reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

reklama
No i jestem,maluszek byl grzeczny ponoc wiec jest ok.

anp, gratuluję pracy. Świetnie, że Maluszek był grzeczny.

A dzień mija mi aktywnie, na załatwianiu masy spraw, jutro c.d. W to wszystko udało mi się wcisnąć jeszcze sprzątanie i pranie, heh. Czasami przydałaby się magiczna różdżka, to bym sobie o kilka godzin przedłużyła dzień;-)

W wolnych chwilach, których ostatnio jest bardzo mało podczytuję fajną książkę autorstwa H.Murkoff, A.Eisenberg i S.Hathaway "Pierwszy rok życia dziecka". Bardzo dobrze, przystępnie napisana...w dodatku każdy miesiąc po kolei opisany osobno. Staram się czytać w miare na bierząco;-)

DSC_0066.jpg

Ostatnia edycja:
Hallo!!
Mgła,zimno, może popoludnie będzie lepsze???
My wlasnie wstajemy,dzisiejsza noc nie nalezala do najlepszych(jesli chodzi o Alexa to o 19-30 mi zasnal i spal cala noc z przerwami na mleczko.)A ja miala atak astmy i wogole ale juz jest ok,moja alergia po wczorajszym dniu wrocila wiec mam nos jak Mikolaj,oczy czerwone i sie troszke dusze jeszcze.Ale mysle ze wieczorem bedzie juz lepiej.
Jutro idziemy do cb na szczepienie,dobrze ze to ostatnie z 3 , apo tem nastepne za pol roku.Ciekawe ile moj maly mezczyzna juz wazy??
milego dnia:happy2::happy2::happy2:,ja ide cos na sniadanko sobie zrobic..

anp, gratuluję pracy. Świetnie, że Maluszek był grzeczny.

A dzień mija mi aktywnie, na załatwianiu masy spraw, jutro c.d. W to wszystko udało mi się wcisnąć jeszcze sprzątanie i pranie, heh. Czasami przydałaby się magiczna różdżka, to bym sobie o kilka godzin przedłużyła dzień;-)

W wolnych chwilach, których ostatnio jest bardzo mało podczytuję fajną książkę autorstwa H.Murkoff, A.Eisenberg i S.Hathaway "Pierwszy rok życia dziecka". Bardzo dobrze, przystępnie napisana...w dodatku każdy miesiąc po kolei opisany osobno. Staram się czytać w miare na bierząco;-)

Zobacz załącznik 406354

Witam... Iguana z tej serii sa bardzo fajne ksiazki tez mam wszystkie :tak: zwlaszcza W OCZEKIWANIU NA DZIECKO odpowiedziala mi na wiele nurtujacych mnie wtedy pytan..../6lat temu:-D/ a teraz przegladam je tylko zeby sprawdzic czy moj malec osiagnal jakis tam pulap i na co jeszcze powinnam u niego zwrocic uwage,... takze dobry wybor:tak::-);-)

A ja juz tez po pracy, mysle co na obiad - slonko swieci - pranie sie suszy na zewnatrz... uciekam:rofl2:

anp- pochwal sie jutro jaki duzy juz Twoj chlop. Ja w poniedzialek jade do Geldrop na kontrole to wtedy tez sie dowiem bo na wage ktora wczesniej uzywalam juz sie nie mieszcza :)

Dzien dobry...

A my wlasnie z moim M wrocilismy ze szpitala /bylismy z Victorem na takim wywiadzie/ i przy okazji :-) pani go zwazyla... 13,970g wazy moje malenstwo...takze jest co nosiac,hihi...:tak:

bylismy z Victorem na takim wywiadzie/ i przy okazji :-) pani go zwazyla... 13,970g wazy moje malenstwo...takze jest co nosiac,hihi...:tak:

Oj tak, biedne plecy mamy.

Mój synuś dopiero 5100 gram, a już to powoli zaczynam odczuwać;-)

anp, pochwal się wagą jak wrócisz z CB.

A ja wklejam kilka nowych zdjęć Janka, bo sporo ich robimy dla rodziny w Polsce.

DSC_0006.jpgDSC_0009.jpgDSC_0012.jpgDSC_0013.jpg

Hej !
Waga Alexa to 7.860 kg ,lekarka mowila ze duzo i w nocy jak jest glodny to nie mam mu dawac mleka tylko wode....,ile Wasze dzieci wazyly majac 4 miesiace i tydzien?>??;-) bo nie wiem czy to naprawde za duzo,Alex nie jest gruby a urodzil sie duzy majac 4.160 wiec mysle ze to normalne.

Morgenrood
a jak Maya i Lucas??

Witam mile Panie,
ANP, moja Tosia wazyla dokladnie w tym wieku 6810. Byla tez dosc duza i lekarka wtedy mowila, ze to jest "maksymalne ok".
co do Marysi to nie iwem, bo jak miala 4 miesiace to mieszkalismy jeszcze w polsce,ale mysle, ze mniej niz Tosia, bo byla od niej mniejsza i lzejsza.
ja wlasnie z pracy wrocilam. milego popoludnia!
kto dzis chodzi z lampionami?my sie wybieramy...
fajna dzis data, nie?
11-11-11.

reklama
anp mój jak miał 5,5 ms ważył 7,5 kg,a urodził się z wagą 3860kg.w Poniedziałek byliśmy na szczepieniu i waży już 9,4 kg więc jest ok.
ja zaraz zmykam na jakieś zakupy z koleżanką.
iguana Janek cudeńko, śliczny z niego chłopczyk, rodzina ma co podziwiać:)

pozdrawiam miłego weekendu!

Do góry