MamoMikołaja-współczuję i nie jestem w stanie wyobrazić sobie co przechodzisz. Ja mimo wszystko jak podniosę ton to zawsze mam skierowanie na badania itp.
Znalazłam na necie linki, jeden to polska położna-zadzwoń do niej, może ona coś poradzi(mimo że mieszka daleko od Ciebie), drugi to lista lekarzy w Holandii-kolejna możliwość porady....Nie chcę myśleć jakie skutki może mieć te Twoje zapalenie dla ciąży-dziecka.
Welcome to Polozna
polscylekarze.org - baza lekarzy - tutaj wpisz kraj u góry.
Ja jestem osłabiona bo maleństwo ciśnie mi na przeponę i ciężko mi oddychać, po nocy czuje się nadal nie wyspana....czekam aż dziecko się obniżyco będę mogła normalnie oddychać....bo jak na razie to nie mam siły nawet na rodzenie :/
Aniu-że się Tobie jeszcze chce prasować, powiedz że robisz to na siedząco?
------------------------------------
MamoMikołaja-tu masz ze strony info:
Nazywam się Joanna van Kleef - Swierczyńska jestem położną z 20 letnim stażem.
Od 1990 roku mieszkam w Holandii. W 1995 roku z sukcesem nostryfikowałam polski dyplom położnej w Akademii dla Położnych w Amsterdamie. Od tego czasu jestem aktywną położną w Holandii.
Od roku 1999 z powodzeniem prowadzę prywatną klinikę położniczą. Z pasją i zaangażowaniem pomagam moim klientkom podczas ciąży, odbieram porody w domu jak i w szpitalu oraz opiekuję się matką i dzieckiem po porodzie.
Specjalnie dla kobiet pochodzenia polskiego udzielam konsultacji w okresie ciąży oraz wszelkich niezbędnych informacji o systemie położniczym jaki jest w Holandii.
Jeśli mieszkacie w okolicach mojej kliniki położniczej serdecznie zapraszam Was na spotkanie - będę oczywiście odbierała poród i przychodziła na wizyty poporodowe.
Prowadzenie ciąży i ewentualnie odbieranie porodu u moich rodaczek daje polskim kobietom spokój, zaufanie i czucie bezpieczeństwa w obcym kraju.
Kontakt:
Verloskundigenprakijk Langedijk e.o.
Dorpsstraat 608
1723 HJ Noord-Scharwoude
Telefon: 06 41553021
E-mail:
info@polozna.nl