby Małej się tak śpieszyło i już chce być przy Mamusi!? Moją to trzeba było na siłę wyciągać 2tyg po terminie...Czekam na wieści!
LU2012CY ja słyszałam 3 historię od znajomych co miały spiralę i każda narzekała np moja ciocia krwawiła przez 5 miesięcy:eek:

biorę się za prasowanie ;/... jak aj to kocham

reklama
Sencilla, to jesteśmy w kontakcie;-) Ocho, trzymam kciuki za Ciebie dzisiaj.

7axe7, to się duchowo łączę z Tobą nad prasowaniem;-) Na mnie też czeka teraz stosik ciuchów.

Nie wiem jak Wy, ale ja od kilku dni intensywnie śledzę informacje w sprawie zniknięcia tej 6 m-nej dziewczynki, Magdy. Bardzo nie daje mi to spokoju, straszna historia:-(

Do góry