reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

:-)Czarna i tu cię zaskoczę....Nie mam żadnego:-D wiesz jak to jest "szewc bez butów chodzi...":-D już nawet wybraam sobie wzór to jakos tak wyszło, że nie było kiedy zrobić, a potem to już zaszłam w ciążę z Mają i tak jakoś się obeszło....
Moja mama to zawału by chyba dostała jakby zobaczyła go u mnie:-D:-D:-D
A Seba to wycenia wielkość tatuażu....:tak::-)

Agasta storczyki piękne....:-D:tak:Podziwiam, bo nie każdy umie je hodować....Moja siora to wogóle nie ma ręki do kwiatów...Jeszcze jak mieszkałyśmy u rodziców, tzn. ja byłam w liceum i mieszkałam w internacie, a w domu miałam hodowle kaktusów i pod moją nieobecność siora mi nawet kaktusy zasuszyła:-D:-D:-D:-D:tak::tak::tak::laugh2::laugh2::laugh2:

No moja Maja pospała tylko godzinkę:sorry::szok::sorry: :sorry:tak więc sprzątanie i obiad robiłam z małą "uwiązaną do nogi"....:laugh2::laugh2::laugh2:

Właśnie zasiadamy do jedzonka....

reklama
Wszystkie Storczyki gina u mnie szybka naturalna smiercia :no: chyba nie mam do nich reki,inne kwiatki zyja,a te padaja.

U mnie dzisiaj szybki obiad,spagetti bedzie chyba musial zrobic moj P bo Mala usnela po raz trzeci na rekach i stwierdzilam,ze skoro tak sie meczy to zrobie jej Dzien Dziecka i potulimy sie troszke.Co ja odlozylam to sie budzila :no: a u mamusi spi jak aniolek :tak: zreszta chyba cos ja boli bo juz dawno taka marudna nie byla.

Alergia na krowie mleko

Być może przyczyną kolki jest nietolerancja białka występującego w krowim mleku. Jeżeli w rodzinie masz wielu alergików, ta przyczyna jest bardzo prawdopodobna.

Jak pomóc.

Jeśli karmisz dziecko piersią, spróbuj wycofać ze swojej diety mleko oraz przetwory mleczne i obserwować, czy kolka ustępuje.

Ja mysle,ze Jessy tak reaguje na mleko,na poczatku duzo go pilam i Mala czesto byla mardna potem ograniczylam sie do max.2 szklanek dziennie i bylo lepiej.Teraz znowu zaczelam pic wiecej i od wczoraj wieczorem znowu jakas taka nieswoja jest,a w nocy plakala troszke przed jedzonkiem jak ja przebieralam.No i od wtorku robi tylko 1 kupke dziennie,ale pani z Kraamzorg mowila mi,ze tak sie moze zdarzyc raz,ze bedzie nawet 1 kupka przez caly tyg.:szok::szok::szok: tylko nie pamietam w ktorym to mialo byc?

Mialo tak ktores z waszych dzieciaczkow?

Witam po pracy:cool2:
Sencilla Twoje dziewczynki są urocze:tak: Antosia cały tata :tak::tak::tak:i jak ona urosła:szok:
Ann będę wdzięczna za info:tak::-) a ile płaciłaś księgowej na miesiąc:confused:

A teraz chyba Was troszkę uspokoję:-), wypowiedź pewnej dziewczyny na temat losu osieroconych dzieci...
"Poniewaz tym tematem jest zapewne wielu z Was zainteresowanych, zeby rozwiac wszelkie watpliwosci zadzwonilam do Raad voor de Kinderbescherming w Amsterdamie. Zaznaczylam, ze chodzi o polskie rodziny, ktore posiadaja tu zameldowanie. Procedura jest taka sama jak w przypadku Holendrow:

!. Testament badz sporzadzenie pisma, w ktorym rodzice wyznaczaja opiekuna, oczywiscie potwierdzone u notariusza.

2. Jezeli takich dokumentow nie ma sad decyduje, kto przejmie opieke nad dziecmi biorac w pierwszej kolejnosci pod uwage rodzine i przyjaciol. Jezeli nie bedzie zadnej osoby, wtedy dopiero dzieci beda umieszczone w rodzinie zastepczej lub oddane do adopcji."

Ja już po pracy i nawet po obiadku, bo wczoraj zupę warzywną ugotowałam.
Mój Oli obudził się dziś o 4:00 nad ranem i zasnął o 7:00 jak miał właśnie wstawać.

Miłego popołudnia:tak:

Dziekuje za pochwalki dla moich maluchow :)
ja dzis zabiegana, wiec zycze tylko wszystkim milego popoludnia i duzo dobrego humoru! (ktorego mnie samej dzis nieco brakuje :eek: )

Aneta cos nie chce mi sie wierzyc z tym ze procedura jest taka sama jak dla holendrow, zwlaszcza patrzac na przypadki podawwane w tv i na necie
A to
1. Testament badz sporzadzenie pisma, w ktorym rodzice wyznaczaja opiekuna, oczywiscie potwierdzone u notariusza.

2. Jezeli takich dokumentow nie ma sad decyduje, kto przejmie opieke nad dziecmi biorac w pierwszej kolejnosci pod uwage rodzine i przyjaciol. Jezeli nie bedzie zadnej osoby, wtedy dopiero dzieci beda umieszczone w rodzinie zastepczej lub oddane do adopcji."

to jest czarno na baialym wypisane na necie, nawet w artykulach ktore cytowala aniahaven, wiec to nie jest zadna nowosc :eek:

Sencilla dziewczynki sa przecudne i glowa do gory jutro bedzie lepszy dzien :tak:

Ostatnia edycja:
Witam popoludniowo

Agasta sliczne te twoje kwaituszki, ciekawe jak mi pojdzie z moim zaczely juz wszytskie paczki sie na nim rozwijac i narazie nic nie podlewam.
Pauka szybkiego powrotu do zdrowia
Karola ja tez sie strasznie boje bolu wiec u mnie tatoo odpada....
Ja wlasnie wypralam wszytskie ciuszki dla malej w tym polecanym przez Was proszku i jedyne co to mnie zaskoczylo ze taak mala paczka tyle kosztuje:szok: ja sie w sklpeie rozgladalam za czyms wiekszym, a tu patrze kg:szok:ale czego nie robi sie dla malenstwa...:tak:

Czarna nie wiem czy dobrze myślę, ale jak coś to popraw mnie....Jessy karmisz piersią tak?:sorry: karmiąc piersią nie jest powiedziane, ze musisz pić ileś tam szklanek mleka....To wcale nie spowoduje, że będziesz mieć wiecej mleczka w piersiach...To jest jak najbardziej mylne pojecie, że picie mleka lub tak jak kiedyś uważano bawarki zwiększa laktację....Przede wszystkim Trzeba wypijać przynajmniej 2 litry wody dziennie!!!!!:tak::tak::tak:i z tego własnie naprodukuje się mleczko:-) A co do nabiału to możesz wapnia dostarczać sobie w postaci sera, czy jogurtów....i raczej w rozsądnych ilościach....:tak::-)

reklama
pauka chyba zapomnialas zmienic na suwaczku oli urodzinki, bo drugi raz 5tych ur obchodzic nie bedzie :-)
Czarna pauka dobrze mowi, nie chodzi o ilosc wypitego mleka a ilosc wypitych napojow, i przy karmieniu piersia zalecaja zeby to bylo min 2 l dziennie :tak: Choc mowia, ze im wiecej mleka tym tlustsze mleko :-)

Do góry