reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

reklama
Dziękuję dziewczyny:-) Wciąż szukam nowych smaków, nowych patentów na dekoracje i troszkę zamówień jest, więc na pewno z pasji nie zrezygnuje. A co z tym zrobię dalej, to czas pokaże ;-)

Magda piękne te torty ;) widać że robisz to z pasją :)

Co do porodu to ja nie jestem jeszcze doświadczona ale myślę że raczej będę sn rodzic

Aaaa, wreszcie dostałam wezwanie na usg. Dokładnie na 29 maj ( hehe, fajny mi prezent zrobili na imieniny ;-)). Super. To będzie 13tc i jak dla mnie idealnie. Ale się cieszę :-)

Potrzebuje Waszej pomocy. :)
Dzisiaj zaczęłam 12 tydzien niby do 15 robi sie badania usg (przyziernosc karkowa, kosc nosowa itd) bo wtedy najlepiej pokazują jakies wyniki, lecz chciałabym zmienić lekarza na tego prywatnego ( co wczoraj mnie w szpitalu przyjal) lecz pieniadze bede miec tak naprawdę w 15 tygodniu ciąży. Czy da rade zbadac malenstwo normalnie i lekarz nie bedzie sie czepial o ten tydzien ? Czy lepiej przebolec i pojsc do ginekologa tego glupiego ale w terminie badan czyli akurat 14 tydzien ? . I wtedy pojsc na 20 tydzien juz do tego prywatnego ?

Misia to badanie powinno być zrobione do dokładnie 13 tc plus 6 dni. Po tym czasie przeziernosci się nie mierzy,bo wówczas dzieci rosną już pod tym względem różnie i wyniki są nie miarodajne. Ja bym jednak poszła gdzieś do końca 14 tc,żeby sprawdzić to co najważniejsze, a potem zmieniła lekarza.

reklama
Misia fachowej wiedzy nie posiadam, ale wydaje mi się że to ma duże znaczenie w którym tygodniu sie to robi, zastanawiam sie czy ten 15 tydz to nie będzie za późno. Pamietam jak w pierwszej ciąży lekarz w 13 tyg specjalnie ściągnał mnie na to badanie mimo że pod koniec 14 tyg i tak miałam u niego wizytę. Ja bym chyba poszła na ten wczesniejszy termin. albo może zadzwoń i zapytaj, czy 15tydz to nie bedzie za pozno.

Do góry