reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Holandia

Witam:tak:
Ja dopijam herbatę i zmykam na zakupy:tak: Pranie nastawione, chyba się zabiorę dziś za mycie okien:tak:
Wściekła jestem jak cholera, bo ta babka co u niej sprzątam nie pozwoliła mi przyjść sprzątać z Nikodemem :szok: :wściekła/y: Przecież on ma 5lat, zajął by się sobą! Jak zapłacę opiekunce za 2 dzieci to zostanie mi na paliwo:baffled: :wściekła/y:
Miłego dnia kobitki:tak:

reklama
Dzień dobry,
ja na nóżkach od 7. Claudia pojadła i znowu śpi :tak:
Dziś u nas znowu targ, więc na miasto na spacer nie ma nawet po co się wybierać. Chyba będziemy rundki wokół chaty trzesakać :-D

To wpadnij do mnie, ja do poloznej mam dobre pol godziny marszu,ale musisz sie pospieszyc bo o 9:00 musze wyruszyc zeby na spokojnie zadreptac na czas.
Zjadlam wlasnie kubel platkow z mlekiem,na 2 sniadanie:no: jak tak dalej bede palaszowac to na nastepna wizyte ani sie sama nie zatocze.

wow, ja naprawde nie moge nadazyc za wami.
Moje jedno male wlasnie obudzilo sie po drzemce i siedzi ze mna przy kompie, trzaskajac kluczami . Drugie male jeszcze spi, a w goscinnym tesciowie, ktorzy przyjechali wczoraj na 10 dni. W koncu bede miala troche wolnego. Trzeba zaliczyc kilka filmow.

anja_27 jak masz troche wolnego, to mozemy sie spotkac na kawie, mieszkamy blisko siebie.

aniahaven ja jestem nowa i nie mam pojecia jak odpowiedziec na twoje zaproszenie, chyba wszystkiego probowalam i nic

Gosia1977 -7.5 kg???!!! rany jaki duzy chlopak, moje maja prawie 7 miesiecy i chyba tyle jeszcze nie waza.

Dzien dobry
My idzie na spacerek i zajrzeć nad morze:tak::-)
Czarna smoczyco i jak po wizycie?
Aneta a kiedy dziesz ,bo ja moge sie pobawic z Nikosiem:tak:
Agasta i jak rundi w kolo domu?:-D
Ania milej pracy:happy2::happy2:

magda..super ze odpisalas:-)
a gdzie mieszkasz mniej wiecej??wyczytalam ze masz dwojke dzieci...chodza juz do szkoly czy jeszcze za malenkie??pewnie ze z checia umowilabym sie na jakas kawulinde i pogaduszki..hihihi...skad jestes z pl??

hejka:-)
a ja wstalam a w domu juz mojego M nie bylo...az sie uradowalam..troche spokoju..hihihi bo przy nim jak przy dziecku..trzeba zaserwowac sniadanko itp:)a tu niespodzianka...wlasnie polykam kanapeczki..kawka garaca i internecik:))))moj maly brzdac jest na wakacjach w pl..takze mam duzooo wolnego czasu teraz..choc i tak jest slodki i niemarudny moj smerfik..zwlaszcza wieczorkiem juz mi sie tesni za nim:-(
wlasnie probuje zalatwic kindergeld-a w urzedzie widnieje ze nie jestem mama mateusza:szok:no i musze sie teraz tam sama pofatygowac i wyjasniac sprawe..a jeszcze nie wszyscy w urzedach maja ochote rozmawiac po niemiecku:angry:nastepny problem..ah..jutro sie tam wybiore:tak:dzisiaj relaksik:-D

Anja Magda pisała już 2 razy że jej córcie mają 7 miesięcy :tak: Nawet 3 posty wyżej :tak: wystarczy przeczytać :-D

Czarna smoczyca jak tam u położnej? dotoczyłaś się już do chatki? dziś nie przyjedziemy, nie da rady. Może w przyszłym tyg wyberzemy się do prenatala? Trzeba wykorzystać zniżki z babydoos :-D

Karola rundek jeszcze nie było, bo o 12 będę mieć gościa i dopiero w południe idziemy na spacerek :-D
poprasowałam już, teraz daje małej owocki a zaraz ide wieszać pranie :tak:

Anja Magda pisała już 2 razy że jej córcie mają 7 miesięcy :tak: Nawet 3 posty wyżej :tak: wystarczy przeczytać :-D

