reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Heparyna w ciąży

Jednak wychodzę dziś,szyjka się wydłużyła o 0,3 cm do 2,51 cm także na granicy,rozwarcia nie ma. Mała przybrała na wadze w ciągu tygodnia o 270 g aż wiec w końcu nadrobiła ta różnice i wychodzi prawidłowo 29+5 😃 według OM a nie usg
Ale super, wikt szpitalny Wam służy :) To ile teraz waży? Czy czuć duże oblężenie na patologii ciąży? Słyszałam, że odsyłają laski do porodu do innych szpitali

reklama
Ale super, wikt szpitalny Wam służy :) To ile teraz waży? Czy czuć duże oblężenie na patologii ciąży? Słyszałam, że odsyłają laski do porodu do innych szpitali
1250 g a tydzień temu było 990g
Na patologii się przerzedziło ale za to porodówka to istny szał. Jak przyjmują do cesarki lub porodu już dziewczyny z rozwarciem to muszę czekać na patologii az się zwolnią sale porodowe. Mam wrażenie ze na patologii są same do porodu dziewczyny i tylko ja daleko od terminu jeszcse z innym problemem 😛

Na patologii się przerzedziło ale za to porodówka to istny szał. Jak przyjmują do cesarki lub porodu już dziewczyny z rozwarciem to muszę czekać na patologii az się zwolnią sale porodowe. Mam wrażenie ze na patologii są same do porodu dziewczyny i tylko ja daleko od terminu jeszcse z innym problemem 😛
Oo matko ale kosmos, ja tak leżałam i czekałam w skurczach, a obok dziewczyny wyluzowane z innych powodów sobie leżały, jeszcze żarciki sobie robiłyśmy :D Choć coraz mniej mi już do śmiechu było

To ładnie przypakowała! Waży tyle ile mój synek w usg z ukończonego 29 tygodnia :)

To ładnie przypakowała! Waży tyle ile mój synek w usg z ukończonego 29 tygodnia :)
W końcu przestane się martwić tym ze brzuszek za mały i wagowo tez za mało 😛 czekam teraz na wypis i spadam do domu w końcu. Reżimu lozkowego mam nie mieć ale wiadomo jak to w podświadomości jest a i ciężko to tez wytłumaczyć rodzicom i teściom ze do lekarza będę mogła normalnie jechać i w domu funkcjonować a nie leżeć odłogiem 😛

W końcu przestane się martwić tym ze brzuszek za mały i wagowo tez za mało 😛 czekam teraz na wypis i spadam do domu w końcu. Reżimu lozkowego mam nie mieć ale wiadomo jak to w podświadomości jest a i ciężko to tez wytłumaczyć rodzicom i teściom ze do lekarza będę mogła normalnie jechać i w domu funkcjonować a nie leżeć odłogiem 😛
A na Zaspie robiłaś sobie sama zastrzyki czy położne? Używałaś swoich czy szpital zasponsorował? 😁 Założyli Ci wenflon? 🥴 I czy lekarze komentowali dawkę heparyny? Słyszałam, że ginekolodzy narzekają na wysokie dawki 😜

A na Zaspie robiłaś sobie sama zastrzyki czy położne? Używałaś swoich czy szpital zasponsorował? 😁 Założyli Ci wenflon? 🥴 I czy lekarze komentowali dawkę heparyny? Słyszałam, że ginekolodzy narzekają na wysokie dawki 😜
Na szczęście mogłam robić sama i zasponsorowali mi clexane,acard i letrox 😃 wenflonu nie musiałam mieć,2 razy pobierali mi tylko krew.
Lekarka się tylko pytała po jakiś dwóch dniach kto zlecił mi heparynę i na podstawie jakich badań 😛
Teraz już siedzę w domu i psychicznie 100 razy lepiej,we wtorek wizyta u lekarza i zobaczymy co dalej. Tak prawdę mówiąc to jak wytrzymam te 6 tyg to ciąża praktycznie donoszona i mogę rodzic 😛 pocieszam się tym ze to jakieś tylko 50
Dni

Dziewczyny napiszcie proszę jak teraz przechowujecie heparynę w takie upały? Pewnie w mieszkaniu jest powyżej 25 stopni 😔 Wiecie już może do którego tygodnia acard będziecie przyjmowały?

