reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
Moja Mała jest dziś nieznośna i ogólnie się budziła w nocy jak cholera. Czy to przez pełnię i pogodę? Czy tylko moja dziś nie w sosie?

:-D:-D:-D u mnie sztorm... dzieciaki oszalaly chyba, wybiegaly sie na podworku - jezdzily na rowerach - spacer zaliczyly i...no nic...w domu sajgon...:tak: ale ja mam to gdzies, niech sie bawia!:-D

hejka,,,,
Alex tez dzis jakos co chwile sie budzil w nocy:szok:
i nadal marudny ,wydaje mi sie ze katarek przechodzi ale zaczal troche kaszlec i jutro chyba przejade sie do lekarki zobaczyc czy wszystko oki,musze wykorzystac to ze mam auto bo pojutrze moj M znow do pracy zabierze!Dzis ubralam choinke w domu,i troche w kuchni swiateczne porzadki porobilam.Teraz maluszek spi mezus zajmuje sie swoim hobby a ja mam czas dla siebie.milego wieczoru,,,,tak sobie slucham piosenek swiatecznych ,choinke mam wiec brakuje mi proszacego sniegu....a Wam nie??

Magdalena81, w holandii dzieci ida do szkoly w momencie jak skoncza 4 lata... wiec Twoj maly pewnie zanim przyjedziecie i sie zaadaptujecie to akurat to szkoly pojdzie :) szkola w holandii jest codziennie (badz z 1-2 popoludniami wolnymi), od godz. ok 8.20 do 15.
do 4 roku zycia masz tez nieograniczone mozliwosci opieki :) pisalam o tym calkiem niedawno, wpisz w wyszukiwarce forumowej kinderdagverblijf lub oppas i pewnie Ci moj post wyskoczy :tak:

My dzisiaj puściliśmy sobie stare kolędy w wykonaniu Binga Crosbiego i Nat King Cola, wiecie te największe hity i w domu troszke dzięki tej muzyce "zapachniało" świętami.
Wyciągnęłam też świąteczne dekoracje. A za tydzień będzie żywa choinka.

Ja mam pytanie o pastę do zębów dla maluszka. Janek na razie nie potrzebuje, ale chciałabym się zorientować. Jaką polecacie, taką pierwszą, zupełnie na start. Musi być bez fluoru, bo maluch będzie ją połykać na razie.

Witam was dziewczynki po urlopie :-)
Szybko zlecialo ale nacieszylismy sie rodzinka a rodzinka nami, wszyscy marudzili czemu na swieta nie zostajemy no ale co ja mam zrobic ......sama nie wiem kiedy doczekam sie polskich swiat, a jeszcze jak pomysle ze w wigilie bedziemy z Daanem sami a w pierwszy dzien swiat oboje mamy pracowac to juz wogole nic mi sie nie chce :baffled: Ale choinke juz tez ubralismy i juz jest troche swiatecznie jutro jesczze do lasu nazbierac cos fajnego do stroikow i bedziemy gotowi. Anp masz racje ze brakuje chyba sniegu zeby ten swiateczny nastroj poczuc.
Daanus wszystkich zaskoczyl ze tak ladnie umie po polsku mowic wogole okrecil sobie wszystkich dookola palca, wszyscy skakali kolo niego jak kolo jajka, ze mi samej chcialo sie smiac :-D
Ale najgorsze jest to ze nie mam gdzie piernikow upiec bo nie mam piekarnika :szok::szok: a jak to swieta bez piernika i makowca
Taki chaotyczny ten moj post dzisiaj ale to dlatego ze juz dawno was nie czytalam i sama nie wiem co mam pisac :-D
spokojnej nocki :-)

witam i ja
dziś byliśmy na bazarku, dokupiłam domek pod choinkę i teraz jest tak przyjemnie, dużo ozdób święcących tylko tego śniegu właśnie brakuje:(ponoć w tym roku ma być straszna zima, kolega mówił, ale czy to prawda to niemam pojęcia.
AAA i muszę się pochwalić, wczoraj Szymuś zrobił swoje pierwsze dwa kroki, jejku to było cudne:tak::-)

Iguana ja mam paste z pl bez fluoru, więc nie pomoge, ale chyba elmex jest taki dla dzieci, ale niewiem czy ma właśnie fluor.
Gosia fajnie że urlop się udał:)ja kiedyś też nie miałam piekarnika i kupiłam taki mały jak mikrofalówla wygląda i jestem zadowolona.

a jutro mamy szczepienie, mam nadzieję że mąż zdąży wrócić z pracy, bo wole jak on trzyma małego, a jutro będą dwa kłucia:(
pozdrawiam i miłej nocki

Witamy Gosiu w Holandii ponownie :) napewno jestes wypoczeta no moze bardziej zrelaksowana po pobycie w PL, ja teraz odliczam dni do wyjazdu na swieta do pl :) Ja tez piekarnika nie mam, ale poprosilam mikolaja i ponoc ma przyniesc :) troche spozniony no ale licze na niego :)
anp- malemu pewnie zabki kielkuja :)
Iguana- polecam elmex dla dzieci, ja jeszcze nie uzywam (poki co zabkow brak jeszcze) ale polecaja mi ja inni.

reklama
Do góry