reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

Witajcie,

Olushia, spanie i leżenie na lewym boku nie e=jest bez znaczenia. Dlaczego w ciąży warto spać na lewym boku? - SOSrodzice.pl
Poduszkę posiadam, nie taką ale podobną. Śpi się o wiele wygodniej, ale częściej mojemu mężowi :D

Estranea, może czas odpuścić i trochę odpocząć, albo przerzucić trochę obowiązków na męża? Udanego urlopu!

Kruszka, gratuluję Pani mgr inż! Super! I fajnie, że już wolne. Możesz zacząć wić gniadko!

Magda z uk, a mąż kiey będzie miał urlop? Odpoczywaj dziewczyno jak najwięcej! Nie ma co przesadzać nawet jeśli czujesz się już lepiej. Kiedy mama przylatuje?

Mysza83, super że z dzidzią wszystko w porządku ale mimowszystko uważaj na siebie. I macie super wakacje. Hiszpania, hmmmm
PaulinaMaria, zdrowia!

Uleńka7883, to już niezła ta Twoja fasolina. Ciekawe co tam się kryje między nóżkami! Udanego urlopowania nad Bałtykiem!

A ja już po wizycie w ZUSie, zaniosłam wszystkie wymagane przez nich dokumenty. Dla mnie to śmieszne bo nie mają podstaw. No ale niech im będzie, że muszą szukać dziury w całym.
Ninka u Babci, więc mogę spokojnie popracować w domu. Po południu po nią pojadę.
U mnie straszna duchota, nie ma czym oddychać. Ale wolę to niż deszcz i przymusowe siedzenie w domu.
Ja też mogę się już pochwalić, że czuję maluchy. Może niezbyt intensywnie bo łożyska na przedniej ścianie ale czuję :-D:-D:-D

reklama
Olushia gratuluje udanej wizyty! Ja mam usg polowkowe 28 lipca I juz nie moge sie doczekac!

Kruszka
gratuluje obrony!!

Magda
ty tu jestes takim aniolem strozem i zawsze masz mile slowo dla kazdego. Dziekuje kochana za wsparcie I ciesze sie ze juz masz meza pod reka zawsze cos pomoze J

Mysza g
ratuluje ruchow, ja juz czuje od jakiegos czasu I za kazdym razem usmiecham sie jak tam cos puka.

Dziekuje wszystkim za mile slowa naprawde jestescie kochane. Niestety diagnose potwierdzona ale jeszcze nie wiemy jak agresywna ta choroba wiec dalej czekamy na wiadomosci. Dusienka, slonko, macie racje najwazniejsza jest nadzieja I tak bedziemy trzymac.

Ja jakoz nie mam apetytu w sumie nic nie chce mi sie jesc albo cos takiego specyficznego ze samej nie chce mi sie tego szukac albo pichcic…

witam sie!
Ogolnie ledwo funkcjonuje. Nie pisałam bo miałam problemy z zebami... jezdziłam po dentystach,laryngologach itd a teraz rosnie mi 8 i chyba sobie sama ja zaraz wyrwe. Juz mam dosyc bolu.:crazy:troszeczke Was podczytywałam ale niestety nie nadrobie.
widziałam nowe mamuski witam Was serdecznie;-)

postaram sie byc na bierzaco,mam nadzieje ze moj bol nie wygra:-(

Gosia a 8 Ci juz sie przebila? Ja mialam w tamtym roku usuwane 2 pod narkoza a 2 jeszcze mam zaleczylam i poki co sa ok ale tez planuje wyrwac po porodzie bo jedna wyrosla sobie jakos na bok :/ wogole po co nam te 8 szybko sie psuja same problemy z nimi

czarna tak,przebiła sie ale jajca mam z nia bo nie moge buzi otworzyc po prostu tak jakby sie nie miesciła ta 8 jeszcze dziąsło mi nachodzi na tego zeba. do tego bol ucha gardła no masakra jakas. powiedziała mi p dentystka ze usunac ja mozna bedzie dopiero po porodzie.Ale 6 bedzie mi rwała takze nie wiem o co jej chodzi.poszlam do apteki po jakas masc dla niemowlat zabkujacych ale mowie jej ze to dla mnie a ta mi dala bobodent ktory jest z luteina ktorej podobno nie mozna:szok:no szlag...!!!!

