reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

reklama
W Amsterdamie na razie tak szarawo, ale nie leje, więc już coś;-) Janek dzisiaj bardziej zaspany, pewnie też przez pogodę, ale i po wczorajszych przygodach. Postanowiłam troche ogarnąć mieszkanie i jak moja imienniczka, Baba Jaga latam na miotle po mieszkaniu;-)

Mam pytanko w sprawie kosmetyków dla Maluszka. Kraamzorgowe polecały mi firmę Weleda jeśli chodzi o kremy, balsamy i oliwki, bo naturalne i ziołowe. Do kąpieli Balneum....a co stosujecie do mycia włosków? Na razie Janek ma ich nie za dużo, więc podobno samo Balneum wystarczy, ale jak urosną to jaką firmę polecacie? W zestawie proponowanym przez Weledę nie widziałam szamponu. Zwitsal mi odradzano. I czym smarować buźkę, bo mój Maluszek też ma suchą tam skórę?

Hej.
Ja też zaczęłam "latać na miotle" ale mi się nie chce i robię to powolnie... martwię się kto będzie latał na miotle jak się maluszek urodzi....;))))
Co do szamponu to ja zakupiłam w PL oilatum, bo uważam że te kosmetyki są dobre. Więc może niech Ci teściowie przywiozą 2 buteleczki i będziesz miała na długi czas...
Co do kremów to polecę Ci też z PL mustelle, nie wiem czy tutaj jest...ale chyba nie.
Albo ogólnie możesz iść do apteki i zapytać o jakiś krem nawilżający dla malucha...

Powiem szczerze że właśnie z tym, czyli z małym wyborem kosmetyków, nie mogę sobie w NL poradzić. Chyba wynika to z ich oszczędności...bo na te kosmetyki apteczne trzeba troszkę więcej wydać niż na normalne. A ja jestem przyzwyczajona do niektórych np. żel do mycia twarzy Avene i choć wypróbowałam dużo to akurat ten mojej skórze odpowiada najbardziej...

W Amsterdamie na razie tak szarawo, ale nie leje, więc już coś;-) Janek dzisiaj bardziej zaspany, pewnie też przez pogodę, ale i po wczorajszych przygodach. Postanowiłam troche ogarnąć mieszkanie i jak moja imienniczka, Baba Jaga latam na miotle po mieszkaniu;-)

Mam pytanko w sprawie kosmetyków dla Maluszka. Kraamzorgowe polecały mi firmę Weleda jeśli chodzi o kremy, balsamy i oliwki, bo naturalne i ziołowe. Do kąpieli Balneum....a co stosujecie do mycia włosków? Na razie Janek ma ich nie za dużo, więc podobno samo Balneum wystarczy, ale jak urosną to jaką firmę polecacie? W zestawie proponowanym przez Weledę nie widziałam szamponu. Zwitsal mi odradzano. I czym smarować buźkę, bo mój Maluszek też ma suchą tam skórę?

Hej...witam - ja juz dzisiaj Belgie zaliczylam - zakupy oczywiscie i ...mam w planach prasowanie... i ciasteczka z dziecmi piec...
Ja uzywam ZWISTAL do dzisiaj od pierwszych dni - przy calej trojce chociaz slyszalam ze jak dziecko ma tendencje do egzem ipt...lepiej poszukac cos innego bo on jest perfumowany... ale ja jestm bardzo zadowolona chociaz oliwke z BAMBINO tez mam w domu z PL... a do twarzy standardowa NIVEA... zwlaszcza zima...

Sencilla milego plywania! ;)

Czytalam co piszecie i sie zastanawiam czy nie zmienic kosmetykow...bo wlasnie uzywam Zwistala od poczatku i wszystko mam tej firmy,...ale na jaka zmienic,,,,bo moze dlatego ma Alex jakies uczulenia co chwile!!!!:-)

Czytalam co piszecie i sie zastanawiam czy nie zmienic kosmetykow...bo wlasnie uzywam Zwistala od poczatku i wszystko mam tej firmy,...ale na jaka zmienic,,,,bo moze dlatego ma Alex jakies uczulenia co chwile!!!!:-)
Z tych dostępnych w NL Balneum polecam, wypróbować możesz, napewno nie jest gorsze od Zwistala a być może nawet lepsze...

Erni tes mmial kiedys problemy z skora chwilowe - male egzemy na lokciach po zjedzeniu za duzych ilosci cytrusow ;) ale lekarka poweidziala ze ciagle zmiany i testowanie innej gamy kosmetykow tylko zaostrzy te klopoty..wiec od naglych przypadkow mialam jakas tam masc na bazie vaseliny i ...zosatalam przy ZWISTAL... chociaz do pupki zawsze uzywam SUDOCREM ;))

kosmetyki polecam hipoalergiczne (jako matka malej alergiczki), czyli Weleda (jedynie naturalne skladniki na bazie ziol, naprawde super, pomimo troche wyzszej ceny),Balneum, Natusan tez, ogolnie: nieperfumowane. jest tez taka linia kosmetykow w sklepach typu BIO, EKO itd., zapomnialam tylko, jak sie nazywa.. maja tez linie dla malych alergikow. jutro chyba bede w miescie to postaram sie sprawdzic.
Anna, wydaje mi sie, ze Mustela to jest w ogole holenderska.. tak przynajmniej slyszalam. wiec chyba powinna tu byc.. trzeba by sprawdzic. tez slyszalam, ze te kosmetyki-wprawdzie drogie-ale sa naprawde dobre.

Cześć

Michał mi wczoraj warge rozbił ,wyglądam jakby mi ktoś porządnie przyłożył :baffled: Ale najgorsze jest to ,że jedynki mnie do dzis bolą i boję się że mi wypadną:szok::baffled:

Pogoda się popsuła więc my dziś tylko na rowerek...

miłego dnia

ja dopiero teraz widze twojego posta...Karola mam nadzieje ze ci juz lepiej... i to tylko takie odczucie...biedactwo... trzymaj sie ;)

reklama
Do góry