Idalia B.
Fanka BB :)
No ta luteina jest nieprzyjemna, stosowałam od dwóch kresek do 17 tygodnia ciąży. Wiecznie byłam podrażniona na wargach sromowych, swędziało. Mogliby też popracować nad aplikacją bo naprawdę jest nieprzyjemna, nie raz się po prostu tam nią skaleczyłam :/ Do kiedy masz brać tę luteinę? A, i czy w ogóle poza tym krwawieniem, miałaś jakieś bóle?Ja głównie poleguje i się nie przemęczam wkurza mnie jedynie stosowanie tej luteiny dopochwowo bo już całe krocze mnie boli ale pocieszam się ze mam brać tylko miesiąc. W poniedziałek wybieram się na usg III trymestru a we wtorek ginekolog i zobaczymy jakie dalsze postępowanie i zalecenia dostanę. Trochę przeraża mnie myśli że już w 36 tc mogę rodzic wiec zostało mi 5 tyg i 6 dni tez jestem ciekawa ile moja mała kluska przybrała przez te pare dni 1660 g to już kawał dzieciaczka jest,przy mniejszej wadze lżej będzie nosić i przytulać po porodzie
tez bym nie brała takiego leku,ledwo ograniczam się do paracetamolu jak już nie wyrabiam a co dopiero z takimi skutkami ubocznymi
Masz rację z tym noszeniem przy niższej wadze, my z mężem pozarywaliśmy plecy przy pierworodnym. Był nieodkładalny i nie wystarczyło siedzieć mając go na rękach. Trzeba było chodzić, inaczej awantura Byłam załamana perspektywą, że będę go jeszcze nosić jak będzie miał 15 kg, ale na szczęście się opamiętał i już tak tego nie wymaga