mamo mikolaja gratulacje dla Córci!
Aniu, no mi polski pediatra powiedzial, ze bzdura jest nie zsuwanie skorki. Gdyz pozniej robi sie stulejka. Odrobine w czasie kapieli trzeba zsunac, tak, zeby zobaczyc ujscie cewki moczowej, nasmarowac pozniej rivanolem i po sprawie. a tutaj nic mi nie powiedzieli, kiedy pytalam o siusiaka odpowiedzili: nic nie robic- nikt nie zobaczyl, jak wyglada siusiak mojego synka, nikt niczego nie sprawdzal. a w Polsce nasz pediatra powiedzial, ze maly ma dosc duzy fald skorny na siusiaku i trzeba mu czasami zsunac. bo najnormalniej na swiecie zbiera się tam mastka. Ja stosuje sie do zalecen polskiego pediatry, bo cieszy sie u mnie bardzo dobra opinia. Ludzie jezdza do niego po 300km, bo potrafi wybawic z opresji kazde malenstwo, i ma, przede wszystkim, podejscie i serce na dloni dla dziecka.
jakos nie moge sie przestawic na ten holenderski chów wszyscy sie ze mnie smieja, ze kiedy jest slonce, moje dziecko lezy w spacerowce pod kocykiem i ma cieniutka, bawelnianą czapeczke na glowie. Bo przeciez go przegrzewam... mimo, ze zakladam tyle warstw ile mam ja plus kocyk.
Dzisiaj lece do banku zmienic w koncu nazwisko na ktore widnieje konto, bo ciagle jest panienskie oby Panie mialy dobry humor i byly chetne do wspolpracy. U nas w meppel piekna pogoda, zal nie skorzystac
aaa wiecie, gdzie moge kupic kaszke dla malego? np ryzową lub mannę?
Kaszke ryżową możesz kupić w każdym spożywczym /oprócz Aldi / Kruidvacie - Etosie itp... zwie sie Rijstebloem z BAMBIX od 4 mies.oczywiście a manny to ja kupuje w polskim sklepie bo są błyskawiczne, na mleku modyfikowanym - smakowe i moje dzieci je uwielbiają /np z BOBOVITA/ tez od 4 mies...;-)
A siusiak na razie mu nie tykam! I ty tym rivanolem my tak codziennie robisz?