reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Grudzień 2014

Evi ale kto powiedział,że wielkość dziecka musi się zgadzać idealnie? Uwierz,że na każdym usg może wyjść inny termin porodu i co wtedy? Dlatego się podaje termin ostatniej @. Mój synek wyprzedzał zawsze wielkością o ok 2 tyg,ale nikt mi nie zmieniał terminu porodu. Wzrost dziecka często jest różny,dlatego termin porodu nie wyznacza się przez usg.

reklama
Ja tez na kazdej wizycie mialam.inna date poroduz z usg. Na pocztku byl 1 sierpien a raz to nawet polowa wrzesnia wyszla bo koac udowa byla krotsza:what:

A co do picia wody przed usg to ja piersze slysze:)

Dziękuje Wam za poradę. Uspokoiłyście mnie. No właśnie ten drugi ginekolog zmienił mi termin porodu z 6.12 na 30.11. Serduszko biło i nawet się dziecko zaczęło wiercić :) Wyglądało to niesamowicie :)
Niestety rozchorowałam się i leżę teraz plackiem w łóżku. Trochę się obawiałam brać leków zapisanych przez internistę, ale powiedział, że nie powinny one zaszkodzić dziecku pomimo 1 trymestru (m.in. apap). Z racji tego, że to moja pierwsza ciąża i jestem laikiem to stresowała mnie ta cała sytuacja.

Ja jeszcze toroche o porodzie. Mi odeszly wody, nie mialam skurczy. Podali mi 3 razy oksytocyne w ciagu 7 h ale efekty Marne wiec z lass zrobili cc. Znieczulenie nie bolalo, przynajmniej nie pamietam. Za to bolu skurczow nie zapomne.synka tylko pokazali, az ze rodzilam po 22 to dopiero rank mi go przyniesli. Na 3 dzien bylismy w domu. Szybko wrocilam do for my.

Ja na kazdej wizycie mam usg iogolnie sie z tego ciesze Bo to mnie uspakaja jak widze ze wszystko jest ok.

jagoda tez pierwsze slysze o tym ze pecherz musi byc pelny do badania

evi sorki ale ten drugi gin to jakis kretyn ze kazal podawac inny termin @ zeby wszystko sie zgadzalo

Evi zdrówka jak najwięcej! Apap na pewno nie zaszkodzi. Odpoczywaj dużo i gratuluję bijacego serduszka :-)

Hehe...z tym pełnym pecherzem przed usg to na prawdę zmora. Cieszcie się dziewczyny,że nikt od Was tego nie wymaga :-)

Glukoza do przeżycia. W Pl może gorzej mi wchodziła sama z wodą,ale w uk to jest taki napój pomarańczowywięc nie tak źle. Mało przyjemne,ale akurat to badanie jest ważne, więc nie marudze ;-)

reklama
Glukoza do przeżycia. W Pl może gorzej mi wchodziła sama z wodą,ale w uk to jest taki napój pomarańczowywięc nie tak źle. Mało przyjemne,ale akurat to badanie jest ważne, więc nie marudze ;-)

ten napoj pomaranczowy jest pyszny. w zeszlym roku jak bylam w uk z mezem i corka to akurat meza kuzynka szla na glukoze...lol wypilam jej az polowe i biedna musiala druga kupowac

Do góry