reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Hej dziewczyny!
U nas wczoraj wieczorem się zachmurzyło, w nocy coś popadało i dziś niebo pochmurne, choć nieraz widać skrawki nieba. Pogoda znośna.

Renia_b, agrafka, zanag - dzięki za słowa otuchy.

Rano wstaliśmy po 7-mej i mimo, że obudziłam Kubę,to nie miał złego humoru. Wypił mleko, zrobił siusiu do nocnika, przebrał się bez marudzenia (szok). Spakowaliśmy nowy plecaczek do przedszkola i pojechaliśmy. Tam przebrał buty i wszedł na salę. Od razu poleciał oglądać zabawki. My w tym czasie pogadaliśmy z Panią co i jak. Kuba przyleciał mnie zawołać, ale powiedzieliśmy mu (z M.) że musimy iść i on zostanie na trochę. Dostaliśmy po buziaku i poleciał dalej do zabawek. Wszystko tak szybko się działo. Mam nadzieję, że będzie ok.

agrafka - to fajnie, ze Damianek jednak ucieszył się z siostry. Mój Kuba jeszcze chyba nie do końca kuma, o co chodzi. Wczoraj mu mówimy, że będzie miał braciszka. On na to: "taak?""Będzie duży, urośnie?" i tyle.

ewelinka - trzymam kciuki za połówkowe.

zanag - ja wczoraj też byłam w laboratorium, ale była przede mną 1 Pani. Ale przed nią wepchnęły się 2 inne, które już wcześniej były tylko musiały iść najpierw do recepcji i później bez kolejki wejść do gabinetu. No ta ta się już wkurzyła, co czekała przede mną. Za chwilę przyjechała dziewczyna w zaawansowanej ciąży i pyta czy może wejść. A ta baba mówi, że ta Pani (czyli ja) też jest w ciąży i czeka. Masakra normalnie. A napis jak byk, że kobiety w ciąży bez kolejki.

Ja też muszę się wybrać na jakieś zakupy. Najlepiej do lumpka, bo szkoda kasy wydawać na 3-4 miesiące. Muszę jakiś płaszczyk na jesień wyhaczyć. Tylko ja jakoś nie zawszę potrafię się odnaleźć w lumpie.

Idę robić obiad. Dziś mam gulasz z ziemniaczkami i surówką.
Miłego dnia:)

reklama
Witam się
Gratuluje udanych wizyt coraz więcej mamy dziewczynek super i trzymam kciuki za dzisiejsze:-)
Oj z tym pierwszeństwem to niestety już tak jest wszyscy są ślepi na kobiety w ciąży nawet wczoraj tego doświadczyłam szkoda słów a jakieś 2 lata temu też było takie gorące lato i chciałam panią przepuścić w kolejce była w 9 miesiącu to stare baby zaczęły na mnie się drzeć że nie ma przepuszczania bo im się na autobus śpieszy oj myślałam że je rozniosę a i tak ciężarna kobietę przepuściłam.

Mam pytanie czy biegunka w ciąży jest jakimś zagrożeniem dla maleństwa bo mam ją od 2 dni dziś w nocy myślałam że umieram bo do tego doszły skurcze z brzucha i kręgosłupa a wizyte mam dopiero 5.08 a moja rodzinna jest na urlopie i nie ma zapisów do innych oszaleć można

Dzien dobry! Obudzilam sie taka glodna!
Gdy bylam u dentysty,w szpitalu na kase atalam w kolejce 2h! Bylysmy we dwie ciężarne a taka kobitka mówi idźcie bez kolejki to wasz przywilej, a mloda ciężarną mówi raz poszlam i wole stać niż sie z tymi glupimy babami klocic, mówi ze zrobimy jej taka awanturę ze one od 5 przyszly i czekaja a ta przyjechała o 7 i sie wpycha mówi ze tyle nerwów zjadla ze dentystka jej z tego wszystkiego nic nie zrobila bo tak sie cala trzesla z nerwów. Ludzie są glupi oni nie rozumieja albo tekst który slyszalam a myslalam ze podejdę i w leb strzelę co najlepsze mloda dziewczyna bo teraz ciężarne bez kolejek specjalnie w ciaze zachodzą! Mowie Wam szok dobrze ze ta kobitka byla tak od początku sie z nią zgadalam i mówi do tej laski wie pani co slychac pani nie mogę,kobito tak pieprzysz a to od wychowania zależy twojego zależy..jak zaczela jej cisnąć.
Ja tez przepuszczam jak widzę kobiete w ciąży ale stoje w kolejce w Carrefourze czy innym markecie i co z tego jak wózkiem sie nie przeciwnie maz za mna... I tak zawsze stoje

