reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

dziewczyny raz jeszcze pomęcze temat urodzin dziecka w szkole Gdzie kupię i jak się nazywają takie gotowe paczki-prezenty dla dzieci????????? i co dla nauczycieli kupić Piotrek mi mówił o jakiejś czekoladzie/babeczkach???

reklama
aOla- u malej w przedszkolu do nauczyciela daja kwiaty, dla reszty nauczycieli chodza po klasach z cukierkami. co do paczuszek to nie widzialam gotowych, ale sa paczuszki np z Blokkera chyba pakowane po 10sztuk i w to sama wkladasz slodycze + jakies drobiazgi :tak: co do babeczek to dzieci je rozdaja dla kazdego- tylko nie wiem czy rodzice sami je robia czy kupuja gotowe;-)
ja tez juz sie tym po troszku interesuje, choc mamy troche czasu:-) mysle o kupieniu prezencikow w PL np male kubeczki z buzkami (tutaj takich nie ma;-))

karola- spoznione zyczenia urodzinowe dla michalka:tak: STO LAT:tak: przepraszam ze dopiero teraz spojrzalam na suwaczek, ale ostatnio jakas zakrecona jestem;-)

aniu- ciasta super wygladaly, pewnie zrobily szał:-) choc ja bym sie bala je zjesc:zawstydzona/y:;-)

dziewczyny raz jeszcze pomęcze temat urodzin dziecka w szkole Gdzie kupię i jak się nazywają takie gotowe paczki-prezenty dla dzieci????????? i co dla nauczycieli kupić Piotrek mi mówił o jakiejś czekoladzie/babeczkach???

hej...

Gotowcow raczej nie ma jak twierdzi Niunia - ja sie raz tylko spotkalam z taki niby-tortem na patyczkach byly w formie lizakow jakies zwierzatka wsztystko zawiniete w cylofan za ...bagatelna cene :szok: ponad 30 euro...
Z tymi paczuszkami to zwykle licza na KREATYWNOSC mamy -:tak::-D liczy sie pomysl;-)... ja raz robilam szaszlyki owocowe, potem kubeczek maly + woreczek z misiami zelowymi HARIBO plus pilki w WIBRA kupilam za 0,25 centow/szt to pakowalam w folie przezroczysta i wiazalam wstazeczka i doklejam zdjecie z haslem ERNEST 4JAAR:-D:-D:-D... ostatnio Karina miala w kubeczkach z princessami popcorn PROSTE i smaczne bez roboty /z AH/ a foteczka na pamiatke...

Niunnia w przyszlym roku robie galki oczne i kosteczki...super te przepisy sa!:-)

Dziewczyny, ale macie fajnie pomysły na urodziny dzieciaków:-)

Nie wiedziałam, że tutaj jak dziecko ma urodziny to obdarowuje wszystkie dzieci i jeszcze są kwiaty dla nauczycieli (?).
W Polsce z tego co się orientuję i sama pamiętam ze swojego dzieciństwa w przedszkolu i w podstawówce w klasach 1-3 jak dziecko miało urodziny to wychowawczyni składała mu w obecności całej klasy życzenia, a solenizant kupował worek cukierasów i częstował wszystkich. I w sumie tyle.

Aaa, no i u mnie w szkole było obowiązkowe podrzucanie, cała klasa podrzucała na rękach solenizanta. Pamiętam, że się tego dość balam:tak:

Jejku, wczoraj musiałam zrobić przegląd rzeczy Janka. Wyrósł mi już z wszystkich rzeczy w rozmiarach 50-56. Nawet nie wiem kiedy to się stało:szok:

Dziewczyny, ale macie fajnie pomysły na urodziny dzieciaków:-)

Nie wiedziałam, że tutaj jak dziecko ma urodziny to obdarowuje wszystkie dzieci i jeszcze są kwiaty dla nauczycieli (?).
W Polsce z tego co się orientuję i sama pamiętam ze swojego dzieciństwa w przedszkolu i w podstawówce w klasach 1-3 jak dziecko miało urodziny to wychowawczyni składała mu w obecności całej klasy życzenia, a solenizant kupował worek cukierasów i częstował wszystkich. I w sumie tyle.

