reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

reklama
Agasta, Ania napisała, ze po śmierci rodziców dzieci idą automatycznie do holenderskiej rodziny, ze pl rodzina nie ma do nich prawa!

Tlumaczac artykuty Ani nie wspomnialas, ze pierwszenstwo do osieroconych dzieci ma rodzina. Wczesniej napisalas "W Holandii w przypadku śmierci rodziców, którzy nie mięli zawartego związku małżeńskiego dziecko idzie do domu dziecka, mimo że np żyją rodziny obu rodziców. Jeżeli nie spisze się swojej woli na papierze to zabierają do domu dziecka''
Twoja wypowied troche sie nie pokrywa z artykulami z neta:eek:
"to jest czarno na baialym wypisane na necie, nawet w artykulach ktore cytowala aniahaven, wiec to nie jest zadna nowosc"

Moze dla Ciebie to nie jest zadna nowosc, ale dla mnie jest. W artukulach nie bylo tematu o rodzinie polskiej, a ja wkleilam wypowiedz pewniej dziewczyny ktora zaznaczyla, ze chodzi o Polska rodzine.

Jesli jest wypisane na necie, ze pierwszenstwo do tych dzieci ma rodzina to w czym problem:confused:

Anna117 ja wszystkie ciuszki pralam od samego poczatku w proszku dash (dostepny takze w DE) i moich nie uczulaly, ale to chyba zalezy od dziecka:tak:
Pauka zdrówka Wam zycze:tak::tak: Ja rowniez jestem przeziebiona i cholernie zle sie czuje:-:)confused2:
Karola mi sie nie podobaja tatuaze i swojemu tez bym nie pozwolila, ale na szczescie jego tez to nie kreci:-D:-)
Sencilla dlaczego Cie dzis humor opuscil:confused: Mysl pozytywnie, po burzy wychodzi slonce :-)

Kolorowych snów Wam zycze;-):-):tak::-D
Dobranoc

dzien dobry,
aneta temat rozwine pozniej bo teraz nie mam na to czasu.
Powiem tylko tyle ze
OD POCZATKU MOWILAZ ZE W AKTYKULACH NIE MA NIC NA TEMAT POLSKICH RODZIN I SWOJE WYPOWIEDZI BAZOWALYM NA SWOIM DOSWIADCZENIU I NA TYM CO MI POWIEDZIAL NOTARIUSZ
I ja nie napisalam ze dzieci ida do holenderskich rodzin tylko do domu dziecka a to jest roznica!
i jezeli nie spisze sie swojej woli w testamencie a sad okrzeknie ze dzieck moze jadnek isc do rodziny to na ten czas miedzy smiercia a rozprawa sadu dizecko i tak idzie do domu dziecka - tak mi powiedzial notariusz, wiec bez wzlegu na to czy rodzina bedzie chciez dziecko czy nie, jezeli nie ma podpisanych przed smiercia paierow u notariusza to dizecko tak czy siak trafi do domu dziecka, roznica bedzie jedynie okres, ktory bedzie tam przebywac.
tyle na teraz reszta pozniej

Czarna nie wiem czy dobrze myślę, ale jak coś to popraw mnie....Jessy karmisz piersią tak?:sorry: karmiąc piersią nie jest powiedziane, ze musisz pić ileś tam szklanek mleka....To wcale nie spowoduje, że będziesz mieć wiecej mleczka w piersiach...To jest jak najbardziej mylne pojecie, że picie mleka lub tak jak kiedyś uważano bawarki zwiększa laktację....Przede wszystkim Trzeba wypijać przynajmniej 2 litry wody dziennie!!!!!:tak::tak::tak:i z tego własnie naprodukuje się mleczko:-) A co do nabiału to możesz wapnia dostarczać sobie w postaci sera, czy jogurtów....i raczej w rozsądnych ilościach....:tak::-)

No wlasnie oto chodzi,ze tak jak pisala Agasta zauwazylam,ze jak wiecej mleka pije to mleko mam tlusciejsze niz po wodzie.Jak byla u nas Kraamzorg tez mowila,zeby pic jakies pol litra mleka dziennie.Ale skoro Malej to nie wchodzi :-D to zostane przy wodzie a mleczko tylko do platkow.

A tak wogole to DZIEN DOBRY juz prawie Weekend

dzien dobry,
Anna, doskonale cie rozumiem, w koncowce mlode tez wykazywaly mega aktywnosc noca :szok::-D
Wczoraj znowu przespaly nocke od 22 do 8, wprawdzie jadly jeszcze o 2 ale na spiaco, a ja bylam bardziej nie wyspana niz jak jeszcze wstaje do nich nad ranem kolo 4, ale za to wieczorem pospaly od 19 do 24 wiec i ja sie porzednie zdrzemnelam. A dzisiaj od 1 do 5 pospaly, i teraz zjadly o 9 i spia dalej :-D

reklama
Witam
Agasta cyt "I ja nie napisalam ze dzieci ida do holenderskich rodzin tylko do domu dziecka a to jest roznica!" A czy ja tak napisałam, że Ty tak napisałaś ?Czytaj uważnie pierwsze moje zdanie w poprzednim poście!

Ja dziś nie poszłam do pracy, bo się pochorowałam na maxa:-( Pół nocy nie spałam, bo grypa mnie męczyła:-(

Aniu co się z Tobą dzieje:confused::confused::confused::confused::confused:
Sencilla podziwiam Cię za pracę z dziećmi, potrafiłaś się skupić:confused::-D
Ann Ty to masz dobrze, dziewczynki już Ci nockę przesypiają:szok::-) Mój Oli jeszcze teraz nad ranem się budzi na mleko:tak:
Karola jak w pracy:confused: Chodzisz z Michałkiem:confused:

Miłego weekendu życzę:tak::tak::tak:

Do góry