reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

Hej !
Waga Alexa to 7.860 kg ,lekarka mowila ze duzo i w nocy jak jest glodny to nie mam mu dawac mleka tylko wode....,ile Wasze dzieci wazyly majac 4 miesiace i tydzien?>??;-) bo nie wiem czy to naprawde za duzo,Alex nie jest gruby a urodzil sie duzy majac 4.160 wiec mysle ze to normalne.

Morgenrood
a jak Maya i Lucas??

Victor majac 4,6miesiaca wazyl 8495g /tez urodzil sie wielki:-D bo 4630g/ ale pani powiedziala ze rosnie proporcjonalnie do wagi w tej ich skali :tak: /mial wtedy 68,7cm/

Swietne foteczki...:-)

reklama
my dzis dzien aktywny, bylismy w kilku miejscach w amsterdamie, piekna pogoda :) dopiero wrocilismy, dzieci w lozkach, ja ledwo zyje, a moj poszedl jeszcze na turniej siatkowki pograc.. wroci o polnocy dopiero :-D

a to moja fotka sprzed kilku dni:

Ostatnia edycja:
My dzisiaj się troche leniliśmy w domku, a potem byliśmy na długim spacerku całą trójką. Myślę, że może za tydzień, albo dwa wybierzemy się już na jakąś dłuższą wycieczkę całą trójką. I zabierzemy nosidełko, takie zakładane na brzuch. Do tej pory bałam się go używać...ale spotkałam znajomą poznaną na ważeniach Maluszków w CB i właśnie już śmiało używała takiego nosidełka. Bardzo polecała na wycieczki, zakupy itd.

anp, to kawał młodego mężczyzny już masz w domu:-)

Sencilla
, wyglądasz promiennie. Widać, że ciąża Ci służy.

Hej!
Sencilla promieniejesz!!!
Iguana tak tak jest co nosic jeszcze troche to Twoj Janek tez bedzie taki.

A ja dzis pozwolilam sobie na lampke wina od 1,5 roku nie mialam alkoholu w ustach wiec jakos tak dziwnie sie czuje ale wiem ze bedzie mi sie lepiej spalo no i na zdrowie.....,chociaz na sen to ja nie narzekam.
A moj maz dzis do wieczora w pracy byl wiec jakos smutno mi bylo potem pizze robilam i rodzinka byla,teraz pojechali wiec zaraz spatki.A jutro mysle ze dlugi spacer......co do nosidelka to my tez Alexa nosimy ale zaczelam dopiero jak glowke zaczal sam trzymac,bo tak pisalo w instrukcji i w sumie to sie balam wczesniej.
dobrej nocy i udanej niedzieli.....:happy:

Iguana, prosze nie uzywaj nosidelka... Janek ma jeszcze zupelnie slabiutki kregoslup, a nawet najlepsze nosidleko nie podtrzyma malego cialka tak, jak trzeba.. troche co nieco te tematyke mialam na studiach, specjalista od chorob kosci dzieci przekonywal nas, ze nosidelko w tak wczesnym wieku czy chodzik to najgorsze, co mozemy zrobic stawom i kosciom naszych malych dzieci.
Warto poczekac, takie moje zdanie :tak:

Dzięki dziewczyny za uwagi odnośnie nosidełka. Ja też miałam spore obawy z użyciem go i do tej pory na razie nie stosowałam. Niby to nosidełko, które zakupiłam jest przeznaczone dla dzieci o wadze 3,5 do 9 kg, a w różnych dziecięcych czasopismach czytałam zalecenia, że lepiej odczekać jednak pierwszy miesiąc. Do nosidełka gorąco zachęcała mnie znajoma o której napisałam wyżej. Ona ma synka mniej więcej w wieku Janka i sama je już stosuje.

A od kiedy radzicie nosić dziecko w nosidełku? Nie planuję używać go często, tylko okazyjnie na jakieś wyjścia całą rodziną, wycieczki.

Mam dokładnie takie nosidełko:
Marsupio Chicco Go

Dzien dobry... a ja juz spac nei moge i od godziny sie przewracam w lozku...:-)
Sencilla slicznie wygladasz...:tak: ja nosidelka przy Erniemtez nie uzywalam dlugo/przy Victorze nawet nie kupilam/ a potem byl juz za ciezki i mnie placy bolaly jak go nosilam,hihi...:-)

Milego dnia...

reklama
Dzien doberek!
Mrozno dzis....czuc ze zima zaraz przyjdzie.
Co do nosidelka to prawda ze sa one nie zdrowe,my jak narazie to 3 razy malego w nim nosilismy i nie za dlugo,na czas zakupow w supermarkecie.A co do chodzika tez slyszalam i chyba gdy juz bedzie na to czas to kupie ten wozeczek na kolkach ktory dziecko pcha i sie bawi nim to jest lepsze dla maluszka.
568737 Chicco Baby Looptrainer Rozecos takiego,oczywiscie w innym kolorze dla Alexa.
Wzielam sie dzis za zamawianie kartek na swieta z kruidvatu z podobizna Alexa,mam nadzieje ze beda fajne,,,a takie i oto zdjecie na nich,,, P1080086.jpg
Uwazam ze warto bo 3,98 za 20 kartek, odbiore w sklepie to wtedy 0,99 za przesylke.No i rodzinka sie ucieszy jak taka kartke dostana!
milego niedzielnego wieczoru!!!

Ostatnia edycja:
Do góry