reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Iguana, no, potworna historia, ja bym chyba oszalala na miejscu tej matki... :no:
wlasnie zobaczylam na suwaczku, ze moja mala juz ma.. pol metra dlugosci! patrze na siebie w lustrze i naprawde nie wiem, gdzie ona sie miesci...!

reklama
Wlasnie wiem ze niektore kobiety zle reaguja na spirale, moja mama ma juz 10lat i jest bardzo zadowolona, dlatego ja tez chce sprobowac a jak bede zle to znosic to zawsze mozna usunac. Tyle wlasnie ze w polsce zajmuje sie tym specjalista i kosztuje to 500zl (tam gdzie moja mama zaklada) a tutaj kurka lekarz rodzinny to od wszystkiego jest normalnie, nie mozliwi sa :sorry: dzisiaj polozna mi powiedziala ze jak mi wody odejda w nocy (a nie beda zielone) to mam pojsc dalej spac i zadzwonic dopiero rano!! Chyba zwariowala hehe chocby sila ja sciagne a jak przyjedzie to drzwi zabarykaduje i ma siedziec na tylku i pilnowac czy wszystko jest ok....

Co do tej historii z tym porwaniem to sie w glowie nie miesci, idziesz ze swoim baby na spacer i musisz miec oczy do okola glowy i w d** jeszcze, bo jakis idiota moze chciec Cie zaatakowac i Ci dziecko porwac... ehhh

Sencilla ja tez mam te przepowiadajace tak od wczoraj takie konkretne, juz balam sie ze to to ale do dzisiaj nic sie nie urodzilo wiec byl to falszywy alarm... Ale jakby u Ciebie bylo inaczej to rzecz jasna 3mam kciuki :)

Ostatnia edycja:
Sencilla mam nadzieje ze wsio OK - :tak: ty kobieto zwolnij troche i zacznij zbierac sily bo nie zdazysz oddetchnac zanim malenstwo sie pojawi:-p...co do spirali to ja mam:-Di nie narzekam - domowy mi zakladal czyt;kobieta- lekarz....

slodkich snow...

Aniu a pokrywalo Ci cos ubezpieczenie? Wiesz moze czy odrazu po pologu mozna ja zalozyc? Moj rodzinny to facet ale w przychodni sa tez kobiety wiec pewnie nie bedzie problemu jakbym powiedziala ze wolalabym zeby kobieta sie tym zajela...

Aniu a pokrywalo Ci cos ubezpieczenie? Wiesz moze czy odrazu po pologu mozna ja zalozyc? Moj rodzinny to facet ale w przychodni sa tez kobiety wiec pewnie nie bedzie problemu jakbym powiedziala ze wolalabym zeby kobieta sie tym zajela...

do niedawna ubezpieczenie pokrywalo ale od stycznia 2011 juz nie...wiec to ok.100euro trzeba zaplacic...:zawstydzona/y: i zaklada sie ja podczas okresu wiec nie wiem jak u ciebie z tym bedzie....

Sencilla równe 3kg... wody zielone, łożysko zwapnione... owinięta pępowiną 2x.. najważniejsze, że zakończyło się wszystko dobrze ! a Twoje Małe ile ważyły?
Iguana nawet nie mów. Ja się dziś popłakałam jak oglądałam Uwaga o Niej... Niestety wyobrażam sobie coś najgorszego... :( :( :(

Spadam do spania. Musiałam już lecieć od 19 do mojej Miśki chyba z 7 razy :D Dobrej nocy dla Was!

DZien dobry! 7axe7, Marys wazyla 3560, Antosia 3860.
Ja tez nie moge nawet myslec o tej malej Madzi, bo niestety mysle, ze stalo sie cos strasznego :no::baffled::wściekła/y:

Witam dziewczyny:)
Czytam tak o tych spiralach bo wlansie tez bym chciala ja zalozyc tylko nie wiem dokladnie ile po porodzie mozna. LU2012CY jak bedziesz wiedzila cos wiecej na ten temat to pisz.
A co do tych skurczow przewidujacych to przez nie dzisiaj nie spalam prawie cala noc tak mnie w podbrzuszu bolalo myslalm juz ze sie zaczelo, ale naszczescie przeszlo.

reklama
Anetka, mi tez na szczescie przeszlo, wieczorem caly czas mialam.
Aniu, pytalas, gdzie dostalam te mazaki, byly w Action, niecale 2 euro za paczke.
Co do spirali, to tez sporo o niej czytalam w roznych zrodlach i przed uzyciem jej powstrzymuja mnie nie tylko wzgledy zdrowotne, ale przede wszystkim etyczne. Oczywiscie nie potepiam osob stosujacych ten srodek, ale sama uwazam, ze to nie jest dobre.
milego poranka! u mnie piekna pogoda, a u Was " na poludniu" ?
ja chyba najdalej na polnoc, co? :tak::-D

Do góry