reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Anetko ja robię racuchy drożdżowe a oto przepis :

2 1/2 szkl. mąki (1/2kg), 2 jaja, półtorej szklanki mleka, 2 łyżki cukru, 3 dkg drożdży, sól
oczywiście ja robię z podwojoną porcję:tak:, ale widziałam że chcesz zrobić z jabłkami więc podaje na te z jabłkami 0,5 l. mleka, 2 jaja, mąka, łyżeczka cukru, szczypta soli, 0,5 łyżeczki sody. Sodę nie zawsze dodaję.
też w miarę szybko dojeżdzacie, w jakiej miejscowości mieszkasz w Polsce.

reklama
Hej laski,
Claudia dalej gorączkuje, zaczynam sie zastanawiac czy to rzeczywiście ze ząbków, ale poza gorąćzką nic jej nie mam więc chyba tak, co myślicie?

Ja dziś dowiedziałam się, że mój kontrakt zostanie przedłużony do 7 grudnia, więc na 4 miesiące mam znowu spokój :-) Aż kamień spadł mi z serca :tak:

Ide trochę się pobyczyć, bo w pracy narobiłam się jak dziki osioł :-D

Spokojnej nocki życzę,
do jutra

Agasta gratuluję dalszego kontraktu!:tak:Maleńka ma pewnie dalej gorączke od ząbków,to normalne!:zawstydzona/y::-(
Anetko chętnie bym się zmieniała z moim M ale on nie ma prawa jazdy!:szok::eek::-D
Także ja zawsze jeżdże a on robi za catering...flasie dla dzieci,kawkę dla żonki itp!:-)
Nie narzekam ale już go wysłałam na prawko!:-D
Miłego wieczorku!

czesc wszystkim
przez pogode chyba taka przyspana jestem caly dzien ze hej:baffled::baffled:, na szczescie jutro wolne, mam nadzieje ze maly da pospac jak zwykle:happy:
upieklam ciasto gruszkowo-sliwkowe wyglada apetycznie, zaraz bede probowac zobaczymy czy bedzie tak samo smaczne
Ann to prawda ze obca baba w domu tym bardziej jak nie mozna z nia normalnie (czytaj: po polsku) pogadac to troche uciazliwe ale z drugiej strony ja po cesarce bardzo bylam zadowolona bo moglam sobie odpoczac i zawsze jak przychodzila zostawialam jej wszystko i szlam spac. A poza tym to niezle klocuszki te twoje dziewczynki, masz co nosic:szok::szok::szok: wlasnie sobie uswiadomilam ze moj klocek sam wazyl prawie tyle co twoje dwie:-D:-D:-D:-D
Anna sliczne imie Amelka. Gdzie ty mieszkasz w PL ze az 20 godz.jedziesz
Aneta ale masz na glowie wszystkiego:szok::szok::szok: jak do polski przyjedziesz to tydz. bedziesz dochodzic chyba do siebie.powodzenia:-)
ide moje ciacho jesc i zobacze co w TV
wrzucam pare zdjec Daana i moje dzisiejsze ciasto

Załączniki

• 7.jpg
    7.jpg
    31,2 KB · Wyświetleń: 44
  • 8.jpg
    8.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 35
  • 9.jpg
    9.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 37
  • 10.jpg
    10.jpg
    55,4 KB · Wyświetleń: 40
  • 11.jpg
    11.jpg
    39,3 KB · Wyświetleń: 36
Agasta gratuluję dalszego kontraktu:tak::tak::tak::tak:
Anna 117 20godzin:szok::szok::szok:gdzie ty mieszkasz :tak::tak::tak:my jedziemy 11-12 i to już mi się dłuży a najgorzej mi się ciągną te 2 ostatnie godzinki:tak::tak::tak:
Gosia1977 Daan uroczy i duży chlopczyk już z niego:tak::tak::tak:ciacho wygląda smakowicie ale mi narobiłaś ochoty na coś słodkiego :tak:
Anetko na jak długo wybieracie się do Polski:tak::tak:
Mój mąż właśnie dzisiaj wyjechał wieczorem ale pisał że pada i on zmęczony bo po pracy to pewnie się gdzieś zatrzyma żeby się przespać jak ja z nim jezdzilam to ja pół drogi kierowałam a on mógł sobie spać:-):-)a najlepsze jest że teraz znowu przyjezdza na tydzień i potem wraca na 2 tygodnie do pracy i znowu 2 tygodnie wolnego :tak::tak::tak: trochę męczące ale co zrobić jak teraz mają dużo pracy :tak:
moj maly już dawno śpi a ja siedzę oczywiście na necie chatkę już wysprzątałam na przyjazd męża :tak::tak:
narka może tu jeszcze zajrzę

Hej!

Gosiu twój mały mężczyzna uroczy...to na kanapie jest po prostu boskie zdjęcie!
Ciasto gruszkow powiadasz?Uwielbiam gruszki więc zdaj relacje jak ci wyszło!:-D
Ann mój Erni jak się urodził to miał 4600...więc już czujesz co nosiłam ja!:laugh2:
Anniu ja 12 godz do mojego mam bo pod Wrocławiem mieszka a do siebie to jeszcze pare godzin tzn o 400km więcej!:tak:Ja mieszkam pod Wadowicami...
A ty skąd jesteś?:nerd:
Kiedyś też jeździłam 20 godz ale odkąd mamy nnowe-czytaj SZYBKIE auto to pomiatam!:-D:-D:-DW drodze powrotnej z Wielkanocy tak gnałam że ...przyszedł mi mandat za prędkość:baffled::sorry::-D....103,5€
A co tam ważne że w domu byłam po8 godz!:-);-):-);-)

Agasta gratuluje przedluzenia kontraktu:tak::tak:
Ania ale z ciebie pirat drogowy:tak::tak::-D:-D
Aneta to masz pracy co nie maira ,ale w pl odpoczniesz:tak::-)
Agnes naciesz sie mezem:happy:
Ann ciesze sie ,ze z ksiezniczkami ok:tak:No ubranek chyba troszke malo,ale tez nie ma co szalec za bardzo :tak:
Gosia apetyczne ciasto ,Dann slodziutki ,a ty jak laseczka no,no:tak::tak::happy::happy:
Ania 117 to dlugo jedziesz:baffled: Mi tez sie droga dluzy ,mieszkam blisko Anihaven:tak:Wiec my jedziemy ok 12-14 godz:tak:moj kieruje .Jakbym to ja jezdzila to pewnie by 2o godz braklo:-D:-D:-D
U nas tez sie rozpadalo i zimno zrobilo:baffled:
dobranoc

reklama
Do góry