reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Dziekuje bardzo za rade. Bylabym bardzo wdzieczna gdybys napisala mi jakie badania dodatkowe Iguano_ robiono ci tutaj, tak mam z mezem konflikt serologiczny.
Pozdrawiam serdecznie i zycze milego weekendu :-)

reklama
U nas też leje:eek:...ale i tak wybieramy się na rodzinne zakupy i spacer. No i oczywiscie będą dzisiaj weekendowe oilie bollen:-D Nie mogłabym sobie odmówić:tak:

ewwelinna, opiszę Ci wszystko na priva dokładnie:tak:

Witam.
Ja dzis dopiero teraz usiadlam i mam czas odetchnac....
U nas tez padalo ale to nie przeszkodzilo nam wyjsc miedzy deszczami na spacer;)))

Teraz ja sie troche "wymadrze" na temat konfliktu serologicznego....
Jesli matka ma RH minus a ojciec RH plus to jest to niezgodnosc grupowa...konflikt serologiczny nastepuje wtedy gdy krew matki zmiesza sie z krwia dziecka(RH dodatniego). Tak wiec ja z mezem mam niezgodnosc grupowa.

Ewelinna ja chodzilam tutaj do ginekologa(z innych powodow).Jesli macie inna grupe to powini robic dodatkowo tylko badania poziomu przeciwcial.W Holandii podaja okolo 20 tyg.ciazy immonuglobuline anty-D a pozniej po porodzie,chyba ze bedziesz miala jakis wypadek itp. i bedzie mozliwosc ""wymieszania sie: Twojej krwi i dziecka to wtedy podaja dodatkowa immonoglob.
Ze wzgledu na to ze piszesz ze stracilas juz jedno dziecko tutaj to radzilabym udac sie do tej poloznej i powiedziec jej o tym, bo czasami poronienia moga byc zwiazane z konfliktem(po poronieniu chyba tez powinni podac), bo nie wiem czy przy pierwszej ciazy podali Ci immunoglobuline-bo to jest wazne(w PL nie zawsze podaja-oszczednosci).
W razie pytan-pisz.

witam
a my dziś byliśmy na zakupach, kupiliśmy małemu prezenty na mikołaja i już mu podarowaliśmy:)

miłej niedzieli

Załączniki

• m
    m
    46,4 KB · Wyświetleń: 70
clauditka, jaki fajny mały Mikołajek w czapeczce:-D

ewwelinna, trzymam mocno kciuki. Daj koniecznie znać co powiedziała położna.

A u nas dzisiaj był spacerek, choć szaro za oknami. Prezenty na Mikołaja już gotowe, czekają ukryte w szafie;-)Do nas Mikołaj przyjdzie tradycyjnie w nocy z 5 na 6 grudnia.

clauditka, jaki fajny mały Mikołajek w czapeczce:-D

ewwelinna, trzymam mocno kciuki. Daj koniecznie znać co powiedziała położna.

A u nas dzisiaj był spacerek, choć szaro za oknami. Prezenty na Mikołaja już gotowe, czekają ukryte w szafie;-)Do nas Mikołaj przyjdzie tradycyjnie w nocy z 5 na 6 grudnia.

bry wieczor....:-) do nas tez 5/6 grudnia zawita...

reklama
Do góry