reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Hej dziewczyny
U nas kolorowy zawrot glowy.Mama dojechala przed 22 i oczywiscie przegadalysmy prawie cala noc.Od rana juz dalej wymiana ploteczek przy sniadanku.Potem bylysmy na miescie,znowu ponad 3 godzinki spacerku:tak:
Wrocilysmy do domku,chwilka odpoczynku potem obiad itd.Teraz dopiero mialam chwilke zeby do Was zajrzec ufff tyle napisalyscie ze nadazyc nie idzie.

Gratuluje Agnes
Agasta przynajmniej wiemy ze Claudia nie jest samolubem i lubi sie dzielic :-D
Bira rowniez witam serdecznie
Wszystkim plazowiczkom zycze pieknej pogody
Ann:) chcesz mnie zostawic na szarym koncu sama w oczekiwaniu?Pokoik masz slicznie urzadzony.My zamontowalismy dzisiaj polki i juz prawie wszystko gotowe.

Zegnam sie na dzisiaj i nie wiem kiedy znowu zajrze dlatego zycze wszystkim z gory milego,slonecznego weekendu.

reklama
Magda ja byłam tutaj na chcrzcie małego naszej kuzynki i powiem ci beznadzieja, mimo, że chcrzest był katolicki a nie protestancki. Nie było żadnej mszy, tylko poprostu chcrzest. rodzice (były 3 rodziny) praktycznie prowadzili go sami - mieli książeczki z których czytali i śpiewali - sami je drukowali i wszystko ustalali. Ksiądz był właściwie od parady i jedyne co zrobił to polał dzieciom głowkę wodą.
Wogóle rodzice ubrani byli w zwykłe shirty i dżinsy, żadnego "odświętnego" ubioru :-( Inne dzieci latały po kościele darły się i śpiewały zwykłe piosenki a ksiądz jakby nigdy nic stał i patrzył a radzice też sobie z tego nic nie robili i pozwalali dzieciom tak świrować.
Ale pewnie co kościół to inaczej :-)

Agnieszka, ja zaczęłam chodzić do Trzcińskiego dopiero od 6 miesiaca. Wcześniej chodziłam do Lisiewicza, ale ten prawie pogonił moją ciazę i szybko się od niego zmyłam. Ja chodziłam na wizyty co ydzień, co dwa. raz mi się zadarzyło trzy tygodnie wolnego;-) Ale u mnie to inna bajka była, bo ciąża była zagrożona. Dziewczyny z któymi rozmawiałam w poczekalni przychodziły co 4 tyg. mniej więcej:-) USG dopochwowe było robione za każdym razem plus te USG z pomiarami nie amięam w których tygodniach... Wg. mnie Trzciński to najlepszy położnik w naszym mieście, ma ogromną wiedzę, doświadczenie i super podejście do pacjentki. Następna moja ciąża tylko u niego:-)
Co do spania, to Inga ma drzemkę zawsze ok. 14-15, ale dziś przedłużył nam się pobyt na plaży i laska mi padła przed 17, więc już będzie spać do rana:-) Normalnie chodzi spać po bajce czyli ok. 20:30:-)

ja widzialam chrzciny w polskiej parafii w amsterdamie kilka razy i byly super, pelny kosciol na normalnej mszy, jak w Polsce, moze trzeba do dobrego ksiedza zapukac, polecam Polska Misja Katolicka Amsterdam i ks Obiedzinskiego

u mnie dzien niezbyt pomyslny, wlasciciel nie zgodzil sie na wczesniejsze zerwanie kontraktu wynajmu i przez 2 miesiace bedziemy placic wynajem i kredyt :-(szkoda
ostatnio spedzam z corka wieczorami wspaniale czas i zaluje ze tak malo go mamy

Magda ja mysle zew roterdamie na polskiej mszy bedzie normalny(polski) chrzest:tak:A po holendersku nigdy nie widzialam:dry:
Agasta to mialas przywitanie :tak::-DPewnie nie jedne jeszcze takie sytuacje nas czekaja:baffled::tak::-)Biedaczka buziaczki od przyszlej tesciowej:-D:-D
Lece pod prysznic ,Michas dopiero teraz zasnol.Chyba przez ta duchote nie mogl spac,bo sie krecil i pozycji do spania szukal:tak:
Jutro praca wiec juz sie zegnam

cześć:-)

wiktoria spi a u nas w bloku ktoś jeszcze wierci w scianach:szok::baffled:
dzisiaj siostra zostawiła mi psa, ale tylko na jeden dzien:sorry2:

agnes-gratulacje;-):tak:
widze że dużo jest dziewczyn ze zdunskiej woli:-D

agasta-miałas niezla przygode:-D

ann-życze "lekkiego" porodu

szcerze, przeszło mi i chciałabym byc w ciąży:-D tylko obawiam się porodu:baffled: ale chyba troszke jeszcze poczekam, moze uda sie mojej siostrze najpierw:sorry2:

