reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudzień 2014

reklama
Dziękuję dziewczyny:-) Wciąż szukam nowych smaków, nowych patentów na dekoracje i troszkę zamówień jest, więc na pewno z pasji nie zrezygnuje. A co z tym zrobię dalej, to czas pokaże ;-)

Magda piękne te torty ;) widać że robisz to z pasją :)

Co do porodu to ja nie jestem jeszcze doświadczona ale myślę że raczej będę sn rodzic

Aaaa, wreszcie dostałam wezwanie na usg. Dokładnie na 29 maj ( hehe, fajny mi prezent zrobili na imieniny ;-)). Super. To będzie 13tc i jak dla mnie idealnie. Ale się cieszę :-)

Potrzebuje Waszej pomocy. :)
Dzisiaj zaczęłam 12 tydzien niby do 15 robi sie badania usg (przyziernosc karkowa, kosc nosowa itd) bo wtedy najlepiej pokazują jakies wyniki, lecz chciałabym zmienić lekarza na tego prywatnego ( co wczoraj mnie w szpitalu przyjal) lecz pieniadze bede miec tak naprawdę w 15 tygodniu ciąży. Czy da rade zbadac malenstwo normalnie i lekarz nie bedzie sie czepial o ten tydzien ? Czy lepiej przebolec i pojsc do ginekologa tego glupiego ale w terminie badan czyli akurat 14 tydzien ? . I wtedy pojsc na 20 tydzien juz do tego prywatnego ?

Misia to badanie powinno być zrobione do dokładnie 13 tc plus 6 dni. Po tym czasie przeziernosci się nie mierzy,bo wówczas dzieci rosną już pod tym względem różnie i wyniki są nie miarodajne. Ja bym jednak poszła gdzieś do końca 14 tc,żeby sprawdzić to co najważniejsze, a potem zmieniła lekarza.

reklama
Misia fachowej wiedzy nie posiadam, ale wydaje mi się że to ma duże znaczenie w którym tygodniu sie to robi, zastanawiam sie czy ten 15 tydz to nie będzie za późno. Pamietam jak w pierwszej ciąży lekarz w 13 tyg specjalnie ściągnał mnie na to badanie mimo że pod koniec 14 tyg i tak miałam u niego wizytę. Ja bym chyba poszła na ten wczesniejszy termin. albo może zadzwoń i zapytaj, czy 15tydz to nie bedzie za pozno.

Do góry