Aaa, no i u mnie w szkole było obowiązkowe podrzucanie, cała klasa podrzucała na rękach solenizanta. Pamiętam, że się tego dość balam:tak:

Jejku, wczoraj musiałam zrobić przegląd rzeczy Janka. Wyrósł mi już z wszystkich rzeczy w rozmiarach 50-56. Nawet nie wiem kiedy to się stało:szok:

U nas nie ma kwiatow dla nauczycielek - tylko jakies czekoladki przewaznie....:tak: no w PL to inaczej ale tu tez fajnie bo dzieciaki cos slodkiego zawsze maja i tak uroczyscie jest...:-D korona urodzinowa, tron etc....

A propos ciuszkow mam fajna kurtek po Victorze MADE IN PRENETAL /dwustronna/ chyba 8 razy mial ja na sobie bo tak szybko wyrosl:sorry2:rozmiar 68... moze ktors chce za 10,00e?:confused:

Załączniki

• DSCF8043.jpg
    DSCF8043.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 33
  • DSCF8045.jpg
    DSCF8045.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 33
dobry wieczor dziewczyny, ja sie tylko witam i juz zegnam, bo nienormalnie zakrecona jestem..
jak dam rade to wstawie pozniej najnowsze zdjecia mnie i brzuszka :szok:

witam was
A u nas problem z Daanem i przedszkolem, maly zupenie nie chce tam chodzic, dzisiaj dzwonili do mnie zeby go odebrac bo caly czas plakal. Sprobuje chyba jeszcze nastepny tydzien i jak tak dalej bedzie to odpuszcze narazie. Poczekam pare miesiecy i pozniej sprobujemy znowu. Jak mam patrzec jak on sie tam meczy, to bez sensu...... w sumie on ma tam chodzic dla przyjemnosci a nie zeby plakac.......
Wczoraj powiedzialam u mnie w pracy ze jestem w ciazy i szefowa ucieszona, gratulowala mi i wogole, ja sie jej pytam jak w tym wypadku z nowym kontraktem a ona na to ze nie mam sie martwic, ze dostane nowy wiec troche mi ulzylo :tak:

Sencilla, czekamy zatem na fociaka:-D

Gosia, to gratuluje super szefowej. A co do Maluszka to może jeszcze jest szansa, że jednak mu się spodoba. Trzymam kciuki. A jak nie, to rzeczywiście szkoda go, aby się tak męczył.

A ja dzisiaj jadę na daleki spacer z Małym, bo powoli zaczynam się dusić....dom-zakupy, dom-zakupy. A w weekend jedziemy w trójkę gdzieś dalej się powietrzyć, aby się rozerwać. Zaczynam powoli zazdrościć mężowi chodzenia do pracy;-) tzn. może nie zazdroszczę tego, że musi tak wcześnie wstawać...ale kontaktów z innymi ludźmi i przygód w ciągu dnia. U mnie sensacją dnia jest ile zmoczył Janek pieluszek itp.:-D

reklama
Dzien dobry!!!
Sencilla czekamy na nowe fotki teraz pewnie brzuszek szybko rosnie!!

Aniuhaven szkoda ze wczesniej nie pisalas nic o kurteczce bo fajna jest a ja juz kupilam dwie 68 bo Alex ma teraz ten rozmiar.

Gosiu jesli maly faktycznie nie polubil przedszkola to lepiej go zabrac bo calkiem sie zrazi.,,,a masz kogos kto sie zaopiekuje Danem gdy Ty pracujesz??

Iguana tez tak na poczatku mialam,ze czasami zazdroscilam mezowi ze idzie do pracy.Ale wiem ze on chcialby byc na moim miejscu,bo to my widzimy pierwsze czego nasze dzieciatka sie ucza,a maluszki tak szybko rosna.,z kazdym dniem Alex mnie zaskakuje.Owszem czasami mam dola ze nie mam sie do kogo odezwac,ale gdy widze usmieszek na jego buzce i oczka wesole to juz mi nic wiecej nie potrzeba.

A ja dzis od 6 nie spie,bo Alex juz sie obudzil.No ale po zabawach mleczko z kaszka i spi,wiec mam czas dla siebie(na posprzatanie i przygotowanie czegos na obiadek).Moja siostra ma urlop wiec ja ostatnio troche wykorzystuje gdy cos mi potrzeba,dzis przyjedzie do Alexa bo ja chce domek posprzatac i lazienke cala wyszorowac a na to potrzebuje wiecej czasu.A moj M jutro tez caly dzien bedzie w pracy takze krotki weekend.
A Wy jakie plany macie??milego dnia
attachment.php

Załączniki

• P1080055.jpg
    P1080055.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnia edycja:
Do góry