reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Hallo....
jak dzis brzydko:-:)-:)-(
juz umowilam nas na 11-40 do lekarza zobaczymy czy maluszkowi przechodzi chorobsko,a potem do pracy jade,teraz ide sie wziasc za sprzatanie lazienki,,,,zycze zdrowka bo w taka pogode łatwo o chorobe!!!

reklama
Iguana- polecam elmex dla dzieci, ja jeszcze nie uzywam (poki co zabkow brak jeszcze) ale polecaja mi ja inni.

Czytałam, że pasta Elmex zawiera fluor, choć w zmniejszonej ilości. Różnie piszą, ale wyczytałam, że to dla dzieci w wielku 1-6 lat. Znalazłam w Polsce pastę Ziajka, dla niemowlaków:
Ziaja

Rodzinie nie udało się jej dostać w Polsce, więc czegoś szukam tutaj. Widziałam w eko sklepie pastę firmy Weleda, ale nie wiem czy zawiera fluor.

Rodzina podała mi żel na ząbkowanie Bobodent:
http://www.i-apteka.pl/product-pol-570-BOBODENT-zel-10g.html

A tutaj po aptekach widziałam płyn Dentinox, też łagodzący ból:
http://www.geda-drogist.nl/winkel/i...d=1781&zenid=2648d6f5a9eccc30669e4a8e73959424

Ostatnia edycja:
hejka
tutaj pasta elmex jest od 0-5 W Pl jest specjalna pasta dla niemowląt raem ze szczoteczką "na palec"

dajcie mi jakies pomysły co kupić szwagierce pod choinkę Umówiliśmy się na symboliczne prezenty do 50zł Ona ma 30lat Nie mam pojęcia czym się interesuje Szwagier wie chyba tyle co ja.............Myślałam o jakiejś książce ale pewnie zostaną kosmetyki

he,he...ciekawa jestem co Twoja teściowa powiedziałaby mi, jak mój Tymek słucha ze mną np. Andrea Bocceliego albo Erosa Ramazzotti... to pewnie jak heavy metal dla niego:eek:...

My sluchamy z Alexem Sumptuastic ,i przy tym czesto w dzien zasypia.:-)
a moi tescie jak byli i to slyszeli to mowili ze za glosno i powinnam muzyke klasyczna wlaczyc.

hejka...

Gosiu witaj... jak w PL? mamy nowa- przyszla kolezanka ktora bedzie prawdopodobnie mieszkac TAM GDZIE TY..:-D
Ja swoim od 4miesiaca kupuje ELMEX 0-5jaar - dentystka tez go poleca ale z normalna szczorteczka - moze byc nawet elektryczna -moj Victor ja uwielbia hihi:tak:

Ja chce pierniczki upiec w srode i zabrac do PL juz gotowe....;-)

U nas muzyka naokraglo roznego kalibru:cool2: maly odkad nauczyl sie stac na dwoch nogach tylkiem kreci:-D:-D:-D

Moje dziecie w aucie spi - i nie ma ochoty nawet drgnac...:rofl2:

Witam
Aniu moje dziecie tez zasnelo u taty na kolanach i teraz leza razem na kanapie wiec dlugi wieczor sie zapowiada, a mnie znowu glowa boli odkad z polski przyjechalam to co chwile mnie meczy. Nowa mamusie widzialam, moze bedzie w przyszlosci gdzie na kawe jechac ;-)
Pasty dla dzieci jest tu duzo i wszystkie od 0 do 5. A moj Daanus i tak lubi najbardziej te pasty zjadac :-p
Clauditka wlasnie sie od jakiegos czasu zastanawiam nad tym piecykiem tylko nie jestem pewna czy tam mozna tak wszystko upiec tak jak w normalnym piekarniku
Ide teraz obiad konczyc bo 6 tuz, tuz

Clauditka, Gosia1977 nie wiem o jaki dokładnie typ piecyka chodzi, ale moja mama ma taki zwykły elektryczny i piecze w nim wszystko(od pasztetu po ciasta).Też się zastanawiałam nad takim piecykiem bo ja mam u siebie tylko mikrofalę z funkcją piecyka...coś niby upiecze ale to do d....jest. Ogólnie jak oglądałą mieszkania w Amsterdamie to na 7 mieszkań w jednym była normalna kuchenka(piekarnik) a w6 mikrofala z funk.pierarnika:eek:...nie lubują się te Holenderki w gotowaniu...:no:

Gdzie takie piecyki tu się kuuje? W media martk na przykład??

reklama
ja tez mam mikrofale z piekarnikiem ale to strasznie male!!!! Normalnej blachy tam nie zmniescisz.... a zeby upiec porzadnie ciacho to musi byc wiecej miejsca bo grzalki z gory sa za blisko ciasta i jest opcja spalenia ciasta... ja czekam na normalny piekarnik...
a tu Wam sie pochwale- moj pierwszy tort metoda angielska
DSC02428_resize.jpg

Do góry