reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
my wlasnie po sniadanku, dzieci maluja flamingi (jedne z ich ulubionych zwierzat), a ja powoli sie do imprezki przygotowuje. na szczescie na spokojnie dzis, bo nic innego nie mam w planie. Uff, w koncu, co za ulga :-D
sluchamy kolysanek dla dzieci, jakos sie wzruszylam, plakac mi sie chce, to chyba hormony dzialaja...

hejka
ja miałam spiralę i............sama mi wypadla Koszmarnie sie z nią czułam, wciąz jakieś zakazenia(podobno normalne) no i nie wolno stosowac tamponów Siostrze spirala przyrosła i dostala krwotoku Koleżanka sobie chwali ale co miesiąc ma jakieś zakażenie Już wole tabletki

tez mysle o malej Madzi 2dni temu obudziłam się w nocy zapłakana(chyba pierwszy raz w zyciu) bo sniło mi się że Alicję ukradli....koszmar

dziś mamy wizyte nauczycielki

a teraz dwa pytania
1.musze kupić dzieciom rowerki Jakiej firmy dobre a nie za drogie
2. chce założyc lokatę dzieciom Możecie coś polecić?

aOLa, my kupilismy w tamtym roku rowerki w hemie, byly dosc niedrogie i jak na razie sprawuja sie super, zobaczymy, jak dalej bedzie, hihi
co do lokaty to nie wiem, ale znajomi maja w ING dla dzieci.

Dzień dobry. U mnie na minusie 5 i słoneczko. Pasuje się wybrać na jakiś spacer. W domu moja Miśka tylko kolejne guzy sobie nabija bo jej się zachciewa wstawać.

aOLA u mnie pod domem w Profilu często ma przeceny na rowery dziecięce. Warto zajrzeć. I przy okazji wpaść na kawę :) a jeśli chodzi o lokaty to też słyszałam o ING :)

w ING mamy konto musimy poczytac o lokatach Chcemy im odkładac kaskę na studia itp
7axe7 wpadnę na pewno tylko teraz musze dom wysprzatac na przyjazd gości nie wiem kiedy się wyrobię A jeszcze wczoraj dośc mocno palca przecięłam i wciąz boli........

Dzien doberek

U nas -6 i piekne sloneczko:tak:Wczoraj popszlam do tej poloznej, a tam ciemno i pozamykane:angry:Pojechaly do porodu i zapomnialy zadzwonic:no::baffled: Za tydz nowa wizyta:tak:

Iguana fajny twój wózek i kolor tez :tak: Szkoda ,ze raczki nie da sie przelozyc .

aOla znajomi i moi pracodawcy, wszyscy maja w ING:tak:
7axe7 tak to juz jest Misia musi sie nauczyc chodzic;-)

Sencilla jak ida przygotowania? Milej imprezki!:tak:

Dzień dobry wszystkim, ja jak zwykle tradycyjnie do 11.00 w łóżku a obiad "w lesie" ;-)

Jeśli mogę wam coś doradzić na antykoncepcję to zapytajcie tutaj w NL o zastrzyk antykoncepcyjny. Moja szwagierka miała taki w PL i mogła normalnie karmić piersią. On podobno jest polecany własnie dla pań po porodzie. Ja też miałam taki tutaj, bo mi lekarka powiedziała żebym zrobiła przerwę w tabletkach. No i zrobiłam ale trochę żałuję. Powiedziała ze nie ma przeciwwskazań ze mogę go mieć nawet jak nie karmie piersią, ale w PL dają go tylko własnie po porodach - o ile w ogóle dają.
Dlaczego nie byłam zadowolona - otóż fajne było to że przez prawie 2 lata nie miałam miesiączki w ogóle. że nie musiałam pamiętać co wieczór o tabletkach i że 1 zastrzyk działa przez 3 miesiące. Ale ja wzięłam dwa, miałam plamienia zawsze w środkowym miesiącu i niezbyt dobrze się czułam (o seksie nie wspomnę bo był sporadyczny). Potem chciałam zajść w ciążę i.... lipa przez ponad rok zanim dostałam miesiączkę.
Na pewno jest lepszy od spirali, ale ja jednak po porodzie wrócę najpierw do "gumek" (choć jestem na nie raczej uczulona) a potem do tabletek.
Generalnie zdecydowałam się na odstawienie tabletek bo myślałam ze już ich jest za dużo, je spadek zainteresowania seksem i suchość w pochwie to była wina własnie tabletek. jednak po zastrzykach wcale mi się nie poprawiło. Mozna powiedzieć, ze pomogliśmy sobie inaczej:-D
Idę robić jakiś obiad ;-)

Czytam o antykoncepcji bo sie troche tym interesuje bo tez cos chce wybrac i moze pomoze wam ta strona to jest od mojej poloznej w NL ktora mnie prowadzila do 30 tyg:

Antykoncepcja po porodzie

Moze komus pomoze w podjeciu decyzji.

Ja osobiscie bralam tabletki przez 2 lata ale mialam je chyba zle dobrane bo przytylam a moje "libido" spadlo prawie do 0 co oczywiscie nie odpowiadalo mojemu mezowie :) Dlatego tabletki odpadaja na 100%.

reklama
brrrrr ale zimno z tym wiatrem wytrzymac ten mroz ciezko:baffled: a ja mialam problem z samochem:szok: omputer mi chyba zamrozilo hihi bo takie brednie wyswietlal ze :szok::szok::-D
Ja tabletkom mowie NIE bo mam skleroze...:-) kazdy wybiera co mu sie podoba - ja mialam sztab ludzi co mniezabym nie zapomniala i ...tak nie wzielam:-p:rofl2::laugh2:

u nas szpinak znow na obiad..... ,milego popoludnia i udanej imprezki Sencilla:tak:

Do góry