reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudzień 2014

Mąż już dojechał. Odetchnęłam z ulgą...Ja czuję się znacznie lepiej. Wydaje mi się,że jednak to wszystko było wynikiem przemęczenia...Od jutra spokój ze szkołą na 7 tygodni. Od września obie idą na full time, więc będzie dużo lżej. W sumie, to jestem dumna z moich dziewczynek. Cały rok szkolny dzielnie jeździły tam. Nigdy nie marudziły, nawet jak wichury w grudniu takie były,że iść nie miały sił. Jednak dla tak małych dzieci, takie wyprawy dzień w dzień, to sporo. Myślę,że bardzo sobie zasłużyły na te wakacje :tak:

Zjadłam płatki z mlekiem i mój okruszek szaleje...dziś pójdę spokojna spać :happy:

Estranea teraz to Ty na siebie uważaj ;-) Sama zobacz czym się u mnie stresy skończyły :sorry: Koniecznie odpocznij na urlopie :tak:

Olushia z tym spaniem na lewym boku słyszałam nie raz, ale nigdy nie stosowałam :-p Jakoś nie do końca jest stwierdzona zasadność takiego postepowania ;-) Takiej poduchy nigdy nie używałam, ale wygląda ciekawie. Mi najbardziej pasowała pani parówka :happy:

Kruszka bardzo serdecznie Ci gratuluję!!! Korzystaj teraz z czasu wolnego ile się da...tylko o nas nie zapomnij, jak zaczniesz oddawać się samym przyjemnościom :-p

Eli
to faktycznie coś w tym może być :szok: Chyba że czysty przypadek...kto wie :-)

Lilli to życzę Ci, abyście spotykali na drodze mądrych lekarzy, którzy będą podejmowali tylko dobre decyzje. W tej kwestii rzeczywistość bywa bardzo zaskakująca. Mam nadzieje,że los ma dla Was miłą niespodziankę i wszystko co dziś zaprzata Twoja głowę odejdzie w zapomnienie :sorry: Trzymaj się kochana!

Idę zerknąć na wizytowy co tam u Was, a potem spać. Spokojnej nocy Wam życzę :-)

reklama
Witam wszystkie porannie :-)
Magda bardzo się cieszę, że u Ciebie już lepiej i tak trzymaj;-)
Jeśli chodzi o te wszystkie zabobony to w nie nie wierzę tylko jeśli chodzi o zakup większej ilości rzeczy trochę się boję może nawet ze względu na to, że może się urodzić dziewczynka zamiast chłopca:tak:

Witam się porannie :)
Lilli - trzymaj się dzielnie kochana. Mam nadzieję, że ostateczna diagnoza okaże się bardziej optymistyczna niż ta wstępna. Życzę Wam dużo siły!

Dziś muszę się wziąć za małe porządki, co będzie dość trudne ze wzgl na to, że mąż odsypia nockę. Skubaniec ma strasznie czujny sen i potrafi się obudzić przez wirowanie pralki!

Zła jestem na siebie, że mam prawko a nie jeżdżę samochodem... Teraz też się nie odważę zacząć, a bardzo by się przydało. Na osiedlu nie jestem w stanie zrobić większych zakupów, tyle co na śniadanie plus warzywa. Do większego sklepu czeka mnie 20 min podróż autobusem (jeżdżącym raz na pół godziny)... No nic, wstaję bo samo się nie zrobi!

Miłego dnia!

witam
Olushia- super że wizyta udana co do poduszki ja ją mam, jakiś miesiąc temu kupiłam w Smyku i jest super ja zawsze miałam problem z kręgosłupem i jak śpię na niej to wstaje bez bólu pleców i mega wyspana niestety rzadko na niej śpię bo córka mi ją zabiera i z nią śpi.
Kruszka89- gratuluje magistra
MAgda z uk- ciesze się że już lepiej się czujesz ja cie podziwiam że ogarniasz sama dom i 3 dzieci bo ja przy jednym czasem wymiękam a jak pomyśle że nie długo będzie drugie to zastanawiam się jak ja to pogodzę.
Lili20- bardzo współczuje a diagnoza to już100% może sie pomylili przylam mocno .

