reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Heparyna w ciąży

Ach, to ja myślę, że dam radę do września. Pierwszy syn specjalnie nie spieszył się na świat, a ja wyglądałam i czułam się okropnie... Widzę, że mamy podobne strategie. My właśnie byliśmy w ikei w ten weekend i kupiliśmy regał na akcesoria małego. Będzie ze mną spał w sypialni, a mąż z Samuelem w drugiej sypialni. Nie wiem kiedy powrócimy do łoża małżeńskiego, pewnie nie prędko :D Ale póki co mamy wieczory dla siebie gdy Samiś już śpi, i to mnie cieszy. A Wy już myśleliście jak Wasze spanie będzie wyglądało? :) Będziesz chciała karmić piersią?

Też mam jakiś przymus dziwny, że muszę wszystkie przeszkody w domu powykluczać. Denerwuje mnie jak coś jest w przejściu, albo jakieś niepotrzebne rzeczy na półkach, w szafie, w łóżku... Najchętniej bym do wszystko wywaliła na śmietnik :D To chyba też się składa na wicie gniazda, tworzenie przestrzeni dla nowego członka i usuwanie przeszkód, które mogłyby mu (a właściwie mnie noszącej go) zagrozić :D Na pewno zrobię jeszcze niezły remanent. Co chcesz kupić w ikei?
My z racji ze mamy dwa pokoje to mała z nami w sypialni będzie spać. A czy narzeczony będzie spał później w salonie to już inna sprawa 😅
Nie cisne się na KP,jak będę miała laktację to na pewno będę próbować a jak nie to MM. Wyjdzie w praniu 😃
Myśle o komodzie bo jednak będzie mi wygodniej wyciągać ubranka niż z wielkiej szafy na samym dole. Poza tym mam na tyle głęboka szafę w sypialni ze wsyzrko już mi się miesza i czuje ze będzie mnie to drażnić przy ubieraniu małej. W weekend mamy zamiar malować a ja jutro zabieram się za ostatnie porządki i wywalanie niepotrzebnych rzeczy 😉

reklama
Dziewczyny czy robi któraś zastrzyki w uda ? Bardziej boli ? Mi już niestety brzuch odmawia możliwości zrobienia zastrzyku🤷‍♀️ Wbijam się kilka razy igła i nie mogę wstrzyknąć heparyny nie wiem dlaczego 🤷‍♀️

Dziewczyny czy robi któraś zastrzyki w uda ? Bardziej boli ? Mi już niestety brzuch odmawia możliwości zrobienia zastrzyku🤷‍♀️ Wbijam się kilka razy igła i nie mogę wstrzyknąć heparyny nie wiem dlaczego 🤷‍♀️
Ja też tak mam z brzuchem. Zastrzyki robię w boczki, od ud trzymam się z dala bo się boję bólu :) Może też dasz radę?

Ja też tak mam z brzuchem. Zastrzyki robię w boczki, od ud trzymam się z dala bo się boję bólu :) Może też dasz radę?
Już wszystko jasne ;) byłam dzisiaj u lekarza i mówił, że uda u mnie nie mogą być bo jestem za szczupła 🤷‍♀️🤷‍♀️A zastrzyk robi mi się ciężko bo twardnieje mi ciagle brzuch co czułam ale myślałam ze to tak ma być 🤦‍♀️Zaczął mi twardnieć przy usg i lekarz zapytał czy tak mi się robi. Mam włączyć już oszczędzający tryb życia z nospa magnezem i potasem plus jak nie przejdzie luteina.

Dziewczyny jak myślicie czy jest możliwe wbicie się w macice podczas zastrzyku? Dzisiaj miałam taka sytuacje, ze robiąc zastrzyk złapałam fałdę skory i wbiłam się. Igła weszła gładko. Ale przy naciskaniu strzykawki nie chciało iść wiec pomyślałam, ze może coś z igła i wyciągnęłam igle. Wzięłam inny zastrzyk i tez ciężko szło ale poszło. Później okazało się, ze z pierwszego tez trochę poszło o teraz martwię się czy to niebezpieczne, ze z jednego poszło troszeczkę i z drugiego poszła cała zawartość.

Już wszystko jasne ;) byłam dzisiaj u lekarza i mówił, że uda u mnie nie mogą być bo jestem za szczupła 🤷‍♀️🤷‍♀️A zastrzyk robi mi się ciężko bo twardnieje mi ciagle brzuch co czułam ale myślałam ze to tak ma być 🤦‍♀️Zaczął mi twardnieć przy usg i lekarz zapytał czy tak mi się robi. Mam włączyć już oszczędzający tryb życia z nospa magnezem i potasem plus jak nie przejdzie luteina.
Aaa to już znasz przyczynę :) Mi też bardzo często twardnieje brzuch. Lekarz kazał nic z tym nie robić... Także co lekarz, to inne pomysły ;) Jak sobie radzisz z zastrzykami teraz?

Aaa to już znasz przyczynę :) Mi też bardzo często twardnieje brzuch. Lekarz kazał nic z tym nie robić... Także co lekarz, to inne pomysły ;) Jak sobie radzisz z zastrzykami teraz?
Teraz staram się poczekać aż twardnienie przejdzie i wczoraj było ok ;) zobaczymy jak dzisiaj. Ja mam ryzyko przedwczesnego porodu wiec kazał się oszczędzać 🤷‍♀️Generalnie robi mi sie tak bardzo często w ciągu dnia.

Dziewczyny a jak bierzecie dobowo 0.8 to jednorazowo czy co 12 h 0.4 ? Ja mam na dwie dawki ale też mi już ciężko się robi zastrzyki (32 tc). I się zastanawiam czy jednorazowa dawka 0.8 by mi nie dała ulgi z tym kłuciem . Pytanie czy zdaniem waszych lekarzy to ma istotne znaczenie ?

reklama
Dziewczyny a jak bierzecie dobowo 0.8 to jednorazowo czy co 12 h 0.4 ? Ja mam na dwie dawki ale też mi już ciężko się robi zastrzyki (32 tc). I się zastanawiam czy jednorazowa dawka 0.8 by mi nie dała ulgi z tym kłuciem . Pytanie czy zdaniem waszych lekarzy to ma istotne znaczenie ?
Hematolog zadecydował o jednorazowej dawce 0,8. Nie pytałam dlaczego, bo mi to odpowiada ;) Osobiście myślę, że jedno wkłucie na dobę zamiast dwóch obniża szansę wdania się jakiejś infekcji o połowę. Troszkę czuć różnicę w długości aplikacji większej ilości heparyny jednorazowo, ale nie jest źle :)

Do góry