reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Dzień dobry :-)

Przyłączam się do życzeń :-)

Gosia, jakie fajne fotki :-) Mały uśmiechnięty od ucha do ucha :-) Przystojniak :-)
A radykalnych zmian na głowie nie zrobiłam, tylko wreszcie doprowadziłam się do porządku ;-) Od razu lepiej się czuję :-)

Mamo Mikołaja, nie stresuj się. Na pewno gdyby coś zagrażało dziecku położyli by Cię do szpitala :-) Będzie ok :-) Dużo już nie zostało :-)

U nas pogoda się popsuła... mam nadzieję, że na weekend znowu będzie fajnie :-)

reklama
e tam..moaj nic mi nie mowila o dniu matki...sluchajcie wczoraj po poludniu bylam z mala u lekarza bo dostala goraczki zadnych innych objawow...zbadali jej mocz wszytsko ok, podalam paracetamol 2 trazy i teraz ma 37,9 -mielayscie tak ze dziecko wam np tylko 1 dzien gorackowalo i tyle? je normalnie a co najlepsze to sie drze jak jje cyca chce dac nei chce i jzu mleko pije z butli kasze je owocki tez herbatka oki ale cyc nie i juz....naet jak jest glodna to nawet nei chce buzi przylozyc...

Ostatnia edycja:
Jakie świętowanie Aniu,
u nas obchodzą Dzień Matki według kalendarza holenderskiego, mój mąż nawet nie wie że dziś mam imieniny....jedynie moi rodzice i brat o mnie pamiętali...ale cóż takie życie jak się wyjdzie za holendra.
MamoMikołaja- lekarze chcą mieć pewność że wszystko dobrze przebiega dlatego te częste wizyty i wcale nie oznacza to cesarki, jeśli już to dostaniesz kroplówkę na wywołanie skurczy....ale nie martw się na zapas, tylko dużo staraj się leżeć i odpoczywać.....jeszcze troszkę i będziesz mamusią :) Ciekawa jestem, która z nas pierwsza urodzi?
A u mnie cisza, chyba przed burzą....skurczy jak miałam bardzo dużo tak teraz, że prawie nic...jedynie łydki mnie zaczęły boleć i wodę trzymać, a na kontroli wszystko dobrze i tylko czekać ......więc czekam :/

dzieki za slowa otuchy ,,,, ale dzis moze z 3 razy czulam bardzo delkikatne ruchy malej prawie wogole nie do wyczucia a wczoraj w nocy spac nie moglam tak szalala ,juz niewiem co myslec to chyba stres przedporodowy i moze tez cisza przed burza...

No u nas też dziś nie świetujemy - tylko do mamy dzwoniłam w PL!!!:-D

Skoro mówicie o dolegliwościach to powiem że mnie nogi wczoraj tak spuchły ze kostek widać niebyło....:zawstydzona/y::szok: nie wiem czy to przez zmiany klimatu, temp. czy to moje zbytnie opalenie bo własnie kostki mam z łydkami przypalone...:eek:
Ostatni raz takie wielkie kostki widziałam siebie z Kariną w 9-tym miesiącu!:confused:
Nie wiem czy sie martwić czy samo przejdzie.....

ja też nie świętowałam... zadzwoniłam do Mamusi i Tesciowe do Polski i tyle. W odpowiedzi zwrotnej moja mamuśka też złożyła mi życzenia jako "przyszłej mamie". :)
Bylismy dzisiaj w Zwolle w Media Marktcie i kupilismy radio samochodowe z wyswietlaczem 7" :) teraz bede mogla ogladac filmy w drodze do Polski przynajmniej sie nie zanudze :D poza tym czuje sie dobrze. Maly cos dzisiaj mniej ruchliwy, nie kopie tak bardzo, chyba zmeczony wygibasami dni poprzednich hehe

Aniu, a pijesz duzo wody? mnie położna powiedziała, że jak beda upały to żebym się nie wygłupiała i z wodą nie przegieła, bo w ciązy lubi sie zatrzymywać w organizmie. i stąd te opuchlizny przyszłych mam w lecie... ja sie boje lata strasznie, bo bede rodzic we wrzesniu czyli najwieksze upaly z najwiekszym brzucholkiem :(

1 czerwca mam spotkanie z położną. mam przekazać jej dokumenty od lekarza z USG polowkowego. dzieki Bogu pokazał się nam, że bedzie chlop :D

dzieki za slowa otuchy ,,,, ale dzis moze z 3 razy czulam bardzo delkikatne ruchy malej prawie wogole nie do wyczucia a wczoraj w nocy spac nie moglam tak szalala ,juz niewiem co myslec to chyba stres przedporodowy i moze tez cisza przed burza...

mamo mikołaja, ja mysle, ze to cisza przed burza :)
rozpakuj sie już i pokazuj swoja pocieche!

reklama
oj tak to juz jest, temu naszemu ciału to nie mozna dogodzic w zaden sposob bo i tak zle i tak nie dobrze ;p moj malec sie buntuje gdy tylko wsiade do auta... zostaje zbrzuchowana, ze nie podoba sie mu to... no ale co poradze. nie zrezygnuje przeciez z jazdy gdziekolwiek bo malemu hrabiemu nie jest za wygodnie ;p probuje siedziec na boku, ale zobaczymy jak dlugo tak wytrzymam :) dzieki Bogu ze jestem tylko pasazerem :)

Do góry