Witajcie!

MadziaUK-
jeeej, Kochana jak dobrze czytać, że u Ciebie lepiej. Błagam dbaj mocno o Was!

Zanag- hihi, ja właśnie dzisiaj też planuje grube porządki w kuchni. Niby z wierzchu wygląda ok, a jak się dokładniej przyjrzeć, to maaasakra! A w środku w szafkach, to już w ogóle jakby tajfun przeszedł!

Kruszka
- gratulacje, wiedziałam, że sobie poradzicie!

Cześć dziewczyny , przepraszam ze nie napisałam po wizycie w poniedziałek ale wpadłam w szał przed wyjazdowy

magda_z_uk dziękuje za wsparcie :) i dobrze ze juz u ciebie lepiej oszczędzaj sie teraz !

a na wizycie wszystko ok te plemienia nie wiadomo z kad miałam usg szyjki plus szybkie usg małej ale bez pomiarów wszystko dobrze na wyjazd duphaston i tyle

Teraz już wszyscy jesteśmy razem na urlopie lot ok bo nie długi tylko trochę nogi mi puchły ale dużo lepiej sie czuje niż jak leciałam na początku ciazy ogóle mam taki przypływ energii teraz tez tak macie ??

chłopaki mi śpią wiec mam chwile dla siebie , boje sie tylko upałów jesteśmy na południu Hiszpanii mam nadzieje ze przez położenie nadmorskie będzie chłodniej

od wczoraj czuje ruchy małej co śmieszniejsze to mój maź je widział bo jak leżę to na moim brzuchu tworzy sie kulka czyli mącić air jak mała sie rusza to widać jeju pamietam ze z młodym na polowkowym jeszcze brzuszka nie było a teraz już szybciej sie zaczyna tworzyć .

Dzień dobry z samego środka wulkanu.

Kruszka -
gratulacje! Czas otworzyć Piccolo ;)

Olushia - a ta poduszka jest tylko do spania, czy również do karmienia?

Magda_z_uk - Twój Marcel już zupełnie zdrowy?

Dziewczyny, jak Wy sobie radzicie z upałem? Jest 9 rano, a tu już 31 stopni! W biurze mam chociaż klimę, ale podróż z i do domu to piekło. Ale przynajmniej stać nie muszę, mój brzuch jest już na tyle duży, że ludzie mi miejsca ustepują :) Bardzo dziwne uczucie.

Sliwka wegierka - "Kojec Motherhood nie tylko ułatwia znalezienie optymalnej pozycji do snu, ale także zapewnia wygodne wsparcie podczas odpoczynku lub karmienia piersią" piszą że też jest zalecany po porodzie.

kruszka - gratulacje, to teraz błogie lenistwo :)

Kurde u mnie też już ciepło... Powiem wam że wczoraj przed wizytą strasznie się bałam a teraz aż kamień z serca nastepna wizyta za 3 tygodnie :)

Co do poduszki-kojca, zakupiłam podobną (innej firmy, w kształcie księżyca bez tych zaokrągleń) i jestem b. zadowolona :)
Dobrze podpiera plecy gdy się siedzi, leżąc bokiem wspiera "zalążek" brzucha. Przez to, że jest wypełniona kulkami dobrze dostosowuje kształt. Mój mąż uwielbia na niej spać :) i częściej to on z niej korzysta... Dla bobasa jako podparcie też będzie ok, nie wiem jak z karmieniem? Wyjdzie w praniu ;)
Z czystym sumieniem polecam!

reklama
Witajcie
Straciłam głos mój syn się boi jak mówię do niego szeptem jakbym połkneła szkło.
Usg pokazało ze dziec to tak na 20 tyg. 3 dni wygląda ale Ja się trzymam 6.12. Zdjęcia dodałam :)

Ostatnia edycja:
Do góry