Hejka,
Gosia jesli nie mozesz otworzyc buzi to pewnie masz szczekoscisk czyli jakis stan zapalny przy osemce - mialam to samo i niestety wyrwanie skonczylo sie antybiotykem i tygodniowa opuchlizna wiec moze dlatego woli poczekac do konca ciazy. Mnie polecono plukac zeby Listerine, ale uwaga bez polykania bo alkohol. I po kilku dniach bylam w stanie jesc.
Nie bylo mnie kilka dni a sie rozpisalyscie - niestety tylko przegladnelam. Ja wlasnie leze sobie po szkoleniu i zaraz chyba zasne bo wrocilam po polnocy do domu z kolacji firmowej. Smiesznie bylo jak w restauracji polecanej przez michelina, prosilam zeby kotleciki jagniece nie byly krwiste i dopytywalam co jest w jakim daniu. Ogolnie wychodzi ze wykwintna kuchnia nie dla ciezarnych, pod wzgledem rodzaju jedzenia a w szczegolnosci ilosci - hehe mialam ochote isc na zapiekanke po wszytskim jeszcze:-)

Ajć Gosiu... ja mam usunięte już 3 ósemki; usunięcie ostatniej z nich było strasznym przeżyciem... i pewnie dlatego wciąż zachowała się jedna. I nie dam usunąć póki nie zacznie boleć!! (a przyjdzie dzień, że zacznie :( źle urosła)
Żeby było śmieszniej, dosłownie tydzień przed zajściem w ciążę miałam leczenie kanałowe, oczywiście odwlekane kilka tygodni. Coś kazało zrobić mi to w trybie ekspresowym :D

Gosia moze dlatego po porodzie bo bedzie trzeba chirurgicznie ja usuwac i zwykle znieczulenie nie podziala tylko jakies konskie albo wlasnie narkoza. Ale cos powinna zrobic stan zapalny tez nie jest bezpieczny a poza tym bol i stres... Jakis antybiotyk moze bezpieczny dla ciezarnych

Ja ciesze sie ze zdecydowalam sie na zabieg pod narkoza. Obudzilam soe bez zebow tylko dziasla bolaly ale mialam takie przeciwbolowe ze jak na haju bylam heh z kodeina i przespalam reszte dnia w domu:)

reklama
gabi - a gdzie chcecie jechać? Może warto, jeśli się dobrze czujesz i gin pozwoliła.

annte - zus zawsze szuka dziury w całym. Moja mama też ostatnio miała odmówioną wypłatę świadczenia bo nie stawiła się na wizytę, bo awizo odebrała po terminie tej wizyty (od wysłania pisma do terminu wizyty dali całe 3 dni). Pisała odwołania, w końcu sprawę dała do sądu i "z marszu" wygrała. Ale gdyby nie "walka" to by przeszło koło nosa.
Gratuluję ruchów :)

gosia - trzymaj się i życzę mniej bólu!

A ja od 2h szykuję nas do wyjazdu. Najpierw prasowanie, teraz pakowanie. Większość porobiona, resztę popakuję jak Kuba pójdzie spać. A plecy mnie już tak bolą że masakra...

Nie wiem czy jeszcze dzisiaj się odezwę, więc już się z Wami żegnam na tydzień. Spróbuję się jakoś odezwać, ale nie wiem czy będę miała dostęp do neta. Nocujemy u babci, a babcia nie ma takich wynalazków :) Ale może jak będę u ciotki to się uda.

Pozdrawiam!!!

Do góry