reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Bry... u nas nastepna ofiara wirusa:dry: tym razem Erni wymiotowal pol nocy - zal mi go bardzo ale najsmutniejsze ze o 2.30 powiedzial; Mamo ja wiem ze nie pojde do szkoly - troche szkoda bo dzisiaj przyjdzie SINTERKLAAS:-:)-:)-(... Serce mi omal nie peklo..... ale nie ma szans zeby tam byl bo regularnie zaliczy miske...

Karola u nas oczywiscie ze byl... :-D teraz to ja mam cos podobnego z Karina bo ona juz prawie 7 hihi/tak mowi/ i zada praw do roznych przywilejow np; pozniej chodzic spac niz reszta...:szok::-D

reklama
Hejka

Aniu biedny Erni akurat dziś chory ,zdrówka życzę.

Karola u mnie też był bunt 3 latka a Dawid nie chodził do przedszkola tak poprostu miał ale teraz mu przeszło.

NATKA wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!!!

U mnie dziś pracowity dzień jutro robimy Dawidka urodzinki on już się nie może doczekać balonów, gości..........!!!!!!
Planuje sama zrobić tort i wczoraj wieczorem mialam upiec biszzkopt ale nie kupilam mąki (masakra podstawowy składnik) chciałam wczesniej zrobic jak by coś nie wyszło to zebym zdązyła iść do sklepu i kupić,

Narka mykam bigos gotować!!!!

Oj, to biedny Erni. Mam nadzieję, że mu szybko przejdzie.

Iguana co do mamacafe to nie wiem co to jest... Zorganizuj jakiś spacerek do mnie po weekendzie, pogadamy.

Mama Cafe to takie miejsce/kawiarnia gdzie spotykają się mamy i mogą, a nawet wypada... przyprowadzić swoją pociechę. Podobno wstęp jest bezpłatny, płaci się tylko za to co się zamówi w barze. Można pogadać, poznać inne mamy. Przynajmniej tak słyszałam i czytałam, bo jeszcze nie byłam. Jest kilka miejsc w Amsterdamie, a spotkania są w konkretne dni i godziny.
Tutaj więcej info:
mama-cafe amsterdam

Hello
NATKA zycze ci Życia barwnego jak kolory tęczy,
ciepła w sercu, uśmiechu na twarzy.
Siły, aby spełniać wszystko co Ci się zamarzy...

Aniu zdrowka dla Erniego diedaczek taki dzien w szkole go ominie:eek:My nawet nie wiemy kiedy jesy mikolaj u nas w szkole:cool:
Agnes ale mi narobilas ochoty na bigos:szok:

Ja jutro do szkoly ide i strasznie sie ciesze ze chodz na pre godzin sie wyrwe z domu bo zwariowac mozna:no:

Ostatnia edycja:
ja szykuje urodzinki Piotrusia robimy je w niedzielę i w polskim zwyczaju-coś więcej niż ciasto :-D

dziś byłam u rodzinnego przepisał mi tabletki antykoncepcyjne levonorgestrel ethinylestradiol wiecie coś o nich? jaki jest Pl odpowiednik?

Witam wszystkie dziewczyny.
Ja jestem w Holandii juz 1,5 roku z cala rodzinka. Mieszka nam sie tu dobrze ale wiadomo czasami teskni sie za Polska. Mam coreczke ktora uczeszcza tu do szkoly i calkiem niezle sie odnalazla w nowej rzeczywistosci.Tydzien temu dowiedzialam sie ze jestem w ciazy co strasznie mnie ucieszylo ale tez zmartwilo. Polozna umowila mnie na wizyte za 3 tygodnie dopiero a ja sie martwie bo mamy "konflikt" z mezem i juz jedno dziecko TU stracilam:-(. Mam do was pytanie czy moge sie ubiegac o jakies dodatkiwe badania, czy z makuszkiem jest ok, bo przy pierwszej ciazy bylam pod stala opieka lekarza i badania mialam robione co miesiac. prosze o jakies podpowiedzi
Pozdrawiam serdecznie

ewwelinna, witaj na forum:-D Gratuluję ciąży.

Wspomniałaś o "konfilkcie" z mężem. Czy chodzi o konflikt serologiczny, bo ja mam też to samo. Jeśli tak, to Ci mogę napisać co położna robiła, jakie badania itd. Co do dodatkowych badań, to chyba położna która prowadzi ciażę je zleca, jeśli przedstawisz jej sytuację lub ginekolog, bo może w twoim przypadku będzie Ciebie prowadził lekarz. I chyba zawsze można też poprosić o dodatkowe badanie lekarza rodzinnego, aby wypisał skierowanie. Ja bym tak zrobiła. Może dziewczyny Ci jeszcze coś podpowiedzą więcej:tak:

reklama
Dzien dobry...

Ewwelina witaj - mysle ze Iguana ma dobry pomysl...przedstaw poloznej czego oczekujesz...:tak:
A u nas zamiast pieknej soboty od raza leje ze :szok:

milego dnia - ja zaraz lece do fryzjerki!!!:-)

Do góry