reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Kar tez bym byla zla na Twoim msc. i pewni lek nic wczesniej nie wspominala o tak dlugiej swojej przerwie? to nie fer wobec pacjentek.chyba bym sie zagotowala jak by mnie tak moja zostawila na lodzie. tak sie nie robi. Teraz to tak jak piszesz prywatnie bo na kase to takie terminy ,ze Twoja zdazy wrocic predzej niz Ciebie ktos przyjmie na NFZ.

reklama
Dzieki kar za potwierdzenie :)
Ale Cię urządzili... Jeśli zależy Ci na tamtej lekarce, to chyba warto za 1 wizytę zapłacić? Szkoda, że wtedy też badania będą odpłatne, ale chyba lepiej tak niż w II połowie zmieniać lekarza?

Zanag- oj mi też brakuje spania na brzuchu <beczy>.

Kar- no to grubo urządzili Ciebie i inne pacjentki, które chodzą do tej ginki. Bardzo nie fair.

Uleńka- ale kusisz batonikami, oj Ty!

Dziewczynki ja oszalałam, zobaczcie jaką stronkę znalazłam z cudnymi bodziakami i pajacykami i nie tylko, ale te szczególnie skradły moje serce. Och, będzie zamówienie na początku września, niech się boją. :-D http://pl.nextdirect.com/pl/shop/Ge...born/Category-Sleepsuits-@Page-1-PageSize-300

ewelinka tak juz mnie nie boli lekarz sprawdził badaniem czy nic sie nie dzieje szyjka zamknieta z dzidzia ok stwierdził ze moje kiszki szaleją,ale w razie czego gdyby cos sie działo nie dzwonic tylko od razu do niego przyjezdzac a jezeli to dzien w ktorym on nie przyjmuje to szpital;-)ale ciesze sie ze z Malusią wszystko ok
eli ja tez chce zaczac wczesniej zeby nie prosic sie potem nikogo o pomoc:-p

siedze sobie odpisuje Wam patrze a ja mam mega plame na piżamie...wrecz potop z mych piersi

estranea mi lekarz pow ze nie wolno ignorowac boli to trzeba sprawdzic
oomamba płaskich nie mam ale jakis odpowiednio sporych tez nie,ale ja bym nie kupowała bo zapewne to zasysa je a mi siara leci to podejrzewam ze pobudzi to bardziej...
czarna super ze wszystko jest dobrze
anula u mnie z tym lewym bokiem to roznie staram sie na nim lezec spac ale meza mam po prawej:blink:

Wyjezdzamy,niestety nie nad wode bo pogoda srednia:confused: a do tesciow juz zle sie nastawilam i czuje ze jeszcze dzis wrocimy:cool:ale maz moj bylby wsciekły

Gosia ja nie mam nawet kogo prosić żeby mi kupił to i owo , mama moja kursuję między domem a szpitalem , siostra moja też w ciąży , a ja nie mam już sumienia obarczać tym wszystkim mojego B.

Zaraz pogonie dzieciaki i pojedziemy oddać książki do biblioteki

No właśnie. Nikt nawet wcześniej nie wspomniał ze gin będzie na szkoleniu jutro ma ostatnia wizyte w przychodni wiec idę sie jej zapytać czy napewno wróci i czy mi kogoś poleci na ten czas jak jej nie będzie oj nie lubię takich niespodzianek

Gosia- może nie będzie tak źle z Teściami i mile się zaskoczysz, co? Hihi, ja też w sypialni mam Męża po prawej stronie, ale on się nie gniewa jeśli się odwracam dupką, do niego. :-D

Kar- no bardzo słabo się zachowała ginka. :no: Tak się nie powinno robić zwłaszcza, że pacjentki w ciąży muszą mieć przecież regularne wizyty. A wiem sama po sobie, ze nie chciałabym teraz w połowie ciąży iść do kogoś innego i wszystko od początku zaczynać, budować zaufanie, itp. :wściekła/y:

Witam!

Trochę mi głupio po tak długiej przerwie pisać. Mam nadzieję, że zrozumiecie mnie. Pisałam na wizytowym, że muszę na jakiś czas wyłączyć się. Jednak cały czas do Was zaglądałam.
Dziękuję, że o mnie pamiętałyście: Magda z UK, anncka, ewelinka, Jagoda :tak: BUZIAK :*
Wszystko przez te przypuszczenia lekarzy, ale wśród nich nic pewnego :dry: Momentami zaciskałam zęby ze złości, a potem chodziłam załamana i wymyślałam głupoty!!!
Najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło!
Nasza CÓRECZKA rozwija się dobrze. Nawet podgoniła ostatnio i prawie zrównała się z terminem wyliczonym z OM i tak ważnym dla mojego gina :confused: Od ostatniego USG, 22 lipca byliśmy jeszcze dwa razy, co dwa tygodnie. Ostatnie było wczoraj z pozytywnym wynikiem. Także, wielkie UFFFF :-) Szczegóły opiszę na wątku wizytowym.

Chciałabym złożyć zaległe życzenia dla wszystkich mamuś grudniowych, które w minionym czasie świętowały!
keep-calm-and-sto-lat--44.jpg
Ja też w czasie nieobecności na BB skończyłam 30 (jak niektóre z Was) i jakoś nie jest mi z tym źle. Nie czuję się staro :-D Człowiek ma tyle lat, na ile się czuje :cool2:
A w temacie odpowiedniego wieku na rodzenie dzieci powiem tylko tyle, że takie czasy nas dopadły, że czasem człowiek nawet by chciał, ale musi kierować się rozsądkiem. Czasem natura robi nam na przekór... Ze względów biologicznych może i dobrze rodzić dzieci wcześnie, ale.... to nie jest przymus! :tak:

Serdecznie Was pozdrawiam!
Postaram się jakoś taktownie wbić w dyskusję i bywać tu częściej.

Załączniki

• keep-calm-and-sto-lat--44.jpg
    keep-calm-and-sto-lat--44.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 26
Hej ;-)

Anula śliczności te ubranka no po prostu boskie ;-) z Nexta sa też baaardzo dobre gatunkowo ciuszki.

Słonko dobrze ze się wkońcu odezwałaś. Cieszę się że z Maluchem ok ;-)

Ula mmm batoniki :-D

Ja dzisiaj mam dzień łóżkowy... Mąż kazał mi się oszczędzać wiec leże i się lenie. Oczywiście nie omieszkałam poczytać internetu przez tego lekarza,,, wrrr tak nastraszyć kobietę w ciąży. Ogólnie piszą że póki nie boli, nie ma plamień to spokojnie.
Według zaleceń biorę cały czas magnez i dołożyłam nospę. Eli kochana będę też brała to wapno może to i to a na pewno nie zaszkodzi.
Kubuś na szczęście kochany poprawia mamie humor i kopniakami mowi żebym się nie martwiła bo On się przed grudniem nigdzie nie wybiera ;-)
Teraz liczę tylko na to że jutro przyniosę lepsze wieści od mojego gina a że wizyta na 9.45 to już jutro o tej porze będę wszystko wiedzieć.

reklama
Hej mamunki :) jade zaraz po mojego syncia do przedszkola (odstawilam go dzis kolezance bo ja sie uczylam do jutrzejszego egz) potem jade do mojego dyrcia zony na pomidorki koktajlowe i jak wroce to juz bede sie zbierala do gina na wizytke, wiec juz pewnie sie odezwe po. :) milego dnia maminki :)

Do góry