reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

Mysmy zaliczyli dzisiaj plac zabaw, Daan sie wylatal, naskakal zadowolony ze hej :-) szkoda ze aparatu nie wzielam ale na pewno jeszcze tam pojedziemy. A zmeczona jestem chyba gorzej niz Daan:-D
Jutro do pracy 3 dni z rzedu:dry: juz dawno tak nie robilam:cool:
Aneta na pewno nie przestane z nim po polsku mowic, bo jak nie teraz to pozniej juz wogole go nie naucze. Tak jak mowisz dzieci wiecej przebywaja z holenderskimi dziecmi i poprostu latwiej im mowic po holendersku :sorry2:
A co do UWV to powinien pracodawca zglosic, ale moze dla pewnosci zrob jak mowi Ania

reklama
Dobry wieczor

dziewczyny mam pytanko.Do kiedy wasze dzieciaczki pily chetnie i ile mleka dziennie???
Moja Mala od wczoraj wzbrania sie od picia wieczornej butelki :/ mimo to bez problemu zasypia jak ja zanosze do lozeczka.Moze ma to jakis zwiazek z zebami bo tez od wczoraj jakos ogolnie mniej je i jest bardzo marudna.
Dzisiaj znowu wymiotowala,ale tym razem byl to chyba efekt uboczny karuzelki na placu zabaw bo pawik byl wlasnie w trakcie krecenia.
Juz sama nie wiem bo siostra i mezulek tez dzisiaj oboje wymiotowali.Lidka w nocy a Pawel prawie caly dzien w pracy.Teraz juz im przeszlo,ale o jedzeniu slyszec nie chca.

dobrej nocki zycze

Dzień dobry... choć za oknami deszcz niestety.A ja miałam nadzieje że chociaż dzisiaj słonko zaświeci skoro Mikołaj przypływa...:cool2:
Czarna co do mleka- hmmm moi nadal piją:-D, Karina do 5lat potrafiła 8 butelek wciągnąć z kleikiemryżowym plus posiłki.Butle to ona z miłości pije a nie zegłodna...Teraz jak jest w szkole to rano i wieczorem tylko...:sorry2:
Erni miał okresy że nie pił wcale, albo pił 2 tyg tylko zimne albo tylko ciepłe bez kleiku...:tak:Ja sądze że to kolejny próg dojrzałości twojego dziecka, jeśli nie chce nie zmuszaj jej....;-)A te wymioty... ja myśle że was dopadł jakiś wirus skoro nie tylko mała wymiotuje...:confused:

Anetko mówie ci dlatego zebyś sama zadzwoniła bo moja pracodawczyni wogóle mnie nawet nie zgłosiła ze w ciązy jestem i tyle mam problemów przez to że szok:szok:... A kasy jak nie było tak niema ... mam nadzieje ze koncem miesiaca sie to zmieni...:dry:

A wy wybieracie sie powitać SINTERKLAASA?:-D

Bry

u nam Mikolaj ma byc kolo 13 wiec pewnie sie wybierzemy,no chyba ze sie rozpada.Jak na razie pogode mamy ladna.Bylismy rano cala rodzinka rowerami po chlebek w piekarni i w parku zeby sie Aro wylatal troche.Straszny urwis sie z niego zrobil.Pol ogrodu juz mi rozkopal i kwiatki powyrywal z doniczek co staly na chodniczku.Ubaw po pachy,nie ma co.

Milej soboty wszystkim

Hej
Aniu mi pracodawca powiedział, że to jest mój interes, aby zadzwonić do UWV, ale nie wiem czy to już nie za późno, bo ja mam chorobowe od wtorku do końca tyg, a w pn idę już do pracy.
Dziewczyny dajcie mi stronkę kiedy przybywa sinterklaas:confused: W zeszłym roku ktoś tutaj podał stronkę, a ja w google nie mogę tego odszukać:no: Znalazłam tylko, że dziś jest w Hadze, ale my zawsze do Rijswijku jeździmy bo bliżej i wiem, że tam jest później:tak:
Czara Niko pije do dziś 2 razy dziennie, a Oliwier rano, popołudniu, wieczorem i często nad ranem ok 4:00 co mnie już mniej cieszy:baffled:, ale każde dziecko jest inne jeśli Twoja nie chce to nie zmuszaj, może jej minie i sama za kilka dni będzie wołać mleko:tak:

Ostatnia edycja:
Aneta tu cosik jest,ale nie wiem czy o ta stronke ci chodzilo,pewnie nie.W Rijswijk mikolaj bedzie 20 o 10:30
Sint komt naar Rijswijk | Groot Rijswijk | dé Weekkrant

u nas przyplyna,ale my sie nie doczekalismy bo Jessi nie chciala krokiem ruszyc sie od konia Mikolaja :/ zwierzara moja.

A mleka to juz nawet do spanie przed poludniem nie wypila :( sprobuje jej dac teraz do spania ale zimne,moze to cos da.

pa

witam
a tu wszyscy Sinterklaasa witaja:confused::szok::confused::szok:
my nie bylismy witac , bo dzisiaj tradycyjnie w pracy pozniej pojechalismy po lesie pochodzic czyt. brodzic po kostki w wodzie:-D i do domu sie grzac
Czarna moj Daanu tez jak skonczyl rok to na mleko nawet patrzec nie chcial, ale ja co wieczor robilam mu troche w razie jakby mu sie zachcialo i po miesiacu znowu mu zasmakowalo i do teraz pije przed snem, nie tak duzo jak ja bym chciala ale zawsze cos. Nadrabiamy braki mleczne jogurtami i kaszkami:tak:
dzisiaj wczesnie przywitam sie z lokiem :tak:zmeczona sie czuje jak bym szychte na kopalni przerobila:rofl2:
slodki snow wam zycze:-)

happy-sinterklaas1.gif

hej hej
a ja sie nie odzywam, bo pracuje na full time i nie mam czasu.. wybaczcie prosze! :)
pamietacie, jak pisalam o tych ankietach? jeszcze raz chcialam Was zapytac, czy ktoras z Was bylaby chetna na zrobienie kilku.
jesli tak, to prosze o maila albo o maila do Pana Macieja, ktory sie tym zajmuje.

maciek patola <maciek.patola@gmail.com>

reklama
Do góry