reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

jak mi się pokończyły kosmetyki z PL to kupiłam z Zwistal ale nawet nie wiedziałam że one są perfumowane:/ jak mi się skończą to kupię balneum lub natusan jak pisała sencilla , bo one nie są perfumowane?w sumie nie ma po zwistalu żadnych problemów, ale chyba wole bardziej łagodne kosmetyki.

Ja polecam Welede, 100% naturalne, ziołowe kosmetyki...do kupienia w Etosie i Kruidvacie, takie zółte opakowania. Testuję obecnie na moim Maluszku, polecane przez kraamzorgi;-)

Calendula Babyverzorging - Weleda - Weleda

To ja juz nie wiem czy zmieniac mu te kosmetyki ,chyba narazie zostane przy Zwistal,a jak mi sie skoncza to mam Nivea z Pl.

Ja odkryłam jeszcze polskie kosmetyki firmy Ziaja, linia dla niemowląt ZiajKa. Sporo dobrych opinii czytałam i przetestowałam próbki, całkiem fajne, bardzo łagodny zapach.

Ziaja

Dzisiaj wybrałam się z Jankiem do poradni laktacyjnej. Bardzo sympatyczne kobitki, jeśli ktoś będzie potrzebował namiary mogę podać. Mały sklepik z artykułami do karmienia, wszystkimi rodzajami laktatorów i gadżetów, w tym wypożyczalnia laktatorów elektrycznych. A dodatkowo prywatna poradnia.

Wizyta chyba się opłaciła. Pani ogląda jak się karmi, ocenia, doradza, poprawia. W dodatku radziłam się co robimy nie tak, że Janek od 4 dni na okrągło wrzeszczy. Pani stwierdziłam, że Maluch ma silną potrzebę ssania, a ja jak słyszę mlaskania, to od razu go karmię....i jego malutki żołądek nie radzi sobie z tą ilością pokarmu, mleczko się cofa w przewodzie, drażni go i stąd ten płacz...więc albo jak zacznie cmokać dać mu już pustą pierś, albo rozważyć smoczek (oboje z mężęm jesteśmy dość przeciwni smoczkom)...a jak już płacze to trzymać go w pozycji pionowej, bo to lepsze dla jego żołądka...i tak jakoś przetrwać pierwsze trudne tygodnie, heh;-)
W dodatku zakupiłam sobie osłonkę do karmienia na prawy sutek, bo jest znacznie wrażliwszy niz lewy. Znaczna ulga podczas "dojenia";-)

reklama
Iguana, super, ze sie wybralas do poradni, teraz juz wszystko pojdzie lepiej. trzymam kciuki! ja szczesliwie karmilam piersia te moje dwie biedrony przez ponad rok, oplaca sie przetrzymac poczatkowe trudy :)
a ja wlasnie wrocilam ze szkoly jezykowej, dostalam taki maly angażyk przy pomocy nauki jezyka dla poczatkujacych obcokrajowcow. podoba mi sie bardzo :)

Oj Iguana, nawet nie wiesz jak się cieszę że przecierasz wszystkie szlaki...:-)
Namiary na tą poradnię możesz mi przesłać na maila, bo ja na razie nie kupuję laktatora, a widzę że piszesz że tam mają do kupienia, to w razie czego wyślę mojego męża po zakup...

Sencilla fajnie że tutaj ciężarnym dają pracę i nie odsyłają z kwitkiem jak się tylko dowiedzą że się jest w ciąży...

Hej!Iguana fajnie ze macie tam poradnie,u nas nie wiem gdzie jest ...,jesli moge Ci doradzic to nie nakladaj tego kapturka na piers zbyt dlugo,bo sie maluszek przyzwyczai i nie bedzie chcial brac bez niego.
Sencilla a do jakiej szkoly chodzisz??Podziwiam Cie-dzieci,praca, ciaza i szkola....czy Twoja doba napewno ma 24 godz???
AnnaJ007 jesli bedziesz chciala laktator to bardziej oplaca sie w Pl kupic,jesli masz mozliwosc bo sa o duzo tansze.

A my po szczepionce i znowu goraczka od wczoraj,tylko ze juz jakos spokojniej do tego podeszlismy i nie panikuje.Maluszek dzielny bo mimo 38,7 smieje sie .Wazy 6.830 i juz 62 wzrostu ma....rosnie szkrab.:-)
Ale pogada sie zrobila u nas pada swieci slonce i juz druga tecza!!
milego dnia

Witam...

u nas tez slonko zawitalo po wielkiej ulewie i recza podwojna tez byla...:-D
Ja lunch z dziecmi w domu wcinam i zaraz pedzimy do szkoly z powrotem:tak: a ja uciekam na miasto prezetu szukac bo jutro idziemy z moim M na urodzinki do znajomej!:-)
Milego weekndu 4all!!!

ale jestem zła
bylismy z Piotrusiem u lekarza Dziąsła już lepiej nie gorączkuje już ale wiciąz nabrzmiałe Mąż nie zdążył dojechać i jak powiedziałam lekarce ze nie mowie po Hol to miała taka minę ze.........normalnie łaska Dobrze ze spoznił mi się mąz z minutkę bo chyba by ze mną nie gadała Jak chciałam cos powiedziec to mi przerywała i na koniec stwierdziła ze to pewnie od zęba!!! nie jestem lekarzem ale taki stan w całej buzi nie moze byc od zęba przynajmniej przez 10lat mojej pracy w stomatologii nie spotkałam sie z takim zebem! poprosiłam o wymaz NIE cos dawac NIC Dobrze ze za 2tyg jade do Pl Tęsknie za swoim pediatrą

AnnaJ007 jesli bedziesz chciala laktator to bardziej oplaca sie w Pl kupic,jesli masz mozliwosc bo sa o duzo tansze.

Rozważałam taką opcję i zauważyłam różnicę w cenie:)-().Stwierdziłam jednak że jak ta cała kraazorg przyjdzie i będzie potrzebny to wtedy może za jej poradą coś zakupię. Nie byłam zdecydowana na żaden, tylko Firma medela mi odpowiadała...

anp dużego chłopca masz:)))) Mam nadzieję że dalej będzie dzielny z tymi pdwyższonymi temp.

aOLA mnie właśnie tutaj przerażają Ci domowi lekarze...
Ja u swojego byłam raz i powiem szczerze że miły jest ale jak do nich się z diagnozą gotową nie pójdzie to nic nie robią...Mam nadzieję że mój będzie chętny do robienia badań. Co do angielskiego to on nie ma z tym najmniejszego problemu...ani ja ani mąż nie mówimy po holendersku i nie wiem czy będziemy się uczyć.Ja jeśli chciałabym iść do pracy to bym musiała.
Chociaż zauważyłam że w Amsterdamie więcej osób mówi poangielsku i lepszym niż w innych miejscowościach nawet w okolicach...

witam panie,
ja po usg 20-tygodniowym, wszystko pieknie, coreczka jest sliczna, tak fajnie buzke bylo widac :)
uciekam, mam dzis koniec swiata, jutro imprezka urodzinowa meza.

reklama
Do góry