reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

mamo mikolaja :) gratulacje dla Córci!

Aniu, no mi polski pediatra powiedzial, ze bzdura jest nie zsuwanie skorki. Gdyz pozniej robi sie stulejka. Odrobine w czasie kapieli trzeba zsunac, tak, zeby zobaczyc ujscie cewki moczowej, nasmarowac pozniej rivanolem i po sprawie. a tutaj nic mi nie powiedzieli, kiedy pytalam o siusiaka odpowiedzili: nic nie robic- nikt nie zobaczyl, jak wyglada siusiak mojego synka, nikt niczego nie sprawdzal. a w Polsce nasz pediatra powiedzial, ze maly ma dosc duzy fald skorny na siusiaku i trzeba mu czasami zsunac. bo najnormalniej na swiecie zbiera się tam mastka. Ja stosuje sie do zalecen polskiego pediatry, bo cieszy sie u mnie bardzo dobra opinia. Ludzie jezdza do niego po 300km, bo potrafi wybawic z opresji kazde malenstwo, i ma, przede wszystkim, podejscie i serce na dloni dla dziecka.
jakos nie moge sie przestawic na ten holenderski chów :-D wszyscy sie ze mnie smieja, ze kiedy jest slonce, moje dziecko lezy w spacerowce pod kocykiem i ma cieniutka, bawelnianą czapeczke na glowie. Bo przeciez go przegrzewam... mimo, ze zakladam tyle warstw ile mam ja plus kocyk.

Dzisiaj lece do banku zmienic w koncu nazwisko na ktore widnieje konto, bo ciagle jest panienskie :) oby Panie mialy dobry humor i byly chetne do wspolpracy. U nas w meppel piekna pogoda, zal nie skorzystac ;)
aaa wiecie, gdzie moge kupic kaszke dla malego? np ryzową lub mannę?

Kaszke ryżową możesz kupić w każdym spożywczym /oprócz Aldi :-D/ Kruidvacie - Etosie itp... zwie sie Rijstebloem z BAMBIX od 4 mies.:tak:oczywiście a manny to ja kupuje w polskim sklepie bo są błyskawiczne, na mleku modyfikowanym - smakowe i moje dzieci je uwielbiają /np z BOBOVITA/ tez od 4 mies...;-)

A siusiak na razie mu nie tykam! I ty tym rivanolem my tak codziennie robisz?:confused:

reklama
witam
Czemu wolny dzien mija w takim szybkim tempie:dry:
Dziewczyny zaciekawilyscie mnie tym siusiakiem, ze juro sama musze go poogladac. Mi tutaj tez nigdy nie mowili ze mam cos robic:confused: zaraz musze poczytac w necie.
Ja tez uzywam tej kaszki do zageszczania, Daanowi bardzo smakuje, a rano daje mu kaszke na gesto tez z bambixa Acht Granen tez jest dobra
Mamo M. witaj w domu, kiedy przyjedziesz na kawe?????

witam
ha ha temat siusiaka.....u nas ok przy kazdym kapaniu sciagamy skorke i jest wszystko ok a tutaj rzeczywiscie nie kaza tego robic ja duzo widzialam na takich chlopcow ktorzy ladowali na urologi dlatego Mikolajowi od urodzenia tak robie i jest spokoj !!! oczywiscie kazdy robi jak uwaza
Gosiu niewiem kiedy wpadne brak czasu , ty masz auto wiec zapraszamy ))
uciekam pod prysznic ..)))

Witam...

Gosiu ja tez używam tej kaszki z Bambixa ale FIJNE GRANEN od 6 mies.;-)na razie experymentuje bo on nie lubi tych granulek... Erni jak je czuł w butelce to aż go ...naciągało na wymioty:szok: więc u niego wogóle jej nie używałam...:-)
Oprócz tego na wieczór dostaje AVONDPAPJE BISCUIT i... ta mu podchodzi bardziej ale w zmniejszonej ilości niż na opakowaniu...:cool2:
A jeśli chodzi o siusiaka ...hmmm... Erniemu naciągałam codziennie i tak sie później nasłuchałam że nie potrzebnie...wiec na razie sie zastanawiam!:sorry2:

Dobranoc...

