Magda_z_uk
Po pierwsze MAMA ;)
Zanag to faktycznie, jak takie ceny, to tylko korzystać z okazji. 40 cm to sporo, tzn nie wiem jakie miałaś włosy, ale tak mi się wydaje,że dość radykalna zmiana Ja tylko raz obcięłam na bardzo krótko i never again :suprised: A szkoda, bo to faktycznie lżej na głowie
Oomamba może masz rację. Może powinnam się na nią poskarżyć, ale w takim dniu jak wczoraj....no nie miałam nawet sił nad tym myśleć. Umówię się z nią lada moment po zaświadczenie i sobie z nią pogadam. Na spokojnie i bez nerwów, ale dosadnie A z córci jestem dumna Nie wiedziałam,że mogę od niej aż taką pomoc dostać. Bo niby takie nic, a jednak tak dużo Mi się często wypadające zęby śnią. Bez krwi, ale na prawdę wiele razy....nigdy nie zwiastowało to nic złego....hmm
Dusienka oj taka książka to faktycznie skarbnica wiedzy....aż bym poczytała :-)
A z zabobonów o ciąży, to najbardziej lubię te:
- kobiety w ciąży nie powinny obcinać włosów bo to skraca życie dziecku
- jak zobaczy ogień i złapie się za buzię to dziecko będzie miało na niej czerwony placek
- nie zaglądać przez dziurkę od klucza-dziecko będzie miało zeza
- nie zakładać nogi na nogę-bo dziecko będzie miało krzywe nożki
- nie nosić zegarka-bo sie za wcześnie urodzi
- nie patrzeć się na ciemnoskóre osoby do dziecko urodzi się czarne
- przyszła mama nie powinna z nikim dzielić się jedzeniem, bo będzie miała mało pokarmu
- nie wolno patrzeć na zwierzęta, bo dziecko będzie pozbawione mądrości
- w ciąży nie wolno się malować, bo dziecko zejdzie na złą drogę
- podczas zmywania naczyń nie wolno ciężarnej polać brzucha wodą, bo dziecko będzie alkoholikiem
Oomamba może masz rację. Może powinnam się na nią poskarżyć, ale w takim dniu jak wczoraj....no nie miałam nawet sił nad tym myśleć. Umówię się z nią lada moment po zaświadczenie i sobie z nią pogadam. Na spokojnie i bez nerwów, ale dosadnie A z córci jestem dumna Nie wiedziałam,że mogę od niej aż taką pomoc dostać. Bo niby takie nic, a jednak tak dużo Mi się często wypadające zęby śnią. Bez krwi, ale na prawdę wiele razy....nigdy nie zwiastowało to nic złego....hmm
Dusienka oj taka książka to faktycznie skarbnica wiedzy....aż bym poczytała :-)
A z zabobonów o ciąży, to najbardziej lubię te:
- kobiety w ciąży nie powinny obcinać włosów bo to skraca życie dziecku
- jak zobaczy ogień i złapie się za buzię to dziecko będzie miało na niej czerwony placek
- nie zaglądać przez dziurkę od klucza-dziecko będzie miało zeza
- nie zakładać nogi na nogę-bo dziecko będzie miało krzywe nożki
- nie nosić zegarka-bo sie za wcześnie urodzi
- nie patrzeć się na ciemnoskóre osoby do dziecko urodzi się czarne
- przyszła mama nie powinna z nikim dzielić się jedzeniem, bo będzie miała mało pokarmu
- nie wolno patrzeć na zwierzęta, bo dziecko będzie pozbawione mądrości
- w ciąży nie wolno się malować, bo dziecko zejdzie na złą drogę
- podczas zmywania naczyń nie wolno ciężarnej polać brzucha wodą, bo dziecko będzie alkoholikiem