reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Sencilla przede wszystkim spełnienia marzeń i wiecznego uśmiechu na twarzy :) Dodatkowo to co najważniejsze czyli zdrowia i pociechy z dzieciaczków :) STO LAT i jeszcze raz WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE :)

anp no ja jak mój był w Holandii to się wzięłam za siebie. Teraz jestem tu z Nim i mi się nie chce. Ale powiedziałam, że od soboty się biorę za siebie :) i tak też będzie :) wytrwałości dla Ciebie :)

a ja ogólnie jestem załamana moim dzieckiem heh. Konsekwencja poszła na marne. Zostawiałam ją w łóżeczku a ona ryczała nawet po 2h chociaż była mega wymęczona bo ona nie śpi od 13 do 20-21. A na drugi dzień była koszmarna. Cały czas darcie i na ręce. Więc zaczęłam ją usypiać w łóżeczku ale przy mnie. Noi co z tego, że śpi do północy lub do 1 a później się budzi co 2h na cycka ;/
cały dzień żyje bez cycka na noc dostaje grysiku 150ml + 50g jogurtu.... a ona i tak się budzi na cycka. Jak ja ją mam oduczyć cycka? Mleka modyfikowanego już jej nie będę dawać. Bo samo to, że butli nie je a drugie to jej nie smakuje. Grysik je gęsty na mleku krowim..

Macie jakieś pomysły?

reklama
Ja nie mam,chyba tylko wytrwałości,,,albo...moze jeszcze nie czas moze odczekaj miesiac lub dwa i wtedy ponownie spróbuj,,,,,tak czytałam ale ,nie wiem .Ja narazie walcze z budzeniem sie w nocy,a usypiac jeszcze daje rade,, moze popelnilysmy blad jak dzieci byly bardzo malutkie,ale moj od poczatku nie chcial zasypiac,tak bylo juz w szpitalu,pielegniarki go braly w nocy a on plakal i plakal jak sie go odkladalo i w domu tez jak kraamzorg mialam,wiec chyba juz taki charakterek....ale wszystkiego sie da nauczyc,wczesniej czy pozniej bedzie zasypiac sam,takze 7axe7 3mam kciuki Twoja Misia tez sie nauczy!

Sencilla wszystkiego naj naj, spełnienia marzeń!!!

Anp mój mąż ma jakieś ubezpieczenie ale nie powiem Ci dokładnie ile płaci...ja mam w pracy (teraz na macierzyńskim jestem) ale jakieś takie kiepskie że z niego zrezygnuję. Zakładamy też dla Tymka lokate i będziemy wpłacać co miesiąc jakąś sumę(nie wiem jeszcze ile).

Clauditka zdrówka dla synka!!!

7axe7 ciężka sprawa z tym cycowaniem....

Anp a Anderzorg? Chyba się tym zajmuje. My płacimy ubezpieczenie za Naszą 3 około 200 euro i teraz staramy się o dofinansowanie około 100 euro do tego ubezpieczenia i dodatkowo tak jak mówi AnnaJ też mamy konto oszczędnościowe dla Małej :)

dziekuje wszystkim za piekne zyczenia!
Anp, wydaje mi sie, ze jest takie ubezpieczenie, np. jak kupujesz dom, to obowiazkowo musisz wykupic takie ubezpiecz.
to sie nazywa levensverzerkering moze? nie wiem, kombinuje, mozna by poszukac w google.

reklama
O tak to to wlasnie,,,,jak maz przyjdzie z pracy to sobie tez przeczyta,a Wy nie macie wykupionego takiego ubezpieczenia,,,bo my myslimy o tym wlasnie.Chyba dla dzieci tez cos podobnego jest,,jak jakas szkode komus wyrzadza,np.okno potłuka czy cos takiego.Wiesz Sencilla jak to sie moze nazywa,bo o tym to tylko slyszalam wiem ze znajomi maja ale im to ktos zalatwial.

Do góry