reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

hejka baby
podczytuje was ale czasu na pisanie braowało Mąż był na tydzien teraz znowu sami jestesmy Faza mieszkania-negocjacje ale juz mówią mniej niz chcemy dac :) moze bedzie dobrze :D

Aniu czemu narkoza? Ja pracuje jako asysta u stomatologa zrobiłam certyfikat moze sie w Hol załape......

reklama
Kochane ...z moim synkiem to długa historia:cool2: ale tak w skrócie to tak; Karina jak wchodzi do dentystki to zani sie kto obejrzy to ona na fotelu z otwartą paszczą leży i... oglada bajki / plazma w suficie/:-D... A z Ernim to tak ; nagada mu sie natłumaczy w domu bawimy sie w dentyste a jak przyjdzie czas na niego to... masakra:zawstydzona/y: jednym słowem "big show"!
Wiec pani wysłała nas do instytutu - zabieg bedzie trwał 1godz i 15min.. i mu wyczyszczą kamień i jakies małe dziurki wypełnią;-).... Bo wolą teraz jak ma "trudny okres" tak to załatwić niż jakby mieli go zrazić..:sorry: ponieważ potem to on sam z chęcią wróci /podobno:-)/
Ale najlepsz było dzisiaj ; siedzimy w recepcji - na ścianie stary murzyn ok 40 lat bez kilku zębów a Erni tak patrzy i mówi; ON TO CHYBA ZEBÓW ZAPOMINAŁ UMYĆ I DO DENTYSTY NIE CHCIAŁ CHODZIĆ CO MAMO?:szok::-D:-D:-D
Szybko wykorzystałam moment i... mu wszystko poopowiadałam jak co i dlaczego trza szorować zęby, do dentystki chodzić zeby mieć ładny uśmiech i białe zęby a nie...jak ten murzyn!:-D:-D:-D

dobranoc...

p.s. Robale nie szarżuj!:-)

witam
A was gdzie wymiotlo ????? bwyszlo slonce i wszystkie sie grzeja :-)
Aniu niezla historia :-) a Erni w koncu uwierzyl w ta opowiesc???? i przekonal sie do dentysty??? ale swoja droga to z niego typowy facet dentystow szerokim lukiem omijac :-D:-D
aOla jezeli sie jezyka szybko nauczysz to pewnie bez problemu znajdziesz prace. Moja kolezanka ktora byla asystentka w szkole zostala asystentka dentysty bez zadnej szkoly czy przeszkolenia, dopiero pozniej zapisala sie na kurs.......wiec badz dobrej mysli Holandia jest krajem otwartym ;-):-)
Mysmy dzisiaj juz cala podloge kupilismy i tapety, teraz tylko wszystko polozyc i przeprowadzac sie.
A do ogrodka kupilam 40 bratkow za 4 euro :szok::szok::-) Promocje maja w Plan It i duzo innych kwiatow tez nie drogie

Gosiu ale ci idzie remont tego domu...:szok::tak: super!
A nas dzisiaj nie było bo byliśmy w HADZE... paszporty az 4 wyrobić:cool2:... i padłam na pysk po tej wycieczce w 5-tke!:-D To była pierwsza większa wyprawa Victora i...nawet nieżle... tylko koniecznie musze mu kupić coś przeciwko słońcu na okno:zawstydzona/y:;-)...
Uciekam na obiadek..

a my wpadamy sie pochwalic co juz poptrafimy :)
YouTube - przewroty na brzuszek

no i u nas ciagle cos sie dzieje. generalnie mam trudny okres z mezem, rozwod przewija sie pomiedzy slowami. nie mam sily walczyc ale musze, dla Jakuba.
Kolejni goscie z Polski do meza przyjezdzaja, juz mam tego dosc- co chwile udaje ze jest ok- i ze miedzy nami wspaniala sielanka.
Kubus konczy dzis 6 miesiecy. Spoznione ale szczere zyczenia zdrowia i radosci dla Victora, bo wczoraj mial swoje 1/5 BDay :D

witam
no i zaczynamy weekend :-)
Carinio nie wiedzialam ze u was tak zle, wspolczuje ci i jestem z toba myslami........na pewno jest to dla ciebie trudny czas, nawet nie wiem co ci powiedziec...... trzymaj sie dziewczyno
A Kubus jaki sliczny'.l:-)

dziekuje Gossiu, ja dluuuugo nic nikomu nie mowilam, bo po prostu myslalam, ze moj problem dla kogos innego okaze sie kretynskim tudziez banalnym :( ale dopiero do niedawna zdaje sobie sprawe z tego, ze moje malzenstwo wisi na wlosku :((
raz jest dobrze, a raz zle- ale ostatnimi czasy coraz gorzej... wyc mi sie chce. w domu nic nikomu nie mowie, bo gdzie? taka dziewuszka, z TAK katolickiej rodziny moglaby wziac rozwod? przeciez to niewytlumaczalne...
no ale staram sie, zamykam oczy, uronie jedna moze 2 łzy i wracam do zycia codziennego. Do kuby....

Carinio witam i dziękujemy za Gratki:cool2: dla was też WSZYSTKIEGO NAJ NAJ...:tak:
Ode mnie też mnóstwo uścisków...:zawstydzona/y:trzymaj sie i wrazie "wu" jesteśmu tu...

Jakub to kawał chłopa... śliczny jest!
Nasz Victor ćwiczy już siedzenie -przewroty z brzuszka na plecki i z plecków na brzuszekjuz opanował- hihi...i pani z Cb nam diametralnie diete zmieniła / mamy tylko 2 mleka/:szok: a wy jak?

Ja już weekend mam - zakupy zrobiłam, jutro bedzie tylko ciasto i ... laba na ogrodzie mam nadzieje że pogoda dopisze...:-D

Miłego wieczorku...

Ostatnia edycja:
Aniu, Kubuś już od miesiąca siada :) od kilku dni utrzymuje juz sam rownowage. Dzisiaj obracał się z brzuszka na plecy wiec to tez mu sie spodobalo i widze, ze juz to opatentował.

Dziekuje za wsparcie! :*

reklama
aaa co do jedzenia to Pani z CB zadowlona ze Buba jest ciagle na cycu, ale je tez inne rzeczy, np ziemniaki,marchew,jablko,banan,truskawka, pomarancza, brzoskwinia, mieso z krolika, fasola szparagowa, brokuly. Oczywiscie wszystko zmiksowane. A i na wieczor dostaje kaszke na mleku modyfikowanym z polskiej BoboVity. Generalnie widze, ze bedzie jadl doslownie wszystko :) Chociaz tez mam teraz juz stabilizowac podawanie piersi.
Do tego Bubus pije wode i herbatke z kopru :)

Do góry