reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
Aniahaven rzuca sie tym biszkoptem po to, zeby pecherzyki powietrza znajdujace sie w ciescie powstale w trakcie miksowania szybko wydostaly sie z ciasta na zewnatrz. W przeciwnym przypadku po upieczeniu bede sie one samoistnie powoli wypychac do gory i w biszkopcie zrobi sie zapadniecie. A rzuacajac tym biszkoptem przyspieszmy proces uwalniania sie pecherzykow i wowczas bikopt jest plaski jak stol, zadnych gor czy dolin a w zwiazku z tym idealnie nadaje sie do tortow :tak:
Ot cala teoria rzucania biszkoptem :-D
 
A tak nawiasem mowiac to czy tu wogole mozna dostac gdzies konfiture?
Bo arnold wlasnie wrocil z ah i mowi, ze niczego takiego nie bylo. Pytal pania pracujaca tam i powiedziala ze wogole o takims czyms pierwszy raz slyszy :szok: Wytlumaczyl jej wiec ze to cos takeigo jak dzem tylko ze gestsze i uzywa sie tego do przekladania tortow, wiec pani zaproponowalu nu vlaaivulling truskawkowy. Ciekawa jestem co to takiego i czy sie nada do tortu
Aniahaven biszkoptem rzuca sie po upieczeniu, jak tylko wyciagniesz go z piekarnika to od razu trzeba rzucac :-D
 
Rzuca sie upieczonym ;-)

Agasta, nada sie to jak najbardziej chociaz konfitury to nie przypomina i mnie bardziej pasuje wisniowy niz truskawkowy, ale to kwestia gustu. Poza tym ja najczesciej przekladam dżemem ;-)
 
Beauty wlasnie mialam pisac, ze ten navulling sie nada bo go otworzylam i troche spalaszowalam sobie :-D Dobre to :tak:
No wisniowego nie bylo mowil arnold ze tylko truskawka i jalbko bylo :dry:
 
reklama
Do góry