Misia - uważam, że lepiej pójść w tym tygodniu, kiedy są bardziej miarodajne wyniki. Mogłabyś później żałować, jeżeli lekarz nie wykryłby jakieś anomalii z racji 15 tygodnia. A przecież lepiej nie ryzykować tak ważnych badań.
reklama
Mam pytanie do doświadczonych mam, które już rodziły siłami natury i poprzez cesarskie cięcie.
Muszę zmienić ginekologa i znajomy kolega ginekolog (do którego nie pójdę, bo się go wstydzę) powiedział, abym zdecydowała się już teraz nad szpitalem (prywatny szpital czy Centrum Matki Polki) oraz sposobem porodu (cc czy sn).
W zależności co wybiorę to on poleci mi odpowiedniego lekarza ginekologa.
No i mam dylemat, bo teorię przeczytałam a nie wiem jak to w praktyce wygląda ;(
Doradzicie mi co lepiej wybrać?
Muszę zmienić ginekologa i znajomy kolega ginekolog (do którego nie pójdę, bo się go wstydzę) powiedział, abym zdecydowała się już teraz nad szpitalem (prywatny szpital czy Centrum Matki Polki) oraz sposobem porodu (cc czy sn).
No i mam dylemat, bo teorię przeczytałam a nie wiem jak to w praktyce wygląda ;(
Annis Grey
Początkująca w BB
Gratulacje dziewczyny ))
Zdrowej i spokojnej ciąży Wam życzę
Zdrowej i spokojnej ciąży Wam życzę
Mam pytanie do doświadczonych mam, które już rodziły siłami natury i poprzez cesarskie cięcie.
jak to? tak po prostu możesz wybrać rodzaj porodu?
Ja na twoim miejscu nie wybrałabym prywatnego szpitala, a co do porodu to ja uważam że jesli nie ma przeciwwskazań to jak najbardziej sn... Ja też czasami zastanawiam sie czy cesarka nie lepsza, ale tylko teoretycznie, bo chyba jednak nigdy sama z siebie nie zdecydowałabym się na cc, w końcu to operacja i duża ingerencja...
Takie moje zdanie, ale wiele dziewczyn z forum czytałam że chwali sobie cc.
witam serdecznie wszystkie mamusie ,chcialam sie przywitacjestem styczniowka 2015 ale termin mi wypada na ok 13 a ze mialam juz 2 cesarki to wiem ze nawet jesli wszystko bedzie ok bede miala cesarke planowana wczesniej i wtedy moze byc ze bede grudniowka 2014 jak narazie to sam poczatek wiec trzymajcie kciuki za mnie a ja trzymam za was ...dodam ze mieszkam w UK..wiec czekam dopiero na badanka choc gp dalo mi juz cyclogest(progesteron) bo wczesniej mialam spore problemy by utrzymac ciaze..w tym 2 razy poronilam..bede was tu podczytywac i czasem cos skrobne od siebie..milego wieczorku ja sie zbieram zaraz do pracki ..
maya - witaj :-)
oomamba- to nieźle z tym zszyciem, ja chyba też zdecyduje się na cc, po 7 gdz wycia z bolu, spocona, zdjeta z krzyża zobaczyłam jak wchodzi piekna wystrojona pani, wchodzi na sale do cc , po 15 min słysze płacz dziecka i koniec, pomyslalam, ze drugie na pewno nie urodze naturalnie, chodz po prawie 4 latach zobojętniało mi to.
Magda - przepiękne torty
misia- mi ten ginekolog co ostatnio byłam z milionem dyplomów mówił, ze robi się to od 12 do max 13,5 tc, nie mam pojęcia , czy ten tydzień robi różnicę,.. :-(
Naprawdę co do porodu szanuję każdą decyzję, jest mi to zupełnie obojętne, decyzję podejmie moja lekarka, nie będę się upierać, chodź jak wspomnę te skurcze...ech mam bardzo niski próg bólu
oomamba- to nieźle z tym zszyciem, ja chyba też zdecyduje się na cc, po 7 gdz wycia z bolu, spocona, zdjeta z krzyża zobaczyłam jak wchodzi piekna wystrojona pani, wchodzi na sale do cc , po 15 min słysze płacz dziecka i koniec, pomyslalam, ze drugie na pewno nie urodze naturalnie, chodz po prawie 4 latach zobojętniało mi to.
Magda - przepiękne torty
misia- mi ten ginekolog co ostatnio byłam z milionem dyplomów mówił, ze robi się to od 12 do max 13,5 tc, nie mam pojęcia , czy ten tydzień robi różnicę,.. :-(
Naprawdę co do porodu szanuję każdą decyzję, jest mi to zupełnie obojętne, decyzję podejmie moja lekarka, nie będę się upierać, chodź jak wspomnę te skurcze...ech mam bardzo niski próg bólu
ewelinka_shn
oczekująca Cudu ;**
Załączniki
reklama
Dziewczyny właśnie wróciłam z IP... mialam straszne bóle brzucha... nic nie pomagało. Na szczęście wszystko ok Moje Maleństwo pięknie rośnie i jest większe niż z suwaczka bo 10 tydz 1 dz i ma 3,15 cm Boże jaka ulga ze wszustko dobrze. Mam brać nospe 3 razy dziennie. a oto moje Kochanie: Zobacz załącznik 624655
Ewelinka- całe szczęście, ze wszytsko dobrze, jaki słodki bobasek!!!