reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

dzien dobry
Karola moj komputer padl na poczatku tyg jakos i tez z nim na wlasna reke nie da sie nic zrobic, probowalismy jzu wszystkiego :wściekła/y: wiec na poniedzialek wieczorem mam zamowionego fachowca i mam nadzieje ze nie wywale kasy na darmo i ze jednak uda sie go naprawic :tak:
Gosia ja zaczelam podawac malej warzywka jakos koniec 4 miesiaca. Mowia ze dzieciom karmionym cycusiem trzba pozniej zaczac dawc niz tym karmionym mlekiem modyfikowanym. Na poczatku dawalam malej slioczki bo tak bylo wygodniej. Jadla male porcje wiec nie oplacalo sie gotowac. a teraz to sama robie jej owocki, bo moja panna na raz potrafi calego banana z gruszka i do tego ciasteczko liga wsunac, takze apetyt ma niezly :-) i wiadomo swieze to swieze no i taniej niz sloiczki wychodzi oczywiscie. Z obiadkami to tez juz przeszlismy na gotowanie :tak: i malej bez roznicy czy to ze sloiczka czy domowe, bo wcina wszystko jak popadnie :-D
Czarna zmien suwaczek na pospiesz sie mala :-D
Aniahaven maz aniol :tak:

U nas w nocy byla straszna burza rano swiecilo sloneczko a teraz znowu leje jak z cebra, do tego blyska sie i grzmi :-(

U nas jutro znowu imprezka :baffled:
I tak imprezujemy co weekend az do 7 pazdziernika wlacznie :szok: Na szczescie nie u nas te imprezki, bo chyba bym zwariowala :-D Wysprzatalam cala kuchnie wlacznie z wymyciem lodowki, poprasowalam, poscieralam kurze i jeszcze musze odurzyc i podloge wymyc. Nie zebym miala zapal do roboty, ale jak trzeba to trzeba :dry:

reklama
Dzien dobry!

Ale tu pustki z rana!:szok::szok::szok:
U nas w nocy też szalała burza, a dziś jeszcze się trzyma...ale pewnie lunie po południu!:baffled:A dziś w Bredzie imprezka na centrum...
Czarna S.pomysł Agasty na suwaczek SUPER!:-DZrób dzidzi taki....
A my już zaliczyliśmy rodzinne zakupy,spacer w lesie i myjnie....;-)
Zaraz mąż zabiera dzieciaczki do parku żeby poszalały a ja...poszaleje z odkurzaczem!:-)
Miłej soboty kochane...

Witam Was kochane:tak::tak::tak::tak:
Aniu jestem jestem,szwagierka wczoraj pojechała, więc myślę, że i czasu dla Was więcej będę miała:tak::tak::tak::confused::confused::confused:
Wczoraj wysprzątałam sobie mieszkanko i nawet obiadek na dziś zrobiłam, a teraz się "relaksuje" przy kompie:-D:-D:-D:-D, bo Oliwierek śpi, mężuś pracuje za oknem,a Niko "pomaga" tacie:-D:-D:-D:-D Myślę aby coś upiec, ale weny i chęci brak:baffled:
Na dworze zimno jak jasna cholera, nie lubię takiej pogody:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, mi nawet w mieszkaniu jest zimno mimo, że mam 2 długie rękawy:szok::szok::szok:, ale przecież nie będę grzać w mieszkaniu w sierpniu:no: Obawiam się o nasze dopłaty, bo ja taki zmarzluch jestem, a w zimę to nie szczędziłam gazu:szok::no: Mąż na krótki rękawek, a ja w swetrze zawsze zimą siedzę:baffled:
Gosiu ja również podawałam warzywka od 4 miesiąca:tak::tak: Moje dzieci nie chciały za nic w świecie jeść słoiczkowych obiadków:no:
Agasta ile Twoja mała potrafi zjeść:szok::szok::szok::szok: Szkoda, że moje dzieci tak ładnie nie jedzą:no:
Aniu fajnie, że znalazłaś paragon:tak::tak:,a mężuś ma dobre serce:tak::-)
Karola mój pewnie też by marudził, że zgubiłam paragon, ale ja chyba więcej bym marudziła, że nie mogę go znaleźć i wolałby kupić nowe żelazko niż słuchać mojego marudzenia:-D:-D:-D:-D
Czarna, Agasta ma fajny pomysł na Twój suwaczek:-D:-D:-D
Magdaleno witaj i nie znikaj:tak::tak::tak:
Niunia co tam u Ciebie, kiedy do NL jedziesz:confused::confused: A z siostrą masz dobrze, bo moja moich dzieci na wakacje nie chce:no::no::no:
Ann śliczny mercedes, a księżniczki w nim jeszcze śliczniejsze:tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-)
Bira jaką szkołę dla siebie załatwiasz:confused::confused::confused: Językową:confused::confused::confused:
Uciekam na centrum Nikusiowi muszę kilka ciuszków kupić, bo szkoła się zaczęła a rękawki "się wstąpiły":-D:-D:-D

miłego weekendu:tak::tak::tak:

