reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

dobry wieczor!
dzis bylismy na echo 3D, po prostu jestem zachwycona, mamy plytke z filmikiem ponad pol godziny i zdjecia bobaska. mala jest sliczna po prostu, tak wszystko wyraznie widac:tak:
a z niezbyt fajnych wiadomosci.. pojechalam wczoraj do miasta do szkoly, po jakims czasie wracam do auta, a tu szyba rozbita, wszedzie w srodku pelno odlamkow szkla, a schowek wybebeszony.. ktos sie wlamal.. ech.. dzis dalam auto do mechanika, aby szybe odpowiednia znalazl i wymienil.
nie mialam jak jechac do pracy, ale na szczescie kolezanka podjedzie po mnie.
co za wandale!:wściekła/y:

reklama
bry... Sencilla mam nadzieje ze nic cennego ci nie zginelo :angry: i oczywiscie czekamy na foteczki malenkiej...

u nas nieprzespana noc - Victor rzygal cala noc a rano doszla jeszcze biegunka:zawstydzona/y: mam nadzieje ze to szybko minie i ze nie o tym mowil a nam pani z CB ostatnio...dzwonilam do domowego mam go obserwowac i dawac duzo pic/ to to sama wiem/:baffled: i jak mu do jutra nie przejdzie to rano sie kontaktowac.... dobrze ze mam taka smecte dla niemowlakow z PL jeszcze to go tym poje od rana .... :sorry:

milego dnia kobietki...

Aniahaven mam nadzieję że małemu szybko przejdzie...:-(
Sencilla przykro mi z powodu szyby w aucie.Nawet samochodu nie można na chwilę zostawić.Fajnie że robilas sobie USG 3D...tęsknię za tym obrazkiem na monitorku;)))

Teraz trochę pytań do Was:

1.W związku z biegunką Victora pytanie- czy sczepiłyście tutaj na rotawirusy???Wiem że tego nie ma w kalendarzu szczepień ale pewnie można dokupić, tak jak szczep. p/gruźlicy.

2. Czy tutaj robią USG bioder dziecka(tak jak w PL???Takiego maluszka do 2 m-cy??
Skąd wziąć namiary na prywatny gabinet USG-dobry...

3. Jak załatwiłyście sprawę polskiej tv???Skąd ją macie???:sorry:

Aniahaven mam nadzieję że małemu szybko przejdzie...:-(
Sencilla przykro mi z powodu szyby w aucie.Nawet samochodu nie można na chwilę zostawić.Fajnie że robilas sobie USG 3D...tęsknię za tym obrazkiem na monitorku;)))

Teraz trochę pytań do Was:

1.W związku z biegunką Victora pytanie- czy sczepiłyście tutaj na rotawirusy???Wiem że tego nie ma w kalendarzu szczepień ale pewnie można dokupić, tak jak szczep. p/gruźlicy.

2. Czy tutaj robią USG bioder dziecka(tak jak w PL???Takiego maluszka do 2 m-cy??
Skąd wziąć namiary na prywatny gabinet USG-dobry...

3. Jak załatwiłyście sprawę polskiej tv???Skąd ją macie???:sorry:

odp na pyt.3 my mamy POLSAT CYFROWY ... czyli dekoder i antena satelitarna i wsio gra..

Victor ma sie lepiej a co do rotawirusow to ja nic nie wiem na ten temat:-) czyli chyba nieszczepilam:-p a o bioderkach podejrzewam ze jesli nie ma jakis wskazan to raczej tylko dla kontroli oni nie robia.../jak cala reszte/:eek: u Kariny w PL usg bioder mialam chyba ze 6 razy:szok: bo pani doktor stwierdzila ze wszystko za szybko robi i byla wg niej za silna na swoj wiek /siadala, raczkowala, chodzila -> a to moglo ja pokrzywic wg niej:eek:/ no to latalam jak wariatka i zawsze bylo OK:-)

Ania, to super że Victorek już się czuje lepiej.

Sencilla, współczuję wybitej szyby. Mojego męża też to spotkało jakieś kilka miesięcy temu i to na parkingu przed jego uczelnią, tutaj w Amsterdamie, heh. A ponad rok temu to mu ukradli tablice rejestracyjne:baffled:

AnnaJ007, jejku ale Ty jestes kobita zorientowana:tak: Ja Ci nie pomogę, ale możesz o to dokladnie się dopytać w CB na wizytach czy ważeniach kontrolnych. Ja się też dopytam o te rotawirusy i usg bioder.

carinio, jak wyszedł test? Nie trzymaj nas tyle w niepewności.

A ja mam pytanie odnośnie Mama Cafe? Chodziłyście do tego typu miejsc? Polecacie? Troche doskwiera mi brak towarzystwa. Może AniaJ wybierzemy się tam z naszymi pociechami?

Ostatnia edycja:
Anna a dlaczego tak ci zalezy na tym usg bioderek? masz jakies podejrzenia?:eek:
co do rotwirusow to na forum niedziela.nl znalazlam watek i sie dowiedzialam ze ; rotawirus jest dobrowolny i platny ponad 200e....:tak:

Ania zdrówka Victorkowi
sencilla współczuje, ale zbiry :angry:
Anna no właśnie w sumie dziwne że się tu nie sprawdza, jak byłam w Pl to dwa razy byłam na usg bioderek, no ale co kraj to obyczaj.Na rotawirusy szczepiłam w Pl, dwie dawki po 300zł.
a co do tv, to wiem że na niedzieli się ogłaszali i możesz na dowód wziąść umowę na cyfrę plus i masz tv, mój teść tak brał sobie.

Anna my tez mielismy tylko szczepionki podstawowe:tak:Co do tv to mamy z interbetu:tak:

Sencilla czekamy na fotki:-) auto macie na hol blachach? Bo czasem nie lubia polskich:baffled::sorry:

Aniu zdrowka dla Viktora!

Czy u was tez byl straszny bunt 3 latka? Ja nie wiem czy Michal to z przedszkola przynosi czy co:eek:

Sencilla czekamy na fotki:-) auto macie na hol blachach? Bo czasem nie lubia polskich:baffled::sorry:

My mieliśmy na polskich blachach i właśnie te ukradli, a potem szybę rozwalili też jak jeszcze były polskie. A dokładnie od wczoraj już mamy holenderskie:-D

Co do tv, to ja podglądam sporo programów (np. The Voice of Poland, Top Modelki) w necie, tzn. większność programów i seriali z TVNu ma swoje strony w necie i z lekkim opóźnieniem zamieszczają całe odcinki.

reklama
Dzięki dziewczyny za odzew!!!
Też myślałam nad cyfrą plus ale chyba nie będzie odbierała bo trzeba antenę zamontować a my mieszkamy w bloku na parterze i podwórko jest typu "studnia", w Wawie sąsiad z przedostatniego piętra miał taki problem i antenę montował u nas na ostatnim piętrze.
Zostaje mi tv przez internet.

Jeśli chodzi o USG bioderek to nie mam żadnych podejrzeń, tak się tylko dopytuję czy tu robią...

Rotawirusy w PL też nie są tanie-podaje się 2 lub 3 dawki w zależności od wieku dziecka.Muszę się nad rota zastanowić:sorry:, w PL szczepieniem standardowym jest też szcz.p/gruźlicy- to chyba ze względu na graniczenie z krajami typu białoruś itp skąd to może jeszcze do nas przywędrować bo na zachodzie nie podają jej. Też się będę nad tym zastanawiać...w CB podpytam na ten temat...

Iguana co do mamacafe to nie wiem co to jest... Zorganizuj jakiś spacerek do mnie po weekendzie, pogadamy.

Do góry