reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Hallo

reklama
Malutka się tak pięknie już usmiecha do mnie!!! ale tak pięknie, normalnie rozbraja mnie kopmletnie. :-)

u nas tak:

cały kwiecień bylo PIĘĘĘĘĘKNIE, wiec praktycznie nie wychodzilam z dziećmi z ogrodu. Było bosko. Teraz troszkę chłodniej się zrobiło, ale to i tak nie to co u was - wiem że wczoraj w wawie było 0 stopni i SNIEG!!!!!!!! :szok:

Mi jest rozkoszna, nie ma kolek, więc jem co chcę - ale to akurat nie za dobrze - bo gruba jestem. :dry:
w miarę ładnie śpi - niestety trochę jęczy i stęka nad ranem więc nocki od 4-5 rano raczej są średnie. W dzień jak pięknie śpi to zazwyczaj albo Maja nie śpi, albo jak już się zdaży że spią obie to staram się cos zrobić.
Więc pierwszy raz, przy trzecim dziecku, przechodzę to o czym piszą w poradnikach dla młodych rodziców - brak czasu dla partnera, brak siły na sex, i wogóle. Oj ciężko z trójeczką jest ciężko... dobrze że Mi jest taka grzeczna...
Jedyne co, to ulewanie - Malutka bardzo ulewa i bez przerwy albo musze ją przebierać - nawet 3 razy w ciągu godziny! albo strasznie śmierdzi - jak jej nie przebiorę od razu.
ale ładnie na wadze przybiera, przez pierwszy miesiąc - równiutko kilogram od wagi urodzeniowej. :tak:

Maja nadal przechodzi kryzys dwulatka - czasem jest lepiej czasem gorzej.

do tego strasznie muszę pilnować Mi, bo Maja ją tak uwielbia że nie chce jej zostawić nawet na chwilę i częśto muszę ją odganiać od Mi. On chce zmianiać pieluchy, przewijać, karmić, nosić, pchać wózek - poprostu wszystko!!!!

postaram sie dzis wreszcie zdjęcia zgrać.

Na ulewanie jest taki proszek Nutriton Instant 135 g - porównanie cen w sklepach, opinie i recenzje. Mój Mikolaj też bardzo ulewał więc lekarka mi to poleciła. Nie pamiętam tylko czy podaje się go po czy przed jedzeniem. Później łatwiej bo do butli dawałam.Cudo i w końcu przestałam go ciągle przebierać.
Powiem Ci,ze mój Tomek też budził się nad ranem i kręcił się, jęczał. Mi się wydaje,że to powietrze połykane w nocy przy jedzeniu mu przeszkadzało. W nocy zazwyczaj zasypiałam przy karmieniu i go nie odbijałam. Później zaczęłam w nocy go odbijać i zaczął spać normalnie.

No i czekamy na zdjęcia.

U mnie śniegu nie było ale z tego co widziałam w tv to u Kasi była masakra.Dzisiaj świeci słońce ale jest zimno. Dzieciaki przeziębione, siedzimy w domu więc nawet dobrze.

Monia, no mi też to tak wygląda na powietrze, ale powiem ci że podnosze ją do odbicia, tylko ona zasypia od razu i nawet przez półgodziny jak ją noszę to nie odbija.

współczuję przeziębionych. u nas odpukać po wiosennym katarze przez CALUUUUTKI marzec, jest już spokój.
no i fajnie że udało się upolować fajne ciuszki.

Kasiu pokaż sukienkę!

no to uparciuch z Mi. Można się pocieszyć ,ze z czasem będzie lepiej.
Jak po wizycie teściówki? Zachwycona pewnie maleństwem?
No i napisz jak wyszło z wylotem Mikołaja. Przyleciał po niego tatuś czy został w domu?

Martuś,czy Twoja Mi to po polsku Michalina?Nie wiem czy dobrze mi się kojarzy.Michelle jest pięknie ale już polski odpowiednik już jakiś taki prosty.Michelle kojarzy mi się z arystokratką- tylko nie wiem dlaczego.

reklama
oj śniegu wczoraj napadało że masakra ale wieczorem już długo świeciło i dzisiaj że śladu po nim brak

Do góry