Czesc dziewczyny
ale pogoda brrrrrrr strach nos za drzwi wystawic, a musze po proszek do prania dla malego leciec kupic :dry::dry: moze nam sie uda w malych przerwach miedzy ulewami:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jesien sie zbliza wielkimi krokami, a na ulicach pojawily sie sliczne dynie, jedyny plus tej pory roku:happy2:
Daanus juz od miesiaca wcina wszystkie warzywka jakie znalazlam w sloikach i z roznym upodobaniem je, np. wynalazek pt. ziemniaki z kukurydza nie bardzo mu przypadl do gustu ale marchewka z ziemniakiem juz jak najbardziej. Z tego co piszecie to gdzies za miesiac sprobuje mu cos ugotowac :tak: pytam was o to bo moja mama pytala mnie ostatnio czy juz mu moze podaje jakies zupki np. rosol z grysikiem ale mi sie to wydawalo jeszcze za wczesnie . Najpier chce go z warzywami oswoic i jak juz zacznie wiecj jesc to wtedy mu zaczac gotowac
Dzieki za rady:-):-)
Czarna a ja ci mowie ze ten dzien sie jeszcze nie skonczyl i dzisiaj w nocy sie zacznie
Aniu dobrze ze znalazlas paragon bo przy takiej ilosci prasowania jakie ty masz to napewno ciezko by bylo bez takiego sprzetu
Maly spi wiec sie ide pouczyc.....

Czarna mowilam ci ze tak bedzie jutro o tej porze juz bedziesz dzidzie karmic:-):-):-):-)
Aniu weekend jest po to zeby sie lenic i nabierac sil na nadchodzacy tydz. wiec leniu...j bez wyrzutow sumienia:tak::tak::tak::-):-)
Dziewczyny czy to mozliwe zeby Daan tracil glos od swojego piszczenia. Slysze ze chce piszczecv i nie moze wiec krzyczy ale takim grubszym glosem:confused::confused::confused:

gosia- u nas wiktoria nie raz miała chrypke od krzyczenia:tak:
co do obiadków ja dawałam ze słoiczków- w PL szybciej podawane mięso, i zupelnie inaczej warzywa np kalafior jest p,ózniej a w NL od 4mies o ile dobrze pamietam:confused::sorry2:
wiktoria po roku jak już próbowała nasze jedzenie, skonczylismy ze sloiczkami i zrobiła sie małym niejadkiem:sorry2: ale teraz znowu kupiłam sloiczki i widze ze je, moze znudzila jej sie moja nudna kuchnia:-D

czarna- pewnie dzisiaj juz bedzie po wszystkim:tak: oby łatwo poszło;-)

aneta- jutro przyjezdza mój P po nas i we wtorek zamierzamy byc juz w NL:tak:
a co do siostry to nie ma swoich i zawsze popilnuje wiki, choc z niej taka panikara ze:szok: a lekarz jej powiedzial(sa w trakcie starania sie) ze jesli sie uda to moze miec blizniki:-D

aniahaven- ja dzisiaj cały dzien mam lenia;-)

ann- super bryka:tak:

reklama
Hej ja jestem tak zakręcona ,że nie wiem czy już pisałam dziś:tak::baffled:
Agasta to imrezowicze z was :tak:Michałek też zje co mu dam i zawsze bużke otwiera:tak:
Czarna trzymam kciuki, może to już:tak:życze szybkiego i łatwego rozwiazania:happy2:
Ania po takim tygodniu ci się należy leń:tak::-D
Aneta ja też jestem zimorodek,w pl zima musze spać w skarpetkach bo inaczej nie zasne:tak:
Niunia czekamy na ciebie w nl:happy2:
Michałek od tygodnia sie cały czas za głowe i uszy trzyma.Możliwe ,że to od zebów?Zawsze się ciagnoł przy zabkowaniu ale nie tak czesto:baffled::confused:

Do góry