Czarna smoczyca jak tam u położnej? dotoczyłaś się już do chatki? dziś nie przyjedziemy, nie da rady. Może w przyszłym tyg wyberzemy się do prenatala? Trzeba wykorzystać zniżki z babydoos :-D

Karola rundek jeszcze nie było, bo o 12 będę mieć gościa i dopiero w południe idziemy na spacerek :-D
poprasowałam już, teraz daje małej owocki a zaraz ide wieszać pranie :tak:

nie przecze ze nie pisala...wyczytalam tylko ze dwoje:-Dmoj blad..bo staram sie wszystko nadrobic ale jak narazie to tylko to wszystko mi sie miesza w glowie...a potem pytam po dwa razy:sorry2::-Da zreszta z moja koncentracja ostatnio nie najlepiej...ciaza daje mi sie we znaki..hihi...wiec niespecjalnie to robie:zawstydzona/y:pisalam rowniez ze troche to czasu potrwa zanim sie tu obeznam ze wszystkim i poznam dziewczyny:tak:

a ja wlasnie dopijam kawke i niewiem za co sie wziasc...mam tyle do roboty ze az glowa peka...(remont w domu-na etapie-katastrofa,nie widac rezultatow)
zycze milego dnia kobietki:-)

Anja mi pamięć w ciąży nie szwankowała, za to teraz nie jest najlepiej, więc tłumaczę sobie, że to czego nie zapomniałam w ciąży zapominam teraz :-D
Ostatnio np pojechałam do żłobka po Claudię bez maxi cosi :-D I kapnęłam si odpiero pod drzwami żłobka :-D więc robiłam dodatkowy kurs do domu po nosidełko :-)

A tak nawiasem to będziecie chcieli znać płeć dziecka?

reklama
Anja mi pamięć w ciąży nie szwankowała, za to teraz nie jest najlepiej, więc tłumaczę sobie, że to czego nie zapomniałam w ciąży zapominam teraz :-D
Ostatnio np pojechałam do żłobka po Claudię bez maxi cosi :-D I kapnęłam si odpiero pod drzwami żłobka :-D więc robiłam dodatkowy kurs do domu po nosidełko :-)

A tak nawiasem to będziecie chcieli znać płeć dziecka?

jesli o mnie chodzi i moja pamiecia teraz to katastrofa...a raczej z koncentracja...moze to tez przez to ze ostatnio mialam male problemy i w domu i wogole...chyba hormony mi tak buzuja:zawstydzona/y:ja to z jakies 3 tygodnie temu to zapomnialam o ktorej moj maly szkole zaczyna po pauzie i pojechalam o 30 minut za wczesnie i zdumiona stoje pod szkola i sie zastanawiam czy moze cos przeoczylam i mati ma wolne od szkoly:confused:weszlam do srodka i pytam nauczycielki jednej..czy dzis po pauzie dzieci maja wolne..a ona mi na to ze nie..ze zaczynaj tak jak zawsze za pol godziny-ale wstyd:zawstydzona/y:hihi
do tej pory jezdzilam do niemiec do lekarza..bo tam przeszlo 4 lata mieszkalam...i ostatnio na wizycie pytalam sie o plec..ale niestety lekarz stwierdzil ze nie da rady podejrzec..no wiec wymusil;am to na nim by dobrze zagladal miedzy nozki bo nie wytrzymam do nastepnej wizyty...no to dla swietego spokoju stwierdzil ze CHLOPIEC...wiec nastawiam sie na chlopca...a jesli to dziewczynka..to bedzie niespodzianka:tak:byle by zdrowko bylo-to najwazniejsze...ostatnio taka mila starsza babeczka wrozyla mi takim wahadelkiem na rece i powiedziala ze lekarz sie pomylil i ze dziewuszka bedzie...no nic..musze czekac do nastepnej wizyty za 2 tygodnie-juz tutaj w holandii-ale niewiem czy usg tu robia..do tej pory mialam przy kazdej wizycie,bo lozysko mialam bardzo nisko ,lekarz szacowal ze poronie-wiec tak lerzalam plackiem z miesiac...teraz jest juz oki i powoli zaopatruje sie w rzeczy dla maluszka...:-)przyjemna sprawa..ale bardzooo kosztowna...:tak:

Do góry