reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Holandia

hej dziewczyny,
u nas przespana w 100% noc :tak: Mała poszła spać o 19:45 a wstała o 8:15 :szok: ale ja nie spałam juz od 7 :-D

My mamy do domu 1050 km i jedziemy nie dłużej niż 9 godz i też jechaliśmy ostatnio na noc bo wtedy mała śpi całą drogę.

Magda twoje niunieczki zabójcze są :-D
Dziewczyny moja Claudia od kąd zaczyłę jej wychodzić ząbki zmieniła sposób uśmiechania się. teraz już nie otwiera buźki tylko uśmiecha się z zaciśniętymi ustami :-D Chyba boi się, że znowu będę chciała jej czymś dziąsła posmarować :-D

A tak wogóle to jak długo wyrastają ząbki? Chodzi mi o czas całkowitego wyrośnięcia jenego ząbka :-)

Załączniki

• IMG_3166.jpg
    IMG_3166.jpg
    32,2 KB · Wyświetleń: 23
reklama
dzień dobry, ale paskudna pogoda:confused2:, ja już racuszki po smażyłam jest ich tak dużo że maż będzie musiał się dobrze postarać aby je zjeść :-). Teraz idę rozbić mus truskawkowy:tak:

Hej,hej
U nas tez brzydko i ciemno:baffled: pada caly czas.Przez ta pogode spalismy do 9 ;30:szok::tak:A teraz sie wzmacniam kawka:tak:
Niunia gratulacje dla Wiktorii:tak::-):tak:
Aneta to szkoda ,ze zaprzestalas nauki:-(Juz dobrze szlo:tak:
Magda ale kochane dziewczynki:tak::-)
Agasta fajnie ze pospalyscie,my mielismy pobudke o 12 , 4 a potem spalismy :tak: Nie wiem ile wychodza zabki,ale Michasiowi juz ida chyba z 2 tydz a widac narazie 2 mm:-D:-D:tak:Claudii zel na zabki nie smakuje? Misiu jak mu smaruje to by palec zjadl tak lubi:-D:tak:
Oo konce bo maly chce komputer i caly czas tu siega 124r318TTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT1CCCCCCCCCCCCCCCCCC
CCCC5 Misiu sie dorwal i pisze:-D:-D:-D:-D:-D:tak:

Ostatnia edycja:
Karola Claudie chyba drażni to jaj jej dziąsła smaruję dlatego tak się boi otwierania buzi :-D I tez uwielia stukać po klawiaturze zwłaszcza jak rozmawiam z moją mamą przez kompa :-D
Niunia gratulki dla Wiktorii, kiedy wracacie do nl?
Aneta ja też lubię szybko autem jeździć, a mój Arnold to już wogóle on to chyba udział w wyścigach samochodowych powinien brać.
Kiedyś jechał do mnie do pl 1150 km w 7 godz :szok: I mówił że auto szybciej niż 220 km/h nie chciało jechać :szok:
Ja to zazwyczaj po autostradzie tak 140-160 jeżdżę, arnold 180 ale ja mu nie pozwalam szybciej niż 160 jeździć, więc jak przyśpiesza to zaraz na niego krzyczę :-D
A jak teraz wracaliśmy z pl to mi się przysnęło a on testował auto i jak się zbudziłam to mi oznajmił, że więcej niż 190 samochód nie chciał jechać :szok: Ma szczęście, że spałam, bo inaczej chyba bym go natłukła :-D
Ale mi się wydaje, że Arnold to osobówką to troche chce się wyszaleć, bo w pracy to tirem całymi dniami szybciej niż 90 nie może jeździć :tak:

Karola trochę szkoda, ale ileż można:confused: Całymi dniami przy nocniku i praniu:szok: Byłam wykończona, a przed wyjazdem chciałam wysprzątać porządnie mieszkanie, a to nie możliwe z nauką nocnikowania było:no::no::no: Mam wrażenie, że mi wykładzina już śmierdzi (czasem mu się zdarzyło), czyściłam vanishem, ale albo jestem przewrażliwiona,albo już sama nie wiem. Mój M uważa, że nic nie czuje:baffled:
Chcę kupić piorący odkurzacz z tego głównie powodu:tak:, możecie jakiś polecić:confused: w rozsądnej cenie:confused: Szkoda mi tego mojego czasu, ale cóż:-:)-:)-( Wydaje mi się, że do naszego urlopu i tak by się nie nauczył, a ja nie chcę spędzać urlopu na praniu gaci:no: Chociaż jak będzie w PL ładna pogoda to niech lata po podwórku od rana do wieczora w samych majtach:-D:-):tak::tak::tak: Wyczytałam, że nauka nocnikowania u chłopców trwa nawet do 6tyg:szok::szok:
Niunia jak Ty zrobiłaś, że Wiki tak szybko nauczyłaś:confused: Gratulacje dla Was:tak::tak::tak:
Gosiu Dann jest śliczniutki i widać, że to mały holender:-D:-):tak:
Magda Twoje księżniczki również są śliczniutkie:tak::-)
Agasta jak ja byłam u mojego M na 2dni w NL (gdy jeszcze mieszkałam z dzieciaczkami w PL) i dowiedziałam się, że mój mały Oliwierek jest w szpitalu to z moim szwagrem też w 7h byliśmy w szpitalu w PL:tak::tak::tak: Ryczałam całą drogę, więc szwagier nie przysypiał za kierownicą:-D:-D:-D:-D Claudia oczywiście jak malowana, śliczna:tak::-)
Wrzuciłamkilka rzeczy na temacie sprzedam:tak::tak::tak: i mam pytanko jak wrzucić zdjęcia z fotosika do tego załącznika:confused: Aniu chyba Ty wiesz jak :confused::tak:

