reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
czesc dziewczyny
Do nas tesciowa zawitala, bo jutro moj M odprawia przyjecie urodzinowe. Dzisiaj chce jeszcze zrobic salatke jarzynowa a jutro z kalafiora no a reszta na styl holenderski czyli kleine hapjes:-p Cala rodzinka od mojego M sie zjedzie wiec ja zeby czasami cos w ludzkim jezyku sobie pogadac zaprosilam moja dobra kolezanke;-)
Uchylcie rabka tajemnicy jak Pauka nie chce sie pochwalic:-)
Aniu ja tez wczesnie skonczylam pracowac bo sprzatanie wiadomo ciezka robota a nie dali mi nic zastepczego i dopiero miesiac przed porodem poszlam na maciezynskie no ale wtedy to juz trzeba. Z racji ze pozniej wynagrodzenie placi ci UWV to moga zadzwonic do ciebie z pytaniem jak sie czujesz w moim przypadku dzwonili chyba 2 razy.
Czarna to szybko twoja mala zaczela mowic moj Daan dopiero tata i mama mowi. I na wszystkie zwierzeta meee. Rozumie co do niego mowie i nawet wydaj mi sie ze rozumie lepiej niz holenderski ale tym lepiej dla niego, pozniej jak pojdzie do szkoly to juz nie bedzie tak latwo wiec co sie nauczy teraz to tylko plus dla niego
A gdzie Agasta sie podziewa??????

Dziewczyny pomocy:-(moja Zosia ma problem z kupą najpierw było zatwardzenie ,a teraz boi sie że bedzie ja boleć i nie chce kupy robić ,w poniedzialek zrobiła po czopku ,ale strasznie płakała że ja boli, nie wiem czy ja naprawde boli czy to tylko w głowie tak ma zakodowane ,kolezanka dala syrop na rozluznienie kupy a ona dalej nic ,dzisiaj kupiłam krople powinna jutro zrobic kupe, poza tym nic jej nie jest funkcjonuje normalnie ,ale ja przewrazliwiona jestem myslicie że coś jej może być i czy naprawde ją boli odbyt jak robi kupke .Jeszcze sie obwiniam że to przezemnie bo ona sie strsowała ze poszłam do pracyi ją zostawiam.Dzisiaj pół dnia plakalam nie wiem co dalej robić ,w piatek do polski jade naszczęście .:-(

hej, ale tu cicho...

mam takie pytanko, czy nie wiecie czy ktoras ma albo ktos ze znajomych chcialby sprzedaz rower trzykolowiec?
mialam pozyczony od kolezanki ale czas zeby kupic cos swojego.. :) a za dwa tygodnie wracamy do holandii...

Czesc dziewczyny
forum zamarlo........ my juz po impreziue goscie poszli, jedzenia tylko zostalo ze trzeba sie bedzie kilka dni meczyc.
NIunia moze na marktplatz albo na koopplein cos znajdziesz
dobranoc, jutro do pracy na 7:dry:

Dzień dobry...

Niuniu a dlaczego chcesz rowerek trzykoowy a nie np. z dwoma bocznymi kółkami?:sorry2: Już niedługo twoja córcia zacznie jeździć nawet bez tych dwóch więc chyba ekonomiczniej byłoby zakupić taki właśnie....:tak:

Gosiu ty już pewnie w pracy zasuwasz - miłego dnia.Jak tam Daan? Wrzuć nam jakieś foteczki bo pewnie wielki chop z niego!:-D

Natka ty to jak "przeciąg" - zazdroszczę ci takiego wypadu....;-) Sama bym sie zaraz wybrała na zakupy spozywcze - bo ostatnio to mam same "polskie" zachcianki hihi...

Anetko dzięki za życzenia - ja mojej teściowej nawet na urodziny nie składam :dry:- bo ona jeszcze ani raz nie zapamietała kiedy mam i nigdy:baffled: nie zadzwoniła..więc ja też przestałam pamietać a ma kilka dni przed moją mamą wiec zawsze razem im kartki wysyłałam....
Na szczęście dzisiaj wyjeżdża..uffff - a ja od popołudnia biore sie ostro z siostrą za pakowanie bo jutro sie wyprowadzam.....jupi!!!!:-D:-D:-D
Dzielny chłopiec z twojego Oliwierka...mój Erni wczoraj pakał że już nie przyjdzie do hol.opiekunki bo teraz są już wakacje...:rofl2: Też tak można....hihi

Automedg jak tam problemy "z kupką" ? Poradziłyście sobie?

Czarna GRATULKI - nim sie obejrzysz buzia sie jej zamykać nie będzie!!!:-)

Co u PaulinyAnny????;-)Cyz ktoś ma z nią kontakt????

Pauka co za tajemnice ukrywasz?:-p:-p:-p Gadaj tu.....

Zostawam wam kawkę i zmykam zaraz do pracy....

Załączniki

• 10dec065d4.jpg
    10dec065d4.jpg
    7,8 KB · Wyświetleń: 22
reklama
Witam,
Czarna niezły z Ciebie szpieg:-):tak:
Aniu miłej przeprowadzki i nie dźwigaj niczego czasem :no:
Gosiu jak za dużo jedzonka Wam zostało to podrzuć mi nie będę musiał dziś obiadu gotować :-D:-D:-D
Niunia Ania ma rację, taki 3 kołowy przyda się jej na chwilkę, szkoda kasy. Ja kupiłam na dzień dziecka Oliwierkowi loopfiets i powiem Ci, że jakieś prawie 2 miesiące stał w koncie, bo on ledwo co czubeczkami palców od stóp dotykał podłogi, ale później wpadłam na sposób i zakładałam mu lekko za duże papcie :tak::-D, a teraz już urósł i tak na nim śmiga, że szok, ma takie tempo i tak świetnie radzi sobie z równowagą:tak::tak::tak::tak: Blisko naszego mieszkania są takie celowo zrobione górki dla rowerów i rolek :tak: on po tym zjeżdża w takim tempie, że aż mnie to przeraża :-D:tak: Ja uważam, że warto zainwestować w taki loopfiets, super sprawa, Oli się z nim nie rozstaje :no::-). Już się rozglądam za rowerkiem 2 kołowym dla niego :tak: Tylko nie wiem czy zaczynać naukę z bocznymi kółkami czy odrazu na 2 kółkach:confused:
Natka ja też mam okazję jechać do pl na 3-4 dni, ale sama się zastanawiam czy warto:confused::dry:
automedg ja myślę, że przez to, że ona miała wcześniej zatwardzenie teraz się boi zrobić. A jak teraz jest lepiej :confused:

Do góry