reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

czesc dziewczyny. jestem bb-boomka zamieszkala na stale w niemczech, ale na 2 tygodnie wczasujemy sie w amsterdamie. moze macie dla mnie jakies ciekawostki, co tez tu mozna ciekawego przedsiewziac z 3,5 latkiem.
mieszkamy przy victorieplein, ale mamy rowery, przyczepke, no i w ogole nie straszne nam zadne sirodki lokomocji. zwiedzamy przewodnikowo, albo zmykamy do castricum nad morze. nie mamy jednak zadnych znajomych z dziecmi, ktorzy mieliby jakies mniej przewodnikowe a bardziej "tajemnicze" zakatki do zaproponowania.
pozdrawiam i licze na odzew ;-)

reklama
Aga sto, duzo jest cudnych atrakcji dla dzieci. wlasnie wrocilam z malymi z plazy, napisze Ci pozniej, co ja znam fajnego, a mysle, ze duzo mam z holandii ma jakies ciekawostki do polecenia :tak:

Bry,
ja już po pracy, trochę zmęczona ale daję radę :tak:

Sencilla do parku o którym wspominasz mam 38 km :-) Może się umówimy na małe spotkanko bo widzę Anna117 też chętna by była :tak::-):tak:
Tylko że mi pasuje z weekendów jedynie 22 i 23 sierpnia, bo teraz w sobotę mamy imprezke i 30 sierpnia też :tak:
Karola Claudia budzi się w nocy do jedzenia jak jej się chce, bez względu na to ile razy dziennie pije mleko, chociaż ona ma unormowany rytm mleko pije 3 razy do tego dostaje rano owocki a w południe ciepły obiadek ziemniaczki, warzywa i mięsko, więc można powiedzieć że dziennie zjada 4 posiłki :tak:
Chyba, że budzi się do picia mleka w nocy, to wtedy pije mleko 4 razy, bo na 3 butlach nie pociagnie cały dzień :no:
A na noc czasami dodaję jej do mleka kleik ryżowy (bo niby sytniejsze) ale i tak nie pomaga. Jak ma się zbudzić to się zbudzi, choćbyś jej sam grysik dała to i tak wstanie na flachę jak jej się zechce :-D

Robale, wejscie do tropicany kosztuje 14,50/ os. dorosla
11.50/dzieci od 3 r.z

Karola, nie przejmuj się tym ze Michałek je w nocy, ma taką potrzebę i tyle. Prędzej czy później z tego wyrośnie. Szymek bardzo długo budził sie na jedzenie i wogóle za dużo mleka pił (wg pań z CB),ja przestałam sie do tego przyznawać i mówiłam, ze przesypia noce i pije ksiązkowe ilości :happy2: . Z czasem mały sam odstawił się i od mleka i od nocnych pobudek.

aga_sto mi sie podobalo w Nemo - muzeum nauki, w Linaueshof tez jest bosko, wlasnie w niedziele byl tam maz z corka jeszcze jest fajny Sprokjeswonderland (czy jak to tam sie pisze) Krysi podobalo sie tez Space-expo muzeum statkow kosmicznych i Naturalis muzeum przyrodnicze (to akurat w Leiden) Walibi World podobalo sie mi akurat, ale dla dzieci tez byla masa atrakcji to chyba wszystko co znam, pogooglaj i sprawdz jakie ceny

reklama
Agasta micha tez ma 2razy mleko( na koloacje + kleik) ,obiadek ,deserek ,jakas kromeczke lub juz jajecznice ,a miedzy tym zawsze jakis chrupek kukurydziany lub ryzowy.I nocne karmienie:tak:A babka jeszcze jedna flache chciala ,zebym mu dawala:baffled:
Beauty ja sie nieprzejmuje tylko wszyscy w kolo robia wielkie oczy i mowia "w tym wieku juz nie powinien jesc":confused:I zawsze jak sie obudzi to flaszeczka czeka:tak::tak:
Tez slyszalam o tej tropikanie:tak:wszyscy bardzo chwala:tak:
Michalkowi beda sie przebijaly gorne i prawa dolna dwojka:szok::baffled: bo juz ma dziaselka napuchniete i gorne troszke przeciete:confused:Narazie jest dobrze ,zobaczymy co bedzie w pozniej:sorry2:
dobrej nocki

Do góry