Na szczęście mogłam robić sama i zasponsorowali mi clexane,acard i letrox 😃 wenflonu nie musiałam mieć,2 razy pobierali mi tylko krew.
Lekarka się tylko pytała po jakiś dwóch dniach kto zlecił mi heparynę i na podstawie jakich badań 😛
Teraz już siedzę w domu i psychicznie 100 razy lepiej,we wtorek wizyta u lekarza i zobaczymy co dalej. Tak prawdę mówiąc to jak wytrzymam te 6 tyg to ciąża praktycznie donoszona i mogę rodzic 😛 pocieszam się tym ze to jakieś tylko 50
Dni
Wow to na bogato :D :)) W Wojewódzkim nawet euthyroxu nie mieli, mąż musiał mi przywieźć :p A przy infekcji intymnej wydzielali mi globulki dopochwowe :p Kuracja miała trwać 3 dni, ale za każdym razem musiałam iść na dyżurkę i prosić o globulkę haha.

Byłam dziś u prowadzącego. Maluszek przybrał troszkę, waży 1,660 kg. Miedniczki nerkowe w normie, nie ma żadnego wodonercza. Miałam wysokie ciśnienie i dostałam skierowanie do szpitala, ale nigdzie się nie wybieram. W domu ciśnienia dobre. Dodał mi jakiś nowy lek na nadciśnienie, ale na razie podziękuję, bo opis przeraża:

Metocard w ciąży
Stosowanie preparatu w ciąży jest niewskazane. Leki z grupy β-adrenolityków, do której należy, niosą ze sobą ryzyko śmierci płodu oraz przedwczesnego porodu.

Zastosuję go jeśli będę miała wysokie ciśnienie, które nie będzie chciało się unormować. :)

A co u Was dziewczyny?

reklama
Wow to na bogato :D :)) W Wojewódzkim nawet euthyroxu nie mieli, mąż musiał mi przywieźć :p A przy infekcji intymnej wydzielali mi globulki dopochwowe :p Kuracja miała trwać 3 dni, ale za każdym razem musiałam iść na dyżurkę i prosić o globulkę haha.

Byłam dziś u prowadzącego. Maluszek przybrał troszkę, waży 1,660 kg. Miedniczki nerkowe w normie, nie ma żadnego wodonercza. Miałam wysokie ciśnienie i dostałam skierowanie do szpitala, ale nigdzie się nie wybieram. W domu ciśnienia dobre. Dodał mi jakiś nowy lek na nadciśnienie, ale na razie podziękuję, bo opis przeraża:

Metocard w ciąży
Stosowanie preparatu w ciąży jest niewskazane. Leki z grupy β-adrenolityków, do której należy, niosą ze sobą ryzyko śmierci płodu oraz przedwczesnego porodu.

Zastosuję go jeśli będę miała wysokie ciśnienie, które nie będzie chciało się unormować. :)

A co u Was dziewczyny?
Ja głównie poleguje i się nie przemęczam 😃 wkurza mnie jedynie stosowanie tej luteiny dopochwowo bo już całe krocze mnie boli ale pocieszam się ze mam brać tylko miesiąc. W poniedziałek wybieram się na usg III trymestru a we wtorek ginekolog i zobaczymy jakie dalsze postępowanie i zalecenia dostanę. Trochę przeraża mnie myśli że już w 36 tc mogę rodzic wiec zostało mi 5 tyg i 6 dni 😛 tez jestem ciekawa ile moja mała kluska przybrała przez te pare dni 😃 1660 g to już kawał dzieciaczka jest,przy mniejszej wadze lżej będzie nosić i przytulać po porodzie ☺️

tez bym nie brała takiego leku,ledwo ograniczam się do paracetamolu jak już nie wyrabiam a co dopiero z takimi skutkami ubocznymi

Do góry