Witam
My właśnie wróciliśmy ze szkoły i kawki:tak:

Co do siusiaka to nie robiłam nic dopóki nie przeczytałam w necie ..... ingerowanie na dobre nam nie wyszło i wylądowaliśmy u lekarza ,maści itp.Teraz już jest ok :tak::tak:W polsce też nie każdy lekarz zdania ,że trzeba ....

Normalnie nie moge się odsprzatać po sobotniej imprezie:confused::szok::-D:-D Klocki lego są wszędzie:tak:

ANIU
W tak pięknym dniu, jakim jest rocznica Waszego ślubu, życzymy Wam wszelkiej pomyślności, pociechy z dzieci , oraz doczekania w dostatku i zdrowiu złotych godów.

No wlasnie wyladowalam w Albert Hijn'ie i udalo mi sie kupić z Nutrici fajne kaszki :) i też pyszność na dobry sen, o której pisała Ania :) Niestety najblizszy sklep polski mam kawal drogi od siebie :(( a tez uzywalam do tej pory Bobovity, za ktora Kuba przepadal.

Z tym siusiakiem to jest tak, ze nie wolno sciagac na sile... najlepiej w kapieli, bo dziecko rozluznione. a no i nie do konca jak u doroslego faceta, tylko troszkę, zeby dziurkę od cewki bylo widac- bron Boże nie dalej!
Jak juz pisalam, bylam u pediatry, cieszacego sie bardzo dobra opinią no i on uwaza, zeby jednak troszke tam działać, bo pozniej, zakazenia- duzo mastki, a co za tym idzie pozniej stulejka... nie wiem czy robie to dobrze- czy zle- ale na razie wszystko jest ok :)
Aniu, rivanolem robie tak 2-3x w tygodniu, teraz mi sie skonczyl i uzywam gencjany.

hej,

mam pytanie dotyczace dziewczynek- co zrobic na bolacy pecherz???

poki co robie malej nasiadowki z kory debu. a czy dostane tutaj jakies tabletki dla 3letniej dziewczynki na pecherz? jakos nie wiem czy wybrac sie od razu do lekarza.. :/

niunia, ja robilam nasiadowki z rumianku. Jesli boli pecherz niech mala przyjmuje bardzo duzo plynow! najlepiej zwyklą wode. no i termoforek na brzuszek, w okolice pecherza. Mnie to pomagalo...

reklama
Witam...

Karola ślicznie dziękuje za życzenia i pamięc... już 6 lat nam stuknęło hahah jak jesteśmy razem!:-D
Niuniu nasiadówki mogą pomóc o ile nie jest to już infekcja - moja mama w tamtym tygodniu tez miała taki problem - pani w aptece poradziła jeszcze witamine C w tabletkach mulsujących i żurawine w tabletkach... ale powiedziała że jak to w dwa dni nie pomoże lepiej nie ryzykować i trzeba zrobić badanie moczu i antybiotyk przyjmować bo szkoda nerek:zawstydzona/y:... A jak mała dzisiaj?
Ja wczoraj auto do mechanika oddałam i... do domu musiałam wrocić autobusem:szok: -zlało nas niesamowiece /całą czwórke/:-( a auto dalej nie gotowe... Dobrze ze M dzisiaj w domu wiec chłopaki zostają z tata ... a ja o 15.30 po Karcie ...znowu autobusem!:eek: Nie pamiętam kiedy jeździłam hihi....

A pogoda do ... wiec siedzimy w domu choc w planach były grzadki dzisiaj bo wysialiśmy nasiona i wszystko powschodziło ....:-)

Do góry