reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Holandia

czarna- dobry temat, my właśnie sie zastanawiamy bo mąż otwiera firme w NL a do tej pory miał w PL i nie wiemy jak bedzie z samochodem, bo jest na niego a nie oplaci sie przerejestrowac:baffled:
moze ktoraś wie czy może być jeden samochód na blachach NL i jeden na PL:confused:
aniahaven-o ile dobrze pamietam mieliście samochod na polskich blachach i nie mieliscie klopotu na z parkingiem:confused:

a tak w ogóle to miłej niedzieli wszystkim życze;-)

reklama
Dzień dobry

Z tego co ja doświadczyłam i wiem to policja się czepia jeżeli jeździ się anutem na hol blachach a jest się zamledowanym tutaj i ma się pl prawko :tak:

Witam Was niedzielnie :tak::tak::tak:
Czarna my mamy jedno auto na PL tablicach (będziemy nim jeździć tak długo aż nas duane nie złapie:-D) i jedno na NL tablicach:tak::tak::tak::tak:
Nasze PL auto jest zarejestrowane na teścia, ale mimo to nie można nim tutaj jeździć, jeśli złapie nas duana to nie ma wykręcania, że teść przyjechał na wakacje i pożyczyliśmy auto, ich to nie interesuje, spisują licznik i za 2 tyg ma tego auta w NL nie być, jeśli Cię złapią to spora kara za to jest:baffled::baffled::baffled::baffled: (wiadomości te uzyskałam od znajomych, którzy mieli już przygody z duane)
Niunia jeśli Twój M zakłada firmę to nie lepiej kupić auto na firmę w NL:confused::confused::confused:

My mamy zamiar w przyszłości (mam nadzieję, że niedalekiej) kupić busa i tylko i wyłącznie na NL tablicach:tak::tak::tak::tak:
Agasta oczywiście policja się czepia, że jeździsz na PL prawku, ale mandatu Ci dać nie mogą, bo nigdzie nie zostałonapisane, że nie wolno na np PL prawku w NL jeździć:-):tak:Gdzieś kiedyś miałam odnośnie tego artykuł o tym, że policja nie może Ci za to dać mandatu:-):-):-)

Karola a Ty co odsypiasz wczorajszą imprezę:-D:-D:-D:confused::confused::confused::confused: My wczoraj już nie dotarliśmy,bo dostałam @ i brzuch mnie rozbolał:baffled::baffled::baffled: O następnej imprezie mnie poinformuj, a może dziś coś też jest:confused::confused::confused::confused:

Magdalena witaj znów z nami, fajnie, że wypoczełaś i urlop się udał:tak::tak::tak:
Ann jak sobie radzisz z dziewczynkami:confused::confused::confused: Mój M ostatnio mnie szkol, że za dużo się małym dzieciom przyglądam:-D:-D:-D
Aniu, Agnes - Szerokiej drogi, wracajcie do nas:tak::tak::tak::tak:
Agnies raz jeszcze gratuluję ciąży:tak::tak::tak: i na nudności mi pomagały banany lub rano przed wstaniem z łóżka krakers:tak::tak::tak:
Czarna jak się czujesz:confused:, jakieś skurcze już odczówasz:confused::confused::confused:
Robale Życzę Ci powodzenia i trzymam kciuki za staranka:tak::tak::tak:
Sencilla troszke się spóźniłam, ale życzę Ci udanego weekendu pod namiotem:tak::tak::tak::tak:
Natka wyglądacie z mężem cudownie:tak::tak::tak::tak::tak:Więcej foteczek prosimy:tak::tak::tak:
Bira mi by się przydał psycholog, ale do tego starszego, bo czasem już wysiadam:baffled::baffled::baffled: Nie wiem czy to taki wiek, ale jest strasznie nieznośny:no::no::no: Od poniedziałku do szkoły idzie,więc mam nadzieję, że tam trochę energii zostawi:tak::-) Oliwierek ma swoje foszki czasem jak mama czegoś nie pozwala to kładzie się na podłogę i tupie, ale wtedy wychodzę, on wstaje, i przychodzi się przytulić:tak::tak::tak::tak:
Pauka fajne foteczki robisz:tak::tak::tak::tak:Twoje ksieżniczki również cudowne:tak::tak::tak:
Beauty, Twiggless i pozostałe koleżanki gdzie się podziewacie:confused::confused::confused:
Przepraszam Was, ale nie jestem na bieżąco, więc mogłam coś pominąć:baffled::baffled::baffled:

Miłej niedzieli Wam życzę:tak::tak::tak:

Aneta na pl prawku możesz jeździć w nl, ale tylko 10 lat od momentu wydania prawka. Po tym czasie musisz wymienić prawko na holenderskie, bo jak nie, to wtedy już mają prawo wlepić Ci mandat. Wstawaiałam już kiedyś tutaj artykuł na ten temat na str rdw jest to dokładnie opisane

aneta skurcze to ja mam juz od prawie 2 tyg.ale to chyba jeszcze nie te:-)
Wlasnie wrocilismy do domku z Giethoorn,takiej holenderskiej wenecji,jak to niektory okreslaja.
giethoorn - Google Video's#
tu mozecie sobie obejrzec jakie piekne miasteczko.
A teraz odpoczynek bo twardy brzuszek meczy:tak: ale Mala cos sie nie chce dac wygonic :-D:-D:-D

Czesc dziewczynki
Ania wietam w holand
Aneta dzis juz nie ma zadnych imprez,wczoraj byly az 4 pokazy:szok::tak:My widzielismy 3 ,super byly:tak::tak:A ile ludzi bylo cala plaza zawlona i na molo i deptaku:szok::tak::baffled:Imprezy na calego.A co pozniej w tramwajach i autobusach bylo:szok:masakra. Przeciez twoje dzieciaczki to aniolki:tak::tak:Pozdrowionka dla siostry twojego P:tak:
Co do jazdy na polskich blachach,rozmawialismy z panem ktory pracowal w duanie i tak;jesli jestes tu zameldowany nie mozesz jezdzic na pl rejest,nawet jak auto nie jest na ciebie zarej:sorry2:Gdy jezdisz musisz miec kolo siebie osobe zameldowana w pl ,inaczej odbieraj auto:baffled:
My wczoraj na imprezkach ,a dzis na morzem bylismy:tak:Nawet sie kapalismy ,a Michas sie zamoczyl prawie do pasa , tak strasznie sie cieszyl jak fale szly do nas:tak:
dobrej nocki

Hej!
Co tu takie pustki???:szok::szok::szok:;-)
Padam na twarz ale chciałam doczytać co u was....:-)
Agnes dotałaś?Jak po podróży?:nerd:
Niunia ja mam auto na hol blachach i dlatego nie mam problemu z parkingiem...
Płace też niezłe podatki z tego tutułu nie powiem...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:No cóż...
A gdzie Natki zdjęcia oglądacie , na NK?:confused::zawstydzona/y::sorry2:
Ann widzę że dziewczynki cie pochłonęły....wstaw jakieś nowe fotki bo ja to sie poryczałam ze wzruszenie jak zobaczyłam twoje kruszynki!:tak::tak::tak:
Sencilla a Ty nadal pod namiotem?:blink:

Uciekam do wyrka...DOBRANOC....

reklama
Ann widzę że dziewczynki cie pochłonęły....wstaw jakieś nowe fotki bo ja to sie poryczałam ze wzruszenie jak zobaczyłam twoje kruszynki!

Hej laski,
To prawda mlode mnie pochlonely :-D, jeszcze sie docieramy, czasami mam niezly koncert zyczen ale daje rade, w zasadzie sama bo m od srody zaczal pracowac wiec ja sama oficjalnie od jutra bo do piatku byla jeszcze babka z kraamzorg wprawdzie tylko na 3h przychodzila, ale tak mi ranek zlatywal...
A tak pozatym to u nas wszystko ok, jeszcze troche i zaczniemy druga czesc remontu bo powoli swiezo upieczeni dziadkowie chca odwiedzic wnusie :-D
Ania to kiedy kawka?

a czas leci w srode juz mijaja dwa tyg od porodu, ja juz jestem w 100% nowka nierdzewka, wzasadzie bylam od poczatku...
A tu moje panny zdj z piatku...
w bialym Claudia, w niebieskim Natalia

Ostatnia edycja:
Do góry