reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Heparyna w ciąży

reklama
A jaka dawke heparyny masz przepisana . Mi kazal brac zamiast acard to aspiryne
Gin nie powiedział jaką dawkę, więc zakładam że ta profilaktyczna. Byłam natomiast u pani genetyk i ona stwierdziła że w ciąży acard ok ale z heparyna to ginekologa poniosło bo te mutacje to pikuś i u mnie też nie wpłynęły na poronienie 🙄 i bądź tu mądry

Gin nie powiedział jaką dawkę, więc zakładam że ta profilaktyczna. Byłam natomiast u pani genetyk i ona stwierdziła że w ciąży acard ok ale z heparyna to ginekologa poniosło bo te mutacje to pikuś i u mnie też nie wpłynęły na poronienie 🙄 i bądź tu mądry
Mi też kazał brac heparyne ( neoparin ) ale od 6 tyg ciazy nie wiem dlaczego bo inni muszą zażywać od pozytywnego testu . Ja robilam rozne badania i wyszly mi genetyczne zle a tak wszystkie dobre

Mogą być skutki uboczne w postaci małopłytkowości, dlatego po ok 7-10 dniach od rozpoczęcia zastrzyków sprawdza się płytki krwi. To się niezwykle rzadko zdarza. Takie realne trudności jakich możesz doświadczać to plamienia, krwawienia, wydłużony czas krzepnięcia krwi. Jeśli pytasz o skutki uboczne dla dziecka, to jeszcze się z nimi nie spotkałam. Gdyby to było niebezpieczne, to lekarze by ich nie pisali. Brałam zastrzyki od pozytywnego testu w dawce leczniczej, bo mam aps.jedna ciąża od ok 25 dnia cyklu. Kolejna od ok 33 dnia cyklu.
Hej, ja biorę acard 75 i heparynę 0,4 i mam wszystkie parametry dot.plytek poniżej normy, a nigdy nie miałam, nawet w ciąży, w której do 37 tc brałam acard 150 płytki miałam w normie. Co teraz? Za tydzień wizyta u giną. Każe mi odstawić heparynę? Jestem po 2 stratach i jedna szczęśliwie donoszona ciąża. Badanie zrobiłam 4 tyg.os zaczęcia brania heparyny.

Hej, ja biorę acard 75 i heparynę 0,4 i mam wszystkie parametry dot.plytek poniżej normy, a nigdy nie miałam, nawet w ciąży, w której do 37 tc brałam acard 150 płytki miałam w normie. Co teraz? Za tydzień wizyta u giną. Każe mi odstawić heparynę? Jestem po 2 stratach i jedna szczęśliwie donoszona ciąża. Badanie zrobiłam 4 tyg.os zaczęcia brania heparyny.
Niestety nie wiem co teraz. Trzeba sprawdzić co jest tego przyczyną. Nie byłam w takiej sytuacji. Lekarz mi tylko powiedział, że tak może być i trzeba to skontrolować.

Niestety nie wiem co teraz. Trzeba sprawdzić co jest tego przyczyną. Nie byłam w takiej sytuacji. Lekarz mi tylko powiedział, że tak może być i trzeba to skontrolować.
A możesz napisać, gdzie robiłaś zastrzyki w 3 trym? Jestem w 36 tc i robię po bokach brzucha,bo jest już duży i tylko tam mogę złapać skórę, ale czy wchłanianie będzie prawidłowe?

A możesz napisać, gdzie robiłaś zastrzyki w 3 trym? Jestem w 36 tc i robię po bokach brzucha,bo jest już duży i tylko tam mogę złapać skórę, ale czy wchłanianie będzie prawidłowe?
Ja robiłam w uda prawie całą ciążę (szybko zaczęłam mieć problem w brzuch).

reklama
Do góry