Ostatnia edycja:
Agasta sliczna jest Claudusia:tak:A jaki slodki zabkowy suwaczek:tak::-)Ile juz wdac kazdego zabka?
My ostatnio sie poklucilismy o szybkosc bo A tez mi na imprezie u znajomych oznajmil ,ze jak spie to on jedzie 180:baffled:Wiec sie zaczelo,bo ja sie boje jezdzic szybciej niz 160:wściekła/y:
Aneta no szkoda,ale coz moze faktycznie jest jeszcze za maly .Jak dobrze pamietam moja ciocia uczyla malego jak skonczyl 2 latka i jej to szybko poszlo:tak::tak:Masz racje w pl trza wypoczac:tak:Jak idzie pakowanie?Pozniej popatrze i pewnie coz u ciebie zamowie na roz 80i wzwysz :)
Michas wlasnie usnol wie ja zaczynam robic obiad. Krolik w smietanie ,ziemniaki i buraczki:tak:

Ostatnia edycja:
Aneta chodzi ci o wstawienie tu na forum zdjęć, które masz umieszczone na fotosiku?
Jak tak to musisz skopiować kod wybranego zdjęcia ze strony fotosika i wkleić go tutaj normalnie w okienku w którym wpisujesz tekst :-)

Ostatnia edycja:
Witam!
Anetko żeby wstawić zdjęcie z Fotosika musisz kliknąć POBIERZ POZOSTAŁE KODY,wyskoczy ci okienko z innymi kodami:tak: a następnie skopiuj kod pod napisem; Zdjęcie 500px na forum... i ten kod wklej pod swoim postem!:-D
Łatwiej już się nie da!;-)
Magda przesłodkie aniołki masz!Gratuluje!
Niuniu tobie też GRATULKI!;-):-)
Agasta a może kup jej inny żel - ten jej nie smakuje!:rofl2:
Robale smacznego...moja Karcia uwielbia racuszki!
Czarna S, ja tez lubie podeptać w samochodzie ale więcej niż 180 km z moimi nie jeżdże bo stwierdziłam że odpowiadam jeszcze za trójke istnień siedzących w aucie!:nerd::tak:
Choć nie raz mnie kusi :sorry:a mój się śmieje i mówi; no nie szalej,nie szalej!:-D
Karola obiadek full-wypas!Smacznego u nas dziś zupka jarzynowa!;-)
A ja zaraz pędzę do szpitala na kontrole ucha!

Ja dopireo wstala po "obowiazkowej" poludniowej dzemce.Jeszcze nie doszlam do siebie,a musze wziasc sie za obiad.Dzisiaj zapiekanka makaron,miesko i ser.Musze tylko skoczyc jeszcze do sklepu po pekinke i zrobic do tego salatke..Moj P wlasnie skonczyl prace wiec mam jeszcze jakies 1,5 godzinki.

Tylko sie obudzic :eek:

reklama
witam,
stwierdzilam, ze musze pokazac wam moje male, zeby nie bylo, ze zmyslam bajke o bliznaikach, hehehe. Wszystkie dzieci sa takie sliczne, musicie czesciej uaktualniac swoje zdjecia. Gratulacje dla wszystkich.

zeby nie bylo, ze o kims zapomnialam:

aneta 2222 1 i 8 mieciecy i nauka nocnikowania za bardzo nie wychodzi, to chyba nie ma sie co za bardzo przejmowac. Przeciez w koncu sie nauczy. A co do odkurzaczy, to moze lepiej wypozycz z GAMMY, to chyba ze 20 euro kosztuje na weekend. zobaczysz czy ci sie podoba i wtedy mozesz kupic. W koncu jak jeszcze dluzej bedzie ci sikal na wykladzine? a za czesto tez nie mozna prac, bo z wykladziny niewiele zostanie.
A tak w ogole, to przez 2.5 roku bylam aupair w USA i napatrzylam sie na pieciolatki z pampersem i ze smoczkiem, no po prostu tragedia. Ale to pewnie dlatego, ze niektore matki nie za bardzo zajmowaly sie dziecmi a do tego przeciez latwiej zalozyc pampersa niz nauczyc isc na nocnik.

agasta, twoja mala jest cudna. takie dlugie wloski, moje prawie nic nie maja, dlatego staram sie albo jakas opaske, albo czapke czy kapelusz zakladac.o rany i juz jej zab wychodzi, a jest mlodsza od moich. nie mam pojecia, jak ja przezyje zeby u dwoch naraz.

karola82_82, twoj maly ma absolutnie przesliczny usmiech.

Jak wy znajdujecie czas na dzieci, prace i jeszcze takie pysznosci gotujecie. Ja bardzo lubie gotowac, ale od 7 miesiecy coraz rzadziej gotuje, po calym dniu, juz mi sie po prostu nie chce.

A my po wizycie u fizjoterapeuty jestesmy w wysmienitym nastroju, wszystko jest absolutnie ok i nie mam sie czym martwic.

Ide wyszykowac male na spacer, wysylam tesciow, beda u nas do soboty, musze wykorzystac na maxa.

Do góry