reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

reklama
500g serka mascarpone plus 250 ml smietany kremowki wszystko schlodzone ubija sie dodajesz np na koniec sok z cytryny lub cukier puder mozna zabarwic na jakis kolor ale moim hitem jest krem czekoladowy rozpuszcza sie np 2 tabliczki czekolady w kapieli wodnej dodaje sie tak z 500ml smietany kremowki zagotowuje sie I schladza w lodowce najlepiej cala noc rano sie ubija I przeklada tort tylko tzreba dobrze rozprowadzic czekolade w smietanie

O dziekuje kochana az mi slinka leci :) a moje najmlodze dziecie uwielbia czekolade wiec to akurat dla niej bedzie super! :-)

agrafka to brzmi bardzo smacznie :)

Ostatnia edycja:
POwiem szczerze że ostatnio ja też sie zastnawiałam czy cesarka nie lepsza. Właściwie to nie mam nic do porodu naturalnego, bo sam poród przeszłam dobrze i szybko, lekarz nie kazał nacinać i trochę mnie rozerwało. Najgorsze że zszywała mnie położna, na żywca, i o ile przy porodzie nawet nie krzyknęłam to przy szyciu darłam się strasznie. Zrobiła to tak nieumiejętnie, że następnego dnia szwy się rozeszły i cóż, nie wygląda to ladnie. Nie mogłam chodzic, rozplątane szwy wisiały i uwierały a każdy lekarz w tym szpitalu mówił że wszystko jest ok. No tak, bo przecież tam błedów nikt nie popełnia..:/ Dopiero gdy poszłam do lekarki do przychodni, to złapała sie za głowę, jak można tak spartolić szycie, zreszta sama powiedziała że to wygląda jakby zszyte nigdy nie było... Dlatego teraz postanowiłam zmienić szpital i miasto, zamierzam rodzic w Radomiu. I wierzcie mi, że boję się nie porodu, a tego głupiego szycia:(

Widzę,że torty na tapecie....A torty to moja pasja, którą już bardzo dawno temu zaszczepiła we mnie moja mama. Bardzo bym chciała kiedyś robić je zawodowo, choć już troszkę późno na to:sorry: Niemniej jednak piekę tez na zamówienia, więc może malutki interes z tego będzie;-) A żeby nie było, że tylko gadam, to wrzucę Wam fotki jakie tory zrobiłam dla córci na urodzinki. Jeden typowo polski do domu, drugi polski w środku, lecz angielski z zewnątrz, bo tu w szkole jest zwyczaj,że dzieci przynoszą w dniu urodzin ze sobą. Ten do domu miał być inny, ale tuż przed urodzinami córa powiedziała,że marzy o torcie z barankiem (bohater ulubionej książeczki) no i wyjścia w zasadzie nie było;-)

5.7.2014 1362.jpg5.7.2014 1435.jpg

Do tortów polecam podobnie jak Mama masy ze śmiatany i serków mascarpone, albo właśnie taką z czekolady i śmietany, ewentualnie budyniowe są super :tak:

Lilli
już dziś dla Twoich obu córeczek najlepsze życzenia urodzinowe! Ja głównie na telefonie, więc nie zawsze mam okazję zerknąć na suwaczki, ale chcę byś wiedziała,że życze Twoim córeczkom jak najlepiej :-)

Annemase wcale się nie dziwię,że marzy Ci się cesarka:-p I życzę Ci jej zatem z całego serca!:-)

Agrafko ja mam znowu ochotę na coś zimnego z lodówki i chyba będzie serniczek na zimno z galaretkami i owocami na weekendzie:-p

Załączniki

• 5.7.2014 1362.jpg
    5.7.2014 1362.jpg
    31,5 KB · Wyświetleń: 79
  • 5.7.2014 1435.jpg
    5.7.2014 1435.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 71
POwiem szczerze że ostatnio ja też sie zastnawiałam czy cesarka nie lepsza. Właściwie to nie mam nic do porodu naturalnego, bo sam poród przeszłam dobrze i szybko, lekarz nie kazał nacinać i trochę mnie rozerwało. Najgorsze że zszywała mnie położna, na żywca, i o ile przy porodzie nawet nie krzyknęłam to przy szyciu darłam się strasznie. Zrobiła to tak nieumiejętnie, że następnego dnia szwy się rozeszły i cóż, nie wygląda to ladnie. Nie mogłam chodzic, rozplątane szwy wisiały i uwierały a każdy lekarz w tym szpitalu mówił że wszystko jest ok. No tak, bo przecież tam błedów nikt nie popełnia..:/ Dopiero gdy poszłam do lekarki do przychodni, to złapała sie za głowę, jak można tak spartolić szycie, zreszta sama powiedziała że to wygląda jakby zszyte nigdy nie było... Dlatego teraz postanowiłam zmienić szpital i miasto, zamierzam rodzic w Radomiu. I wierzcie mi, że boję się nie porodu, a tego głupiego szycia:(

Ja bylam nacinana ale polozna zszywala mnie w znieczuleniu miejscowym i zrobila to super. Ja mialam wyczerpujacy porod jak juz moglam wstac to zemdlalam i nie pozwolili mi nawet isc corki zobaczyc maz chodzil nagrywal i robil zdjecia i mi przynosil...

Widzę,że torty na tapecie....A torty to moja pasja, którą już bardzo dawno temu zaszczepiła we mnie moja mama. Bardzo bym chciała kiedyś robić je zawodowo, choć już troszkę późno na to:sorry: Niemniej jednak piekę tez na zamówienia, więc może malutki interes z tego będzie;-) A żeby nie było, że tylko gadam, to wrzucę Wam fotki jakie tory zrobiłam dla córci na urodzinki. Jeden typowo polski do domu, drugi polski w środku, lecz angielski z zewnątrz, bo tu w szkole jest zwyczaj,że dzieci przynoszą w dniu urodzin ze sobą. Ten do domu miał być inny, ale tuż przed urodzinami córa powiedziała,że marzy o torcie z barankiem (bohater ulubionej książeczki) no i wyjścia w zasadzie nie było;-)

Zobacz załącznik 624611Zobacz załącznik 624612
[

Magda piekne torty :) ja tortow nie lubie ale ostatnio bylam na urodz u synka znajomej mial pyszny tort z nutella! Smietanowy pycha dzieciaki sie zajadaly i ja tez :) a dzis moj maz ma urodziny i ide kupic tort lodowy :)

reklama
Magda dziekuje w imieniu dziewczynek :) a te torty naprawde przepiekne! Normalnie artystyczne dzielo :) A tak miedzy name nigdy nie za pozno na rozwijanie pasji szczegolnie jak sie ma taki talent.

Ostatnia edycja:
Do góry