reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

karola dziekuje za informacje
Pytalam sie poniewaz tutaj kazdy mowi mi cos innego i sama juz zwatpilam kogo sluchac. w GGD pani ktora mi przyslala info na temat gdzie bylo wolne miejsce dla Wiki do przedszkola dala mi dwa miejsca do wyboru za jedno sie nie placilo a drugie bylo "small pay"- tylko nie wiedzieli dokladnie co i jak. pytajac sie na wizycie w GGD powiedzieli ze PSZ w amsterdamie sa za darmo, jednak wiem ze znajomi placa jakies kilka euro miesiecznie, ale za to raz w miesiacu musza zostac i pomoc w opiece. I byc tu madrym:confused:

:dry::baffled:
no coz zobaczymy co bedzie... ;-)

a mam pytanie czy znacie jakas dobra, naprawde dobra ksiegowa:confused: najlepiej rozmawiajaca po polsku,aby mozna bylo wszystko jasno wytlumaczyc.. bo po porzedniej to mialam dwa ubezpieczenia za ktore mi sciagali z konta- zamisat szwagrowi ktory otworzyl firme to zrobila jeszcze raz nam:wściekła/y: brak mi slow na to wszystko.. znajomi polecili nam firme Helmans z Hagi moze ktoras korzystala z ich oferty:confused:
przepraszam ze tak pytam i pytam, ale wole sie upewnic ;-)

reklama
bry... u mnie znowu chlopaki kaszla i jestesmy umowieni za godzine na wizyte bo z tego kaszlu az rzygaja...:sorry2:
Moj M wrocil wczoraj wiec dzieciaki calkowicie sa pochloniete tata...:-D
Pogoda piekna - my na podworku juz od rana...

p.s. ja za przedszkole ERNEST placilam ok32 e miesiecznie...

Dzień dobry

Niunia Michał chodzi do peuterspeelzaal i płacimy 20e co miesiąc:tak: W hadze jeśli zarabiasz mało możesz wyrobić sobie tzw.orivierspas wtedy jest przedszkole za darmo i który upoważnia do wielu zniżek np teatr, kino różnego rodzaju kolka zainteresowań takich jak muzyka sport :tak:

Tego nie wiedziałam, wielkie dzięki! Dziewczyny jesteście moją skarbnicą wiedzy!:tak:

Ania, jak dzieciaki się czują? Już lepiej?

My będziemy też musieli pomyśleć o jakimś przedszkolu dla synka. Tylko problem w tym, że na razie nie wiemy jak długo zostaniemy w Amsterdamie...bo mąż pracuje na pół etatu w Amsterdamie, a drugie pół w okolicach Hagi. I ta praca w A'damie się kończy, więc przejdzie na cały etat do Hagi. I znowu czeka nas kolejna przeprowadzka:confused:

Dziewczyny macie jakieś plany na HALLOWEEN???

Udało mi się dzisiaj samodzielnie po raz pierwszy wykąpać Janka! Uff, normalnie należy mi się medal super mamy;-)

SuperMom.gif

Iguana, brawo! teraz juz ze wszystkim sobie poradzisz ;-):tak:
Ania, jak chorobska? jak tydzien wakacji Wam minal?
a tak w ogole zycze wszystkim pieknej soboty, dzien dobry!
dzis wieczorem idziemy na impreze z mojej firmy, wiec dzieci ida spac do naszych znajomych, ktorzy tez maja dzieci w ich wieku, hihi
przeraza mnie troche jutrzejsze niewyspanie po imprezie, bo nigdy mi tak nie dokucza niewyspanie, jak w ciazy... :baffled:
wlasnie zobaczylam na moim suwaczku, ze juz za 4 miesiace urodzi sie dzidzius :)

witam...

Dzieciaki troche lepiej ale jakies drestycznej poprawy niewidze jak narazie...:sorry2: Erni kaszlal cala noc ale wymioty zniknely tylki bladzi jak przescieradla chodza...:baffled:

Sencilla udanej imprezki....:tak: my wczoraj niespodziewanych gosci mielismy tez i ...troche sie zasiedzielismy...:-D lubie takie nieplanowane posiedzenia! Jeszcze tylko 4 miesiace??????? wow...:szok:
Ja juz wszystki co mialam dzis zrobic zrobilam - teraz tylko ciasto i ....bycze sie z nimi na kanapie do wieczora!:-)
A teraz pijemy kawke z moim M...

Załączniki

• photo_przykawie.gif
    photo_przykawie.gif
    17,5 KB · Wyświetleń: 80
  • sss..jpg
    sss..jpg
    5,2 KB · Wyświetleń: 52
Sencilla no proszę jak szybko ten czas leci nie dawno pisalaś ze jesteś w ciązy ,

Aniu to ci dobrze ze już masz wolne!!!!!

Jguana to teraz już ze wszystkim dasz radę też się bardzo balam pierwszej kapieli a musiałam to zrobić zaraz po wyjsciu ze szpitala bo moja mama byla wtedy w Holandii u mojej siostry ale co tam dałam radę !!!

Ja właśnie się pakuje bo wieczorem wyjeżdzamy do Polski na Świeto Zmarłych i mam nadzieje że na tydzień chociaż w firmie mojego męża to nigdy nic nie wiadomo!!!!!!!

narka kobietki miłego wekendu!!!!!

reklama
AGNES szerokiej drogi.. Anno moja szarlotka juz dochodzi :-D wpiekarniku..mniam mniam...ale bardziej nie moge sie dzis doczekac obiadku - krolik w sosie smietankowym z buraczkami i kluskami slaskimi:tak::tak:...

Karina z tata szaleja gdzies na rowerach a moi panowie ucieli sobie drzemke w aucie...

Załączniki

• DSCF8141.jpg
    DSCF8141.jpg
    28,2 KB · Wyświetleń: 43
  • DSCF8142.jpg
    DSCF8142.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 32
Do góry