reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

czesc

meludje że żyjemy i znów jestesmy w NL
jestem u Was tu na bieżąco ale już z pisaniem na bakier...

Agnes Toola gratulacje :tak:

witam nowe "holenderskie mamy" na forum i ich dzieciaczki

wyjezdzającym i powracającym zycze szczeskiwej podróży i udanych wakacji...

a tak przy okazji, czy ktos robil chrzciny w Holandii?? nie moge sie zdecydowac czy robic tutaj czy w Polsce. tzn ja wole tutaj, ale chcialabym wiedziec, jak to wyglada tutaj. za wszelkie info z gory dziekuje
Magda moj Antoś był chrzczony tu w NL własnie w polskim kościele, na mszy którą prowadził ks. Obiedziński. wszystko odbylo sie całkiem normalnie tak jak w Polsce... a co najwazniejsze bezproblemowo tzn ksiądz nie robil problemów papierkowych tak jak moj proboszcz w PL... nie mam ślubu kościelnego i moj. m nie jest wiary katolickiej...

Ostatnia edycja:
reklama
Dobry wieczór:-)

Ania, szerokiej drogi:-) Ale Ci zazdroszczę wyjazdu do Polski. Ja wróciłam z Pl 15 lipca, ale chetnie pojechała bym znowu;-)

Ann, trzy tygodnie zleci, że nawet nie zauważysz:-)

Agnes, współczuję mdłości. Próbowałaś pomóc sobie torecanem? mi to życie uratowało w ciąży z Ingą, bo żygałam dalej niż widziałam;-)

Agasta, kuruj się.

U mnie młoda wreszcie poszła spać. Dzisiaj mieiśmy Panią z CB i Inga pokazała na co ją stać, czyli wrzaski, uciekanie itp, kazała urbroić nam się w cierpliwosć, bo odobno to jej minie:baffled: Stwierdziła też, że I. jest za młoda na nocnik, że jeszcze nie czuje, ze chce jej się siku:szok: A w zasadzie w domu młoda większośc czasu bez pieluchy biega... No i 20 mamy szczepienie na pneumo...

ania - zycze udanych wakacji
agasta - szybkiego powrotu do zdrowia

my dzis po wizycie w agencji nieruchomosci i chcemy wynegocjowac jakies porozumienie z wlascicielem zeby nie placic za mieszkanie skoro mieszkac nie bedziemy i szukamy kogos na nasze miejsce od pazdziernika,

wogole niedawno ukradli mi rower i maz juz 2x byl na policji zglaszac, podpisywac itp i dzisiaj nie uwierzycie dostajemy list z policji zeby sie zglosic, maz leci jak szalony a oni... daja papierek do podpisania bo im sie cos w systemie nie zarejestrowalo :baffled:

Michalek tez spi ,chodz budzi sie co pol godz:baffled::baffled:Czyzby znow jakis zabek?:baffled::confused:
Aniu szerokiej drogi i wypoczywaj ile sie da!!!:tak::tak::tak:
Beauty witaj w hol:-)
Bira Aneta ma synka w podobnym wieku do Ingi:tak:Tez go uczyla siusiania do nocnika,czy sie w koncu udalo nie wiemy bo sie wczasuja w pl:tak::tak: Gdzie byliscie wczoraj nad morzem?
Ja juz mam posprzatane ,obiad na jutro prawie gotowy, zebra upieczona:tak:Rano tylko pranko zrobie i odpoczywam:tak:

twiggless dzieki, ja coraz bardziej przekonuje sie do chrzcin tutaj. tylko, ze w Rotterdamie jest inny ksiadz, mam nadzieje, ze tez bedzie bezproblemowy.

szerokiej drogi dla wszystkich urlopowiczow.

Karola, my jeździmy do Sheveningen, bliżej mam na Duindorp, ale na S mam lepsze połączenie autobusowe:-) Zawsze jeżdżę z koleżanką, węc potrzebujemy sporo miejsca dla dwóch wózków:-) A tak apropo, to synek koleżanki też Michaś jest w wieku Twojego malucha:-) Jakoś z końca listopada:-)
Co do nocnika to walczymy z nią już długo bardzo, ale pomogła nam ksiażeczka "Mój przyjaciel nocnik" którą katowaliśmy kilka razy dziennie i w sumie Inga potrafi zawołać siku, dlatego dziś zdziwiłam się, że powinniśmy dać jej jeszcze czas:baffled:

U mnie też dzisiaj wielkie sprzątanie było, między innymi przez tą wizytę z CB. Ale syf już był niemiłosierny, bo przez tydzień tylko odkurzane było, a przy dwóch psach można sfiksować ze sprzątaniem;-)

reklama
Hej!!!
Aniu udanego pobytu w Polsce :tak::tak:
Bira a ten torecan to kupuje się w aptece bez recepty?ja Dawidka też próbowalam uczyć sikania do nocnika ale skończylo się na próbach niby wie o co chodzi ale sikać do nocnika nie chce i już :baffled:a teraz narazie nie mam do tego siły :baffled:a pytałam jak często chodziłaś do lekarza bo teraz przez te pierwsze miesiące chyba jeszcze pojadę do Holandii tak do grudnia nie chce mi się samej siedzieć tu w PL :tak:trochę się boję ale zobaczę co mi powie jeszcze ginekolog w następnym tygodniu mam zamiar isć do Trzcińskiego:tak::tak:
narka pewnie tu jeszcze zajrzę bo w dzień jak mały spał to ja z nim a teraz mi się nie chce siedzę i obiadam się:szok:

Do góry