reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2014

Ula - mi teściowa doradziła do wiadra od mopa dolać odrobinę octu i tym umyć. A dopiero później normalnym środkiem do paneli. My robiliśmy tak chyba dwukrotnie i efekt był :-) więc polecam

Lionessa - absolutnie nie przejmuj się wiekiem! Jest tak jak pisze jopal :-) a przy okazji wszystkiego najlepszego z okazji urodzin :-) sto lat

My dzisiaj zaczynamy 26tydzień! Zaraz trzeci trymestr! Jak ten czas leci :-)

Ewelinka, Misia, Słonko i reszta - gdzie jesteście? :-)

reklama
Hej :-)

Dziekuje za pamięć Madzia, Anncka ;***

Ja cały czas Was czytam więc jestem na bieżąco ;-)

Ostatnio znow czuje napinanie brzucha co mnie martwi... naczytalam się glupia o skracaniu szyjki itd i juz strach jest.

Z lepszych wieści to mamy w końcu imię ;-) będzie Kubuś i chyba mu się podoba bo jak się mówi Kubuś to mocniej kopie hihi :-D

Caluje każda piękna Mamuske ;***

witam mamuśki :)
nie odzywam sie prawie wcale ale codziennie was czytam :-)
ja 2 tyg temu martwiłam sie że malutki rzadko się rusza i słabo a od wczoraj coś mu się stało :szok:
normalnie worek treningowy sobie ze mnie zrobił przerwy są może 2 godzinne miedzy sesjami :-D
nawet już na brzuchu widać mimo mojej duuuuużej nadwagi:zawstydzona/y:

co do wieku to ja też bym sie nie przejmowała, a podobno dojrzalsze kobiety są bardziej świadomymi matkami a poza tym bardziej doceniają i kochają maleństwa :happy:
oczywiście u młodych mam też tak bywa ale jak to mówią co młode to popędliwe hihi
ja sama mam 27lat w lipcu skończone ślub był jak 20lat miałam córka jak 23lata tak że nie wiem do której grupy należe :rofl2:

witam
ula ja zawsze po remontach myłam najpierw podłogę woda z octem bo po innych płynach do podług ciągle mi wychodził biały pył.
lionessa 75 wszystkiego najlepszego z okazji urodzin a wiekiem nie ma co sie przejmować bo ja mam 28lat i drugie dziecko w drodze i się zastanawiam czy dam rade,a mam koleżankę ok 40 i urodziła swoje pierwsze dziecko jak miała 35 i jest najlepsza mama na świecie i nie raz się zastanawiam skąd ona bierze tyle siły i cierpliwości do syna.
Moje dziecko też czasem w ogóle sie nie rusza a czasem czuje się jak worek treningowy wczoraj np zrobiła sobie trampolinę z mojego pęcherza ból niesamowity kopanie po nim to pikuś, a w ogóle to z moich piersi lecą kropelki mleka a do tego doszła zgaga której nigdy nie miałam i mdłości.
pozdrawiam

Hej dziewczyny!

U nas pogoda w kratkę, dosłownie. Na raz świeci słonce i pada deszcz (nie dużo ale zawsze coś)... Udał mi się pójść z Kubą na plac zabaw. Teraz mały śpi, a ja mam chwilę dla siebie. Później trochę posprzątam i trzeb obiad robić.

kasiasysunia - u mnie mały rusza się sporo, choć są dni, że prawie w ogóle go nie czuję. Każde dziecko jest inne i już w łonie matki też inaczej się zachowują. Może twoja kruszynka nie należy do ruchliwych, ale jak reaguje np. na słodkie to myślę że jest ok. Poza tym może w nocy się rusza a ty nie czujesz? A w dzień jak chodzisz to ją kołyszesz i ona śpi.

ulenka - co do paneli to nie wiem za bardzo. JA kiedyś używałam sidolux taki jakby krem (chyba biała butelka) właśnie na połysk, ale musisz umyć wcześniej podłogę, żeby nie była brudna.

lionessa - wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!! Nie martw się, poradzisz sobie - bo czemu nie? Wiek nie ma tu nic do rzeczy. Wiadomo, że nie raz przyjdą takie myśli czy się nadajesz, czy jesteś dobrą mama, ale to normalne. Nabierzesz doświadczenia tak jak każda z nas. I będziesz wspaniałą mamą dla swojego dziecka!

Hej witam sie porannie :)
U nas spokojny weekend sie zapowiada poki co. Maz w pracy a my odpoczywamy po nocy z corcia na kanapie hehe taki nasz maly rytual. Zrobie dzis chyba salatke ostatnio odkrylam pyszna z rukola, kurczakiem makaronem itp :-) jak ktora chetna to sie podziele:)
Udanego weekendu dzieeczynki

lionessa - wszytskiego najlepszego!

A ja mam dziewczyny pytanie, bo nie wiem czy juz cos z tym zrobic czy przeczekac i odpoczac.
Maz musial w czwartek pojechac do wujka ratowac mu dom, wiec na mnie spadlo pakowanie nas na dwa tygodnie urlopu - wiec dwie walizki i tylko kilka stopni je znioslam. I pozniej jazda samochodem 2 godziny. Jak dojechalam do rodzicow, to okazalo sie mam plamienia, ale tak ze tylko zabrudzilo bielizne. To sie polozylam o do konca dnia lezalam i pozniej nic nie bylo. Wieczorem mala szalala jak zwykle.
A dzisiaj jak sie schyle to czuje takie uczucie ciezkosci i znowu lekko poplamilo wiec leze i odpoczywam. Za tydzien mamy zaplanowany wyjazd na Wegry i do poniedzialku mamy wplacic zaliczke. I teraz nie wiem, czy lepiej sprawdzic i podjechac na ip czy to nic takiego i Wam tez sie zdarza.
Do tej pory nie mialam takiego problemu. Tydzien temu usg mieslismy i wszystko super wygladalo.

reklama
Do góry