Iguana_
Fanka BB :)
jak mi się pokończyły kosmetyki z PL to kupiłam z Zwistal ale nawet nie wiedziałam że one są perfumowane:/ jak mi się skończą to kupię balneum lub natusan jak pisała sencilla , bo one nie są perfumowane?w sumie nie ma po zwistalu żadnych problemów, ale chyba wole bardziej łagodne kosmetyki.
Ja polecam Welede, 100% naturalne, ziołowe kosmetyki...do kupienia w Etosie i Kruidvacie, takie zółte opakowania. Testuję obecnie na moim Maluszku, polecane przez kraamzorgi;-)
Calendula Babyverzorging - Weleda - Weleda
To ja juz nie wiem czy zmieniac mu te kosmetyki ,chyba narazie zostane przy Zwistal,a jak mi sie skoncza to mam Nivea z Pl.
Ja odkryłam jeszcze polskie kosmetyki firmy Ziaja, linia dla niemowląt ZiajKa. Sporo dobrych opinii czytałam i przetestowałam próbki, całkiem fajne, bardzo łagodny zapach.
Ziaja
Dzisiaj wybrałam się z Jankiem do poradni laktacyjnej. Bardzo sympatyczne kobitki, jeśli ktoś będzie potrzebował namiary mogę podać. Mały sklepik z artykułami do karmienia, wszystkimi rodzajami laktatorów i gadżetów, w tym wypożyczalnia laktatorów elektrycznych. A dodatkowo prywatna poradnia.
Wizyta chyba się opłaciła. Pani ogląda jak się karmi, ocenia, doradza, poprawia. W dodatku radziłam się co robimy nie tak, że Janek od 4 dni na okrągło wrzeszczy. Pani stwierdziłam, że Maluch ma silną potrzebę ssania, a ja jak słyszę mlaskania, to od razu go karmię....i jego malutki żołądek nie radzi sobie z tą ilością pokarmu, mleczko się cofa w przewodzie, drażni go i stąd ten płacz...więc albo jak zacznie cmokać dać mu już pustą pierś, albo rozważyć smoczek (oboje z mężęm jesteśmy dość przeciwni smoczkom)...a jak już płacze to trzymać go w pozycji pionowej, bo to lepsze dla jego żołądka...i tak jakoś przetrwać pierwsze trudne tygodnie, heh;-)
W dodatku zakupiłam sobie osłonkę do karmienia na prawy sutek, bo jest znacznie wrażliwszy niz lewy. Znaczna ulga podczas "dojenia";-)