już nie pamiętam co miałam pisać:dry:
miłego wieczoru;-)

czesc dziewczyny
ja juz jakos dochodze do siebie bardzo dziwna choroba cala polowka ciala boli nerwobole wysypki wszystko swedzi szok:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
ale nie moge narzekac bo najgorsze juz za mna a lekarz mowi ze do 2 tyg moze sie to wszystko rozwijac a ja mam nadzieje po 2 tyg. juz wszystko bedzie dobrze:dry:
Wczoraj bylam z Daanusiem w CB wazy 8300 i 69 cm ma:szok::szok::szok::szok:- chlop jak dab no ale w sumie nie mam sie co dziwic ja duza moj M. tez kawal chlopa wiec i maly musi rosnac a dzisiaj dostal swoj pierwszy prawdziwy obiadek marchewke na probe tylko 3 lyzeczki ale bardzo mu smakowalo oblizywal sie i tylko paluszkami pociskal dalej:-D:-D:-D wrzuce kiedys zdjecia
Ann pokoik sliczny i bardzo praktycznie urzadzony i masz taka sama wanienke jak ja, juz niedlugo tam polozysz swoje ksiezniczki:tak::tak::tak:
Sencilla witaj po urlopie, widze ze ducha towarzyskiego przywiozlas z polski i juz spotkanie organizujesz. ja oczywiscie rowniez b. chetnie sie pisze na spotkanie
Agnes 1 gratuluje fasolki oby zdrowo rosla
Agasta to mala cie przywitala, ale napewno to bylo niechcacy;-);-):sorry2:
ide pod prysznic bo u nas dzisiaj jak na Majorce, woda w morzu jak herbata ledwie dychac idzie :cool2:

:-DWitam znowu wieczorkiem...:-D

Agnes super wiadomość!!!!! :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D

Karola ja też ci zazdroszczę tego morza....;-):tak::-D Ja to już wieki nie byłam a tak bardzo chciałam w ty roku pojechać z dziewczynkami, a tu znowu w wakacje siedzę sama.....:-:)dry::baffled:

Agasta no to sie porobiło....Mam tylko nadzieję, że nockę prześpi spokojnie....Tak to już jest z tymi zębiskami, że jak wychodzą to z każdej strony leci.....:baffled::zawstydzona/y:;-):-)

Aniu a ty coś taka zabiegana? Ostatnie przygotowanie i porządki przed wyjazdem?:confused::-D Dostałaś wiadomośc na priva?:confused::confused::confused:

Czarna również życze udanego weekendu...Nagadaj się z mamą....:tak::tak::tak::-D:-D:-D

Ann no ja już siedzę jak na szpilkach!... Denerwuję się tak samo jakbym to ja miała znowu rodzić....;-);-):tak::-D:-D:-D:-D Ale najważniejsze, że ze wszystkim zdążyłaś...:tak::-)

Niunia znam to z autopsji...Niestety uroki mieszkania w bloku:baffled::baffled:

Ann no ja już siedzę jak na szpilkach!... Denerwuję się tak samo jakbym to ja miała znowu rodzić....;-);-):tak::-D:-D:-D:-D Ale najważniejsze, że ze wszystkim zdążyłaś...:tak::-)
Kochana to sie nie denerwuj bo nawet ja sie nie denerwuje, jestem bardziej zniecierpliwiona niz nerwowa, bo ja to cierpliwosci za grosz nie mam :nerd::baffled::-D
a z pokoikiem zdazylismy czyli poraz kolejny potwierdzilo sie ze jak to my zawsze wszystko robimy na ostatnia chwile i zawsze wychodzi no i teraz tez sie udalo :-D:-D, a moj M dzisiaj stwierdzil ze jak bedziemy termin porodu wybierac (gdyby doszlo do wywolywania) to mam z nim ustalic kiedy bo on sie musi przygotowac do porodu - tak jak by to on mial rodzic :szok::-D:-D:-D

reklama
pauka- ja na szczescie nie mieszkam w typowym bloku, u nas to jest blok 9rodzinny bardziej jak taki wielki dom:tak: i mamy własne podworko i dzialki.. ale za to tak jak wszedzie slychac sasiadow:sorry2:

ann- pamietam jak niedawno pisalas ze sie staracie a potem ze masz dwie kreseczki:tak: jak ten czas szybko leci;-) zobaczysz jak bedziesz miala dziewczynki obok siebie;-)

gosia- masz duzego chlopaka;-) i oby szybko ci te swedzenie przeszlo:tak:

a tak w ogole to dzien dobry;-)

Do góry