reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

No ja....nadal leniu****e...królem kuchni dziś mój M:-D....właśnie się goście schodzą na drineczka i małe co nieco...:tak::tak::tak:
Karola moze tak być jak ząbki mu idą!:shocked2::tak:
Daan biedaczku....nie tak głośno...Gosiu nic mu nie będzie ,nie martw !:-):-):-)
Kochane pytanie retoryczne.... czy jak dziecko zaczyna chodzić to zaczyna chodzić na palcach?Napiszcie jak u was....
A jutro do mnie zawita moja szwagierka....na tydzień !Huuura!
I jakos dotrwam do rozpoczęcia rolu szkolnego, bo praca z moimi maluchami to horror!!!!:szok::baffled::-D
Miłego wieczorku....

A my dzisiaj tym się delektujemy.....

reklama
Niunia moja siostra (starsza) też nie ma dzieci. Po czym lekarz stwierdził, że Twoja siostra może mieć bliźniaki:confused:
Karola ja również śpię zimą w skarpetkach mimo,że nie lubię:no:,ale mój M mnie wyzywa, że wtulam swoje stopy zimne w jego ciałko i muszę zakładać, ale w śnie tak je jakoś wykopie, że rano budzę się bez skarpetek:-D:-D:-D
Mój Oliwierek non stop chodzi i trzyma się za uszka, a jak już je mocno ciągnie tzn że jest śpiący:-D:-D:-D
Aniu moje dzieci nie zaczynały chodzić na palcach, ale Oliwierka nauczyłam i chodzimy na paluszkach, bo Oliwierek ma płaskostopie. Często chodził latem na bosaka po piasku na plaży i widzę poprawę:tak::-) Udanej imprezy życzę:tak::tak::tak:
Zakupy się udały:tak::tak::tak: Kupiłam Nikusiowi 4 bluzeczki na długi rękawek, 1 na krótki, koszulę i spodnie:tak::tak::tak: Dla siebie kupiłam 2 bluzeczki na krótki rękawek w C&A za 3e 1 szt:szok::-):tak::-D i znów 70e ubyło na koncie:szok::szok:

Biorę się za placuszek, bo się rozgadaliśmy z sąsiadem i tak jakoś czas zleciał:szok::-) Oliwierek już śpi,więc się biorę za pieczenie makowca:tak:

Ostatnia edycja:
Dobry wieczór:-)

Co za pogoda u nas... tragedia. Jak ja nie lubię zmna, ale widzę, nie jestem sama;-) Inga jak zwykle śpiewa jeszcze i nie może usnać, mój S. dostaje białewj gorączki przez nią, o to jego dzień usypiania;-) Co chwila musi latać i odkładać gwiazdę do łóżeczka.

Aneta, ja zgłosiłam się do gemeente do szkoy językowej. Wczoraj miałam mieć rozmowę, cz mnie przyjmą, ale musiałam przełożyć, bo mi godzina nie pasował\. oby jak najszybciej wyznaczyli inny termin, bo ja już strasznie chcę do tej szkoły iść:-) I weszcie zacząć uczyć się holenderskiego:-)

Karola, to ciągnięcie uszu t moga być ząbki:-)

Ania, leniu****, należy Ci się :-) A męża masz super, chociaż znajac Sebana to dałby mi na nowe, żeby nie patrzeć na moją posępną minę i nie słuchać mojego biadolenia;-)

Gosia, dawaj małej sporo picia. Moja jak pierwszy raz głos straciła, to poleciałam do przychodni i lekarka nic mi na to nie dała, tylko kazała dwać Ini dużo płynów:-)

Czarna S. co u Ciebie? Coś czuję, że jutro będziemy witać nowego człowieczka:-):-)

witam:-)
u mnie ok...tyle tylko, ze już mam dosyć wszystkiego i najchetniej uciekłabym na koniec świata, by w końcu mieć święty spokój:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::szok::szok::szok::baffled::baffled::baffled::baffled:
Majka non stop marudzi...Znowu zębicha wyszoły....:baffled::szok::tak: Wreszcie...
Oli daje mi w kość, bo jest tak nieusłuchana, że już nie wiem co mam z nią robić....Coprawda uważam, że d... nie szklanka i jak zasłuży to klapa dostanie, ale to też nie skutkuje...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: Za długo siedziałam u rodziców i ona zrobiła się tak nieznośna jak mój chrześniak.....Wszystko chce wymusić płaczem i tupaniem....Dziweczyny poradxcie co robić z takim nieusłuchańcem?????:szok::baffled::wściekła/y: Normalnie pójdę na wizytę do psychologa, bo już załamuję ręce.....:shocked2::angry:
z utęsknieniem czekam na wtorek, kiedy znowu pójdą do przedszkola...Trochę odpocznę psychicznie, bo inaczej to chyba zwariuję....:baffled::baffled::baffled::baffled::szok:

Aniu moja Maja zaczęła chodzić na paluszkach i nawet teraz jeszcze troszkę tak chodzi, ale coraz rzadziej, bo zaczyna nóżka pracować w całości i stawia stopy w całości....;-):tak::tak::tak::-):-):-):-):-):-) Podrzuć tu mi kochana takiego drineczka...;-):sorry2::-)

Anetko jakie płaskostopie??? Przecież stopa dziecka do 4 r.ż ma czas na wytworzenie łuków podłużnych i poprzecznych, bo jest one cechą fizjologiczną, z której to dzieci wyrastają, a z tego co pamiętam to Oli nie ma jeszcze 2 lat....:baffled: W takim razie nie można mu przypisywać, ze już ma płaskostopie...:sorry2::cool2: Ja z Oli też tak miała, ze dopiero ok 3,5 roku wykształciły sie u niej łuki stopy i o płaskostopiu nie ma mowy....:-):tak: A chodzenie na paluszkach jest wskazane, choćby dla kształtowania zmysłu równowagi u dziecka i stanowi też dobre ćwiczenie elongacyjne, czyli korzystnie wpływa na układ kostny-kręgosłup:tak::-D
Zresztą zerknij tu...Będziesz spokojniejsza...
Magdalena Brudzińska - Jak zapobiegać płaskostopiu. Praktyczne rady dla rodziców. Płaskostopie

Czarna
czekamy na wieści...;-):-)

Czarna to sie zaczęło:tak:Oj siedze jak na szpilkach.A jakie długie masz skurcze ?Jak masz skurcz ok 40 sek (jak dobrze pamietam:sorry2:) to dzwon:tak:
Bira to masz przeboje z usypianiem:tak:
Aneta fajnie ,ze zakupy się udały:tak::tak:Tak to jest z pieniadzami,mi się jednak wydaje ,że w pl szybciej się rozchodzą:dry::cool2::tak:
Ania kuszace te drinki:tak::tak: Miłej imprezki:-)
A my popijamy winko:tak:
milej nocki

Pauka my też ząbkujemy:tak::baffled: Już chyba ze 2 mies bez przerwy:tak::baffled::sorry2:(no moze jakieś dwa dni były spokojne)
Co do Oli to nie wiem co poradzic ,moze faktycznie idz do psychologa :dry:
Teraz to juz na serio dobranoc(zagladam co u Czarnej:-))

reklama
Karola, u mnie zawsze były przeboje z zasypianiem. No może poza jednym wyjątkiem, kiedy miała 6 miesięcy to sama usypiała i przesyiaa nocki, ale to trwało jakieś dwa miechy tylko... abo krócej... nie pamiętam dokładnie:baffled:

Do góry