reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

czesc dziewczyny. jestem bb-boomka zamieszkala na stale w niemczech, ale na 2 tygodnie wczasujemy sie w amsterdamie. moze macie dla mnie jakies ciekawostki, co tez tu mozna ciekawego przedsiewziac z 3,5 latkiem.
mieszkamy przy victorieplein, ale mamy rowery, przyczepke, no i w ogole nie straszne nam zadne sirodki lokomocji. zwiedzamy przewodnikowo, albo zmykamy do castricum nad morze. nie mamy jednak zadnych znajomych z dziecmi, ktorzy mieliby jakies mniej przewodnikowe a bardziej "tajemnicze" zakatki do zaproponowania.
pozdrawiam i licze na odzew ;-)

reklama
Aga sto, duzo jest cudnych atrakcji dla dzieci. wlasnie wrocilam z malymi z plazy, napisze Ci pozniej, co ja znam fajnego, a mysle, ze duzo mam z holandii ma jakies ciekawostki do polecenia :tak:

Bry,
ja już po pracy, trochę zmęczona ale daję radę :tak:

Sencilla do parku o którym wspominasz mam 38 km :-) Może się umówimy na małe spotkanko bo widzę Anna117 też chętna by była :tak::-):tak:
Tylko że mi pasuje z weekendów jedynie 22 i 23 sierpnia, bo teraz w sobotę mamy imprezke i 30 sierpnia też :tak:
Karola Claudia budzi się w nocy do jedzenia jak jej się chce, bez względu na to ile razy dziennie pije mleko, chociaż ona ma unormowany rytm mleko pije 3 razy do tego dostaje rano owocki a w południe ciepły obiadek ziemniaczki, warzywa i mięsko, więc można powiedzieć że dziennie zjada 4 posiłki :tak:
Chyba, że budzi się do picia mleka w nocy, to wtedy pije mleko 4 razy, bo na 3 butlach nie pociagnie cały dzień :no:
A na noc czasami dodaję jej do mleka kleik ryżowy (bo niby sytniejsze) ale i tak nie pomaga. Jak ma się zbudzić to się zbudzi, choćbyś jej sam grysik dała to i tak wstanie na flachę jak jej się zechce :-D

Robale, wejscie do tropicany kosztuje 14,50/ os. dorosla
11.50/dzieci od 3 r.z

Karola, nie przejmuj się tym ze Michałek je w nocy, ma taką potrzebę i tyle. Prędzej czy później z tego wyrośnie. Szymek bardzo długo budził sie na jedzenie i wogóle za dużo mleka pił (wg pań z CB),ja przestałam sie do tego przyznawać i mówiłam, ze przesypia noce i pije ksiązkowe ilości :happy2: . Z czasem mały sam odstawił się i od mleka i od nocnych pobudek.

aga_sto mi sie podobalo w Nemo - muzeum nauki, w Linaueshof tez jest bosko, wlasnie w niedziele byl tam maz z corka jeszcze jest fajny Sprokjeswonderland (czy jak to tam sie pisze) Krysi podobalo sie tez Space-expo muzeum statkow kosmicznych i Naturalis muzeum przyrodnicze (to akurat w Leiden) Walibi World podobalo sie mi akurat, ale dla dzieci tez byla masa atrakcji to chyba wszystko co znam, pogooglaj i sprawdz jakie ceny

reklama
Agasta micha tez ma 2razy mleko( na koloacje + kleik) ,obiadek ,deserek ,jakas kromeczke lub juz jajecznice ,a miedzy tym zawsze jakis chrupek kukurydziany lub ryzowy.I nocne karmienie:tak:A babka jeszcze jedna flache chciala ,zebym mu dawala:baffled:
Beauty ja sie nieprzejmuje tylko wszyscy w kolo robia wielkie oczy i mowia "w tym wieku juz nie powinien jesc":confused:I zawsze jak sie obudzi to flaszeczka czeka:tak::tak:
Tez slyszalam o tej tropikanie:tak:wszyscy bardzo chwala:tak:
Michalkowi beda sie przebijaly gorne i prawa dolna dwojka:szok::baffled: bo juz ma dziaselka napuchniete i gorne troszke przeciete:confused:Narazie jest dobrze ,zobaczymy co bedzie w pozniej:sorry2:
dobrej nocki

Do góry