reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Dzien dobry,,,,,dzis jestem pierwsza!
My od 6-30 nie spimy,ale..cala noc przespana ,a maly wyjatkowo wczoraj o 21 zamknal oczka,,,,takze z kazdym dniem lepiej.Dzis chyba zakupy na Swieta bo jutro pewnie duzy ruch i w sobote,chociaz dzis tez juz pewnie.:-)

reklama
Anp. dzien dobry!
ja dzis druga :tak:
wlasnie wrocilam ze szkoly, Marys odprowadzona, Tosia tez u naszej opiekunki Shirley, a ja mam mnostwo roboty w domu! mam kilka godzin, wiec sie za to wezme. bo pozniej Marys ma kolacje "wigilijna" w szkole, odprowadzam ja i od razu pedze po moja Mame na lotnisko. ALe sie ciesze, ze bedzie :tak:

dzis najkrotszy dzien w roku, od dzis juz tylko jasniej bedzie. na szczescie! nie powiem, aby te poranki ciemne i deszczowe byly czyms, co najbardziej kocham w zyciu :-D
a jak Wy Mamusie przed siwetami? jak nastroje?
jako ze zbliza sie czas koled, link dla Was :
Aktywnemamy.pl
to moje tematy :tak:

Ostatnia edycja:
gdzie sie podzialyscie mamusie? wszystkie pewnie w wirze swiatecznych przygotowan :tak: ja dzis wolne mam, tzn. od firmy, jutro tylko ide. "tylko", bo przed swietami to straszny ruch u nas jest, ale moze uda mi sie jakos w miare wrocic do domu, aby cos przygotowac. teraz zajelam sie bigosem i piernikiem. ktos chce przepis? :confused::tak:

dzieki za zyczenia dziewczyny....

Gosia znowu chlopak?? szkoda bo mam tyle ciuszkow po Indze............ moje wszystkie znajome rodze teraz chlopców co jest????
moj nastroj niezbyt ciekawy , wogole nie ciesze sie na swieta ...jakos mi brakuje rodziny,,,wiec te swieta sa inne....
nie bede sie za duzo rozpisywac bo nawet sie skupic nie moge , bynajmniej wyjezdzajacym szerokiej drogi i udanych swiat a zostajacym.....do garów kobiety haaa SAM_2991.jpg nasza chionka 3 dni ubierana ..przez sw.Mikolaja

Ja wróciłam właśnie z targu i będę robiła rybę po grecku...

Sencilla przepisu na piernik nie wezmę bo nie będę miał czassu go upiec to po pierwsze a po drugie w tej mojej mikrofali z funkcją pielkarnika...:no: to szarlotkę zrobię, która wyjdzie-innych ciast na razie nie ryzykowałam.

Ja tez nie chce przepisow bo idziemy w gosci,a w domu pare potraw ktore nie wymagaja zbyt duzo czasu bede robic,bo moj M w pracy a Alex jakis marudny.
Mamo Mikolaja choinka sztuczna czy zywa??

Witam
Ja mam 2 godz. wolne bo Daanus w przedszkolu, wiec wzielam sie za pierogi i uszka tzn. robie farsz, a kleic sprobuje albo juz z Daankiem albo wieczorem. Reszte bede robic w sobote bo w sumie to tyko dla naszej trojki wiec duzo nie bede szykowac. Karpia dzisiaj albo jutro dostane dobrze ze GertJan jest kucharzem bo kto by mi go oczyscil :rofl2:

MamoM. glowa do gory swieta sa tylko 3 dni

powodzenia wam zycze w przygotowaniach i do pozniej

gosia my tylko bysmy sami w 4 ale zaprosilam kolezanke z dzieckiem zawsze weselej bedzie jak chcesz to tez zapraszam z tym karpiem !!

choinka sztuczna ....bo ja mam wykladzine dywanowa na podlodze i 2 lata temu przezylam koszmar jak zaczela oblatywac wszystko sie wbijalo w dywan i nie szlo tego wyciagac ale jak juz zrobie remoncik to bedzie inna podloga i zywa choinka

z kad wzias gwiazdora??? bynajmniej u nas chodzi bo na slasku jest dzieciatko chyba??? nikt nie wie gdzie poszukac takich gosci co sie przebieraja ?

reklama
clauditka, jaki słodziak ten twój synuś. Fajne foty.

Sencilla, ja bardzo kocham Kraków i za nim tęksnię, za tym klimatem starych uliczek, nocnych zabaw w starych klubach-piwnicach o szczególnym zapachu. Amsterdam mi tak troszke przypomina Kraków, tzn. centrum, ale tylko troszke...no i też tutaj są niebieskie tramwaje, jak w Krakowie:-D

7axe7, tak Janek jest spod znaku panny:tak:

U mnie już wysprzątane przed świętami. Dzisiaj porobiłam zakupy, jutro ciąg dalszy, prezenty gotowe. Co do jedzonka, to troche zrobię w piątek, a troche w sobotę jak teściowie przyjadą, bo teść kocha gotować.
Kupiłam tzw. chlebek świąteczny. Pani zapewniała, że to coś wyjątkowego, więc zaryzykowałam;-) Tak wygląda:
DSC_0038.jpg

Do góry