Oczywiscie trzymam mocno kciuki!!! Idę jesc;)

Aaaa...powiedzcie mi jak jest z zusem placa juz Wam z zusu?
Jak to jest z tymi przelewami co miesiąc czy dluzej? Jak to wygląda???

Witam
wczoraj mój B. mnie w ku#$#$%%^^ nie odzywam się do niego , mam go w poważaniu .

co do pierwszeństwa to u nas w przychodni w środy kobiety w ciąży i dzieci mają pierwszeństwo
ale czasami trafi się jakiś palant ( za przeproszeniem ) który oznajmi że jego zdrowie jest ważniejsze od zdrowia dziecka ech

Cześć Mamuśki

Ojej jak ten czas leci, po urlopie miałam mieć dal Was więcej czasu a tu zonk, wpadłam w trans pracy, prania, sprzątania, za tydzień mamy w "pip" gości na 2 tygodnie nie wiem jak dać radę z tym wszystkim a jeszcze z dzieciaczkami chociaż na chwilke nad jeziorko zawsze chcemy skoczyć.
Jutro mam wizytę, najgorsze, że ja w dalszym ciągu nie czuję ruchów, dobrze, że mam tyle zajęć bo przynajmniej nie mam za wiele czasu się martwić.
Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie nie wiem kiedy będę miała czas nadrobić a bardzo bym chciała, przyjemnie jest przechodzić ciążę z Wami w miłym towarzystwie.
No nic zmykam dalej do pracy.

Witam :0

Gratuluje córeczek i udanych wizyt :)

Trzymam kciuki za wizytujące....

Ja mam dość mały brzuszek a jk już go od jakiegoś casu wiadć to nie miałam przyjemności być w większym hipermarkecie na zakupach - oprócz biedronka w której nie przepuszczaja, wiec grzecznie z meżem stoimy w kolejce... ale najbardziej rozbrajające jest to, że te starsze kobiety w przychodni przychodzą tam z nudów, czepiają się ze nikog nie przepuszczą a poźniej te same jadąc np w autobusie mają pretensje że im sie nie ustępuja a mlodzi siedza.. eh... taki polski naród nazekający tak żle i tak nie dobrze :p

kar - wydaje mi się, że biegunka może być niebezpieczna gdy się odwodnisz. Ale chyba 2 dni to jeszcze nie jest tak źle. Może zadzwoń do przychodni i się zapytaj. tam pielęgniarki powinny coś wiedzieć. Albo do swojej gin. JA w poprzedniej miałam zatrucie/grypę żołądkową i gin mi przez tel powiedział co i jak. Ewentualnie skocz do apteki, moze tam też coś poradzą.

gosia - ja w poprzedniej ciąży L4 miałam płacone przez zakład pracy,bo zatrudnia więcej niż 20 osób (chyba taka jest granica). A jak zus płaci to podejrzewam że możesz czekać dłużej niż jak na wypłatę.

Eli80- a co się stało, że się wkurzyłaś na męża? Jeśli można wiedzieć. Nie denerwuj się za bardzo.

jopal - spokojnie z tymi ruchami. Wiadomo, że chciałabyś już je czuć, ale masz jeszcze trochę czasu. Podpytaj może gina na wizycie.

reklama
nie mówcie mi nic o starych babach , kurcze one też były młode i dzieci wychowywały a zachowują się jak by wszystko się im należało bo są starszymi osobami .
kiedyś wsiadałam z młodą do tramwaju to prawie mnie taka wywróciła bo się wepchała żeby usiąść , innym razem z młodą jechałam autobusem a że młoda miała tego dnia bóle w biodrach to musiał siedzieć na sztywnym nie na kolanach to też babcie nie potrafiły zrozumieć , ech stwierdziłam wtedy że jak do mnie ktoś niema szacunku to ja tak samo do niego będę się